Tiroide stimuluese hormon rrit


Në qoftë se ju shkoi për të testohen për hormoneve, atëherë kjo është një arsye të mirë. Dhe në qoftë se ajo nuk është duke planifikuar shtatzënisë, atëherë shëndeti juaj është i dobët. Rezultatet treguan se ngritur tiroide-stimuluese hormon? Këtu ajo është, shkaku i juaj lodhje, nervozizmi, hidhërimin dhe mëngjes përzier! Por mos u frikësuar nëse hormon tiroide rritet, efektet mund të eliminohet më shpejt. Gjëja kryesore - koha për të kërkuar ndihmë nga një specialist. Megjithatë, disa gjëra, ju mund të bëni vetë.Tiroide hormon stimulues rritur - Shkaqet dhe Trajtimi


Nëse ngritur tiroide-stimuluese hormon, shkaqet mund të jenë shumë të ndryshme. Që nga ky hormon është prodhuar nga gjëndrra e hipofizës dhe është përgjegjës për aktivitetin e gjëndrës tiroide, që çdo mosfunksionim i sistemit endokrin mund të çojë në luhatjet në nivelin e tij. Me tiroide stimuluese hormon gjëndër tiroide prodhon hormonet T3 dhe T4 - thyroxine dhe triiodothyronine, të cilat janë përgjegjëse për rritjen e indeve, zhvillimin mendor dhe rozuyazykay reagim njerëzor.
Nga ana tjetër, tejkalimi i këtyre hormoneve në trup çon në faktin se gjëndrra e hipofizës ndalon prodhimin e hormoneve tiroide dhe disavantazh - faktin se ajo është prodhuar nga trupi me rritjen e intensitetit. Prandaj, duke pasur një analizë që tregon një rritje në tiroide hormon stimulues jo panik - kjo nuk është konstante, ndryshon gjatë gjithë ditës! Edhe në qoftë se ju jeni darkë ngushtë, testet e ardhshme në mëngjes tregojnë nivele të larta të gjakut të këtij hormoni. Pra edhe një herë të kryer procedurën në disa ditë. Eshte e deshirueshme - në të njëjtën kohë.

Nëse situata nuk ka ndryshuar - t'i nënshtrohen trajtimit. Për fat të mirë, mjekësia moderne ofron disa variante. Por le të parë të përjashtuar më të pakëndshme - sëmundjet që mund të shkaktojnë rritjen e këtij hormoni.
Elevated tiroide hormon stimulues mund të jetë për shkak të faktorëve të mëposhtëm:

 • mosfunksionim të veshkave gjëndra;

 • tyrotropynoma;

 • sëmundje e rëndë fizike dhe mendore;

 • Tumoret beninje dhe malinje;

 • nerehulovanosti tiroide sindromi stimulimin e sekretimit të hormoneve dhe rezistencë ndaj hormoneve tiroide;

 • tyreotroyd Hashymova;

 • preeclampsia.


 • Kjo listë mund të jetë shumë më e shkurtër, por ne duhet të jenë të përgatitur për më të keqen. Dhe në qoftë se sëmundja e shënuar nuk kanë lidhje me ju, mendoj se për çfarë tjetër mund të jetë arsyeja për ngritjen e nivelit të hormoneve tiroide stimuluese. Ajo mund të jetë:

 • hemodializë;

 • largimi i fshikëzës tëmthit;

 • shtatzënisë;

 • stresi banal.


 • Çfarë ngritur tiroide-stimuluese hormon në femra?


  Shtatzënia shpesh shkaktojnë nivele të larta të hormoneve, natyrën aq e natyrshme. Por kjo ndodh që ky rezultati i analizës tregon të kundërtën - një grua që vuajnë nga shterpësi. Për të rregulluar situatën, gjëja e parë për të sjellë përsëri në normale hormonet T3 dhe T4 endokrinolog mirë do të përshkruajnë ilaçe të përshtatshme. Nëse kjo nuk ka nevojë për të kryer një shqyrtim më të hollësishëm të diagnozës dhe trajtimit.

  Simptomat dhe statusi trajtimi
  Kur hormon tiroide rritet, simptomat janë të ndryshme - nga çrregullime të tretjes dhe për nervozizëm dhe dridhje në gjymtyrët. Por më shpesh nuk ka manifestime të jashtme. Kjo do të thotë rritje të hormoneve tiroide për çdo person? Kjo varet nga gjendja e përgjithshme e trupit të tij. Nëse rritur teryotropnыy trajtimi hormoneve mund të jenë shumë të ndryshme, kjo është një shenjë e një çrregullimit të sistemit endokrin dhe i pari për të gjetur se cilat. Vetëm atëherë mjeku do të përshkruajnë ilaçe të përshtatshme.