Provë për përcaktimin e infeksionit H pylori


Shumë njerëz të infektuar me baktere H. pylori, por shumica e tyre nuk kanë simptoma të ulcera peptike.
Mjeku do të këshillojë nënshtrohen shqyrtimit për H. pylori shumë kohë para se të marrë NSAIDs. Hulumtime dhe trajtimi i infeksionit H. pylori zvogëlon rrezikun e ulcera peptike në të ardhmen. Çdo pacient para se NSAIDs gjatë kursit duhet të diskutojnë me mjekun tuaj të gjitha rreziqet e mundshme të trajtimit.
Infeksion përcaktimi Test H. pylori nuk tregon një ulçerë apo sëmundjeve të tjera me simptoma të ngjashme. Objektivat e studimit një - tregojnë praninë e baktereve lartpërmendura. Për të përcaktuar nëse e mukusit infektuar H. pylori kryer një hulumtim në vijim:

Një test i gjakut për antitrupa të H. pylori .
Frymëmarrjes (ure) test për ure (treguar praninë H. pylori ).
Analiza e feces për praninë e antigjeneve për bakteret
Një biopsi e rreshtim stomak sipërfaqePersonat të cilët janë trajtuar kundër H. pylori , Studimi i përsëritur. Testet janë të nevojshme për të verifikuar efektivitetin e trajtimit.