Sëmundje të ngjashme psoriasis


Së pari ne duhet të themi se psoriasis mund të ndodhë plotësisht në çdo moshë. Shumë mjekë thonë se një sëmundje e tillë rezulton nga mungesa e vitaminave, por kjo nuk është plotësisht e vërtetë deklarata. Shenja e parë e psoriasis është padyshim lëkurë kubitë, pas shkatërrimit të lëkurës së tyre, se ata duhet të plas. Natyrisht, në këtë rast, shpesh mjekët nuk mund të bëj diagnozë, si fazë është vetëm fillimi dhe ne mund të themi se këto simptoma janë debituar në reaksion alergjik zakonshme. Për këtë arsye, mjekët shpesh përshkruajnë krem ​​të rregullt të pacientit antiallergic, e cila të parandaluar inflamacion dhe lehtësimin e kruarje. Në të vërtetë, pas disa lubricating bërryla njerëzore përsëri të bëhet elastike si më parë. Kjo pikë e çon në një gjykim i gabuar që alergji rënë. Megjithatë, një javë apo më pak të ngjarë të favorizojnë një skuqje të lëkurës në disa zona të veçanta të lëkurës. Shumica e këtyre janë skuqje në fytyrë dhe duar. Në disa raste, i nxituar mund të derdh dhe mbrapa. Sëmundja është kronike dhe, për fat të mirë, nuk transmetohet me anë pikat ajrore, që nuk janë infektive. Kaq të çuditshme të mjaftueshme, por sëmundja ndodh hedhje dhe shkon papritur. Kjo do të thotë se një person nuk mund të për një kohë të gjatë dhe e di se është i prirur për këtë sëmundje, dhe sëmundja manifestohet një herë ose dy herë në vit, në një sezon, zakonisht pranverë ose dimër.


Provokojnë sëmundje mund zakone të këqija si alkooli, duhani apo droga, kështu që është e mirë për të hequr qafe e zakone të këqija që mund të bëjë jetën të vështirë. Përveç kësaj, mungesa e trajtimit të duhur të plagëve dhe inflamacion mund gjendja në këtë mënyrë e përgjithshme e pacientit përkeqësohet. Psoriasis sëmundje dhe fakti rrezikshme që për një kohë të gjatë nuk mund të ndihet deri disa faktor pafavorshme nuk provokojnë pamjen e saj. Ne duhet të marrë në konsideratë faktin se ka disa forma të psoriasis, secila prej të cilave shkon rrugën e vet të veçantë dhe kanë pasoja individuale. Nga të gjitha sëmundjet që janë shumë të ngjashme me simptomat e psoriasis, zë një diagnozë diferenciale pozita udhëheqëse. Fakti që kjo sëmundje edhe mjekët shpesh ngatërrojnë psoriasis konvencionale në funksion të faktit se ajo ndodh vetëm jashtë si. Pavarësisht nga ngjashmëria e simptomave, ka një numër të bazave në të cilat për të dalluar psoriasis vërtetë. Së pari, mos harroni se kur diferencimi është shpesh ointments nuk ndihmojnë ata që janë antiseptik në psoriasis. Kjo është, në qoftë se ju filloni për të vajos krem ​​plagë si, ajo nuk do të ketë veprime zahoyuvalnoho. Shenja e dytë e njohjes mund të jetë shpeshtësia e ndodhjes së plagëve në lëkurë. Në psoriasis, ata paraqiten periodikisht, ndërsa diagnoza diferenciale për një kohë të gjatë ata nuk kalojnë vetë pa kirurgji. Përveç kësaj, natyra e ulcerat që shfaqen në trup, shpesh sugjeron sëmundje. Duhet të theksohet se plagët që shfaqen në fytyrë, janë të vështira për të shëruar, kjo bëhet shkak për turp për një njeri. Nuk e bëjnë pa sëmundje. Po, sidomos faza akute edhe në sëmundjet që janë disi të ngjashme me pacientin psoriasis mund të përjetojnë rritje djersitje, aroma hundë e gjakut dhe presionit të ulët të gjakut. Për më tepër, mjekët rekomandojnë në periudha të tilla sidomos për të parë presionin hedhje, përndryshe nuk ka yyazytsirnist se gjendja e pacientit mund të përkeqësohet. Disa madje tregojnë injeksione trajtimit. Unë duhet të pranoj se çdo sëmundje e njeriut, si psoriasis, një si veten psoriasis ndodh individualisht dhe në shumë mënyra në këtë situatë luan rolin e moshës në të cilën filloi këtë sëmundje. Siç e dini, në një moshë të re janë më yyazytsirnist se në qoftë se pacienti nuk mund të kuruar sëmundje, ose të paktën për të bërë frekuenca e nxituar ishte pak më pak. Ndërsa shumë njerëz të pjekur ose të moshuar me sëmundje si psoriasis nuk mund të marrë kujdesin mjekësor. Kjo është kryesisht për shkak të faktit se të rinjtë dhe fëmijët proceseve vitale duke përfshirë punën e sistemit imunitar të shpejtë, kështu që procesi trajtimi më iyazytsirnyy se në moshë të vjetër. Statistikat tregojnë se meshkujt janë më të prirur për psoriasis sëmundje ndryshe nga gratë. Megjithatë, kjo sëmundje e lëkurës është manifestuar nga zgjedhjet e varfra të jetesës. Një tjetër është shkaku i stresit. Çrregullime të sistemit nervor mund të çojë në pacientit për një kohë të gjatë nuk mund të kthehet në normale gjatë akute dhe vonuar shumë natyrisht më të gjatë, për shkak se pacientët të tilla përveç medikamente dhe injeksione janë përshkruar shpesh për të qetësuar. Sigurisht, ashpërsia e sëmundjes mund të jenë krejt të ndryshme, por trajtimin e duhur mund të shmangur pasojat e pakëndshme në formën e ulcerat e lëkurës përhapur në të gjithë trupin. Në çdo rast, njeriu i sëmurë i ndonji sëmundjeve të lëkurës, për herë të parë mund të ndjehen pak siklet kur kanë të bëjnë me njerëz të tjerë. Dhe kjo është e kuptueshme, sepse njerëzit përreth nuk janë gjithmonë të durueshëm në një tjetër. Ju vetëm duhet të jenë në përputhje me mjekun dhe pastaj sëmundja nuk do të ndodhë shpejt. Në përfundim mund të themi se nëse një person shkon rregullisht të paktën një pjesë e sondazheve të nevojshme dhe shikuar dietën e tyre, sëmundje të tilla si psoriasis tërheqje nga vetë pas një kohë.