Testosterone - norma për gratë


Ne të gjithë e dimë se hormonet gratë janë më të paqëndrueshme se meshkujt: nga ciklet hënore dhe duke i dhënë fund shtatzënisë. Pra, natyra e ka dekretuar se përqendrimi i hormoneve seks më të drejtë intervale të vazhdueshme duhet të ndryshojë: për shembull, estrogjenit dhe progesterone, të cilat janë të lidhura, kryesisht, me funksionin riprodhues. Në qoftë se numri nuk ndryshon, kjo tregon patologji të rënda në trup.
Disa hormone mund të ndahen në meshkuj dhe femra, por kjo nuk do të thotë se gratë janë vetëm në gjakun e grave dhe burrave vetëm në gjakun e njerëzve. Për shembull, testosterone në të dy gjinitë është vetëm në përqendrime të ndryshme.


Në qoftë se një grua ka një problem me testosterone, ajo mund të çojë në rezultate katastrofike, sepse, pavarësisht nga fakti se ajo është një hormon mashkullor, është e rëndësishme për të mbajtur trupin. Pra, le të marrin në konsideratë më tej se shkalla e testosteronit tek gratë, si dhe çfarë ndodh me trupin kur testosterone është reduktuar ose rritur, dhe se si ajo mund të rrezikojnë.
Për testosterone përkatëse hormoneve në gratë?
Në gratë, testosterone është prodhuar në vezore nën ndikimin e hormoneve hipofizë. Ai prodhuar edhe në sasi të vogla gjëndrave mbiveshkore.

Në trupin e femrës, ky hormon mashkullor përgjegjës për zhvillimin e mases muskulore dhe trupit numrin yndyrë. Kështu, testosterone ndihmon gratë të mbajnë funksionet themelore mbrojtëse të trupit, sepse yndyra është një lloj i forcave rezervë, e cila është e vonuar në rastin e stresit dhe stimulojne aktivitetin e muskujve. Një tjetër sfera e ndikimit të testosterone në femra - epsh. Në grua normale e saj përqendrimi mund të ndjehen dëshirën seksuale, duke rritur - hypersexuality, duke reduktuar - asexuality.

Shkalla e Grave e testosterone


Studiuesit zbuluan se shkalla e përqendrimit Testosterone varet nga mosha e gruas - Po, pas pubertetit ajo rrit pas menopauzës - reduktuar, dhe shkalla e shtatzënisë e testosterone në gratë shtatzëna mund të rritet 4 herë.

Shkalla e testosterone të përgjithshëm dhe të lirë në gratë


Për të vendosur shkallën e testosterone hormon të femrave, është e nevojshme për të sqaruar se mjekët mund të shqyrtojë dy tregues:

 • testosterone pa pagesë;

 • testosterone totale.


 • Pa pagesë testosterone - një shifër që flet përqendrimit të hormoneve në trup nuk është i detyruar të proteinave për transport.

  Gjithsej testosterone e bën të qartë se sa niveli i përgjithshëm i testosteronit - dhe i lidhur me proteinat dhe pa pagesë.
  Testosterone e zakonshme për gratë është 026-130 ng / ml
  Norma e testosteronit të lirë për gratë është llogaritur në bazë të moshës:

 • 20 vjeç - 013-309 pg / ml;

 • Prej 20 deri 39 vjeç - 013-309 pg / ml;

 • 40-59 vjet - 013-26 pg / ml;

 • 60 dhe më të vjetër - 013-18 pg / ml


 • Në vlerësimin e standardeve duhet të marrë parasysh se laboratorët standardeve të ndryshme mund të ndryshojnë pak.

  Nëse gratë testosterone më poshtë normale


  Nivelet e ulëta të hormoneve mashkullore vetë bën ndjerë:

 • dobësi e muskujve;

 • zëri i hollë;

 • Mungesa e dëshirës seksuale;

 • humbja e flokëve në të gjithë trupin;

 • atrofi të lëkurës;

 • mbipeshë apo edhe i trashë.


 • Nëse testosterone grave më lart normale


  Nivelet e larta të testosterone për gratë ndonjëherë është problem edhe më i madh se niveli i saj të ulët, për shkak se në këtë rast bëhet burrështe:

 • aktivizon rritjen e flokëve, duke përfshirë në fytyrë;

 • coarsens zërin e tij;

 • gjendja emocionale bëhet agresiv;

 • rritur interesin seksual;

 • ka humbja e flokëve në kokës.


 • Kështu, shkalla e testosterone në gratë siguron shëndet të plotë dhe funksionimin normal të trupit. Çrregullime hormonale mund të lindin kur endokrine sëmundjet, stresi dhe predispozitë gjenetike.