Tiroide stimuluese hormon - femra normale


Bilanci hormonal është një kombinim i mekanizmave shumë të bukura dhe të ndërlidhura ngushtë. Çdo abuzimi ajo çon në ndryshimin e të gjitha sistemet në trup dhe mund të shkaktojnë sëmundje serioze. Kur duhet endokrine gjaku shqyrtimit shfaqet në hormoneve tiroide - femra normale nuk kanë një vlerë të përhershme, si shifër ndryshon në varësi të kohës së ditës, moshës dhe gjendjes shëndetësore.

Cila është shkalla e tiroide stimuluese hormon?Për vlerësimin adekuat të përqendrimit të substancave duhet të dhurojnë gjak në mëngjes, rreth 8:00. Në gratë, nivele normale të hormoneve tiroide stimuluese (TSH) është 04-4 mkME / ml

Para vizitës në laborator është e rëndësishme për të eliminuar pirjen e duhanit dhe të hahet 3 orë për të studiuar, për të shmangur stresin dhe aktivitetit fizik në ditët e ardhshme.

Hormon tiroide Normal gjatë shtatzënisë


Treguesit e nënave të ardhshme janë disi të ndryshme. Përveç kësaj, është e rëndësishme për t'u marrë parasysh termin:

 • deri në 12 javë të shtatzënisë vlerave shkojnë 035-25 mkME / ml;

 • 12-42 - TSH është mkME 035-3 / ml


 • Tiroide stimuluese hormon më lart normale


  Si komponimet e përshkruara prodhuar nga gjëndrra e hipofizës, duke rritur përqendrimin e saj sugjeron një tumor të trupit, shpesh - tyreotropynomu dhe bazofylnuyu adenoma.

  Përveç kësaj, ka arsye për TSH tepërt në:

 • Hypothyroidism primare ose sekondare;

 • Sindromi tajitje parregulluar i hormoneve tiroide stimuluese;

 • preeclampsia;

 • Tiroidet e Hashimototit;

 • funksionimin pamjaftueshmërinë veshkave;

 • sëmundje mendore;

 • Hypothyroidism mitur;

 • hemodializë;

 • tyrotropyn-secreting tumoret në mushkëri;

 • komponimet e plumbit dehje.


 • Rëndësishmja, rritja e TSH tregon sëmundje në gjëndrën tiroide. Për të sqaruar statusin diagnoza dhe përparimi më shumë kërkime mbi nivelet e gjakut të triiodothyronine dhe thyroxine.

  Tiroide hormon stimulues është nën normale


  Mungesa e TSH shkaktuar faktorët e mëposhtëm:

 • kakeksia;

 • goiter toksike (tipi përhapur);

 • Sëmundje Plummer ose tyrotoksycheskaya adenoma;

 • thyroiditis me manifestimet klinike të hyperthyroidism për shkak të zhvillimit të sëmundjeve autoimune;

 • Dëmtimi mekanik indeve hipofizës;

 • stimuluese hormon tiroide pavarur tyrotoksykoz;

 • agjërimi i zgjatur;

 • T3-toksikoz;

 • hyperthyroidism gjatë shtatzënisë.