Toxoplasmosis në njerëzit IgGToxoplasmosis - është një sëmundje infektive e njerëzve dhe kafshëve, të cilat shkaktojnë Toxoplasma. Burimi kryesor i toxoplasmosis lloje të ndryshme të kafshëve të egra dhe të brendshme, është e macet, brejtësit, lepujt, mishngrënësit dhe bimëngrënësve. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se toxoplasmosis konsiderohet sëmundja më e rrezikshme, sepse ajo ka një përhapje shumë të gjerë, pavarësisht nga fakti se kontraktuese infeksionin nga njerëz të sëmurë të shëndetshme e pamundur.
Infeksioni transmetohet vetëm nga nëna e sëmurë për fëmijë, si dhe përdorimi i mishit, i cili shkoi shumë keq nevojshme të përpunimit termik. Një sëmundje mund të bartet nga macet, të cilat janë bartës kryesorë të Toxoplasma. Simptomat e sëmundjes dhe format e tij klinike kanë një larmi formash. Për shembull, një pacient është një numër i madh i simptomave të dallueshme të toxoplasmosis, dhe ajo gjithashtu ndodh që simptomat e tij janë pacientët delikate apo jo vërejtur toxoplasmosis. Në shumicën e rasteve, toksplazmozës prek njerëzit që kanë imunitet të ulët, sepse imuniteti i lartë i aftë për të shkatërruar sëmundjen toxoplasmozë. Çdo gjë të prodhuar antitrupa ndaj toxoplasmosis pas shërimit të mbetet për jetën në pacientit.Toksplazmozës dhe simptomat e saj 

Simptomet e sëmundjeve ngjitëse mund të jenë të ndryshme. Dhe, pavarësisht nga fakti se shumë njerëz kanë në infeksionin e tyre toxoplasmosis trupit mund të jetë në dijeni të sëmundjes, si simptomat tipike të toxoplasmosis - këto janë simptomat të cilat ngjajnë simptomat e gripit, këtu për shembull, janë dhimbje të muskujve dhe rritjen e limfatike nyjet. Por në qoftë se sistemi imunitar është tashmë normale, pastaj ri-kontraktuese infeksioni nuk do të ndodhë.


IgG toxoplasmosis dhe analiza e plotë e toxoplasmosis

Metoda bazë për diagnozën e toxoplasmosis vetëm metoda serologjik. Imunoglobulina G provimit, të cilat përcaktojnë vetëm duke reaguar ndriçim fluoreshent të tërthortë ose ELISA tregojnë se ata të arrijnë koncentrimin e tyre kulmin pas 1-2 muaj pas infektimit toxoplasmosis infeksion dhe pastaj të mbetet pozitive për një kohë të gjatë. Në
të gjithë pacientët me serokonversionit apo katërfishi me një rritje të mprehtë në IgG titer është e nevojshme për të përcaktuar IGM e tyre të veçantë, për të konfirmuar sëmundjen toxoplasmozë akute. Prezenca e IgM në gjak konfirmuar sëmundje akute, ose së fundmi transferuar në fazën e toxoplasmosis. Më e ndjeshme në përcaktimin IgM ELISA është toxoplasmosis.


Nëse kësaj analize IgM, atëherë ajo është e vendosur në dy javë pas infeksionit, dhe përqendrimi pik arrihet pas një muaji, dhe zakonisht zhduket brenda 6-9 muaj, por ka raste kur infeksioni është në trup për më shumë se 2 vjet, duke ndërlikuar se me diferencimin e toxoplasmosis më parë akut dhe tashmë transferuar infeksionit. Një përcaktim i IgA dhe IgE, të cilat rriten më shpejt se IgM, shumë e nevojshme në diagnozën e toxoplasmosis lindur, madje edhe kur shqyrton pacientët, të cilat përfshijnë gratë shtatzëna, e cila është shumë e rëndësishme që këto teste. Diagnozë të saktë të toxoplasmosis lindura mund të vendosni prenatally gjatë analizës së fetusit të gjakut ose lëngun amniotik studimit të plotë. Në Ultrasonografi zbuloi një rritje në madhësinë e ventricles anësore, të cilat

ka dëshmi rrethanore
dhe për të konfirmuar faktorët sëmundjen toxoplasmozë.


Nëse ka ndonjë dyshim për toxoplasmosis në vetëm sapolindur, është e nevojshme për të studiuar auditory, vizuale dhe sistemin nervor, dhe të kryejë një hetim CT e kokës dhe për të marrë lyumbalnuyu birë. Ju gjithashtu duhet të zgjidhni sëmundjen toxoplasmozë nga placenta me gjak kërthizës kurrizit të minjve të infektuar duke përdorur. Një opsion alternativ mund të jetë që të ketë përzgjedhje toxoplasmosis të lëngut amniotik ose nga lëngun cerebrospinal nga PCR. Por në pacientët me infeksion HIV edhe ndryshueshmëri të mundshëm në titri IgG, IgM dhe mungesa, e cila është arsyeja pse në serokonversionit dhe një rritje të IgG titer katërfish Nuk duhet diagnostikuar infeksion aktiv. Kur një person është i infektuar me HIV, diagnoza mund të krijohet encefalit klinikisht dhe vetëm në qoftë se ka terapi efektive ishte relativisht T.gondii, kështu që ju duhet të kryejë zgjedhjen e antigjeneve dhe të ADN-së nga materiale të marra nga një biopsi ose lëngut cerebrospinal.


Një tjetër toxoplasmosis mundur përzgjedhja pas infektimit të kafshëve laboratorike, por përfundimi se në këtë përgatitje atje toxoplasmosis, jo për të marrë ndonjë informacion pozitiv, por vetëm në qoftë se pacienti është dhënë tashmë ato pozitive. Mungesa e patogjen në mostër nuk mund të jetë një bazë për përjashtimin toxoplasmosis saktë, pasi materiali për kërkime, ai nuk mund të merrni në.


Toxoplasmosis dhe trajtimi i saj

Sigurisht, trajtimi i toxoplasmosis duhet të jetë vetëm e ndërlikuar. Dhe shumica e rasteve të toxoplasmosis fituar në imunitet vetëm të lejojë njerëzit pa trajtim të veçantë. Nëse horeorenit pacienti ose humbja e toxoplasmosis është shumë i rëndësishëm, ai i përshkruar një kombinim të barnave. Dhe të gjithë pacientët e infektuar me HIV me encefalit toxoplasmosis në, duhet të marrin terapi suppressive gjatë gjithë jetës janë për të parandaluar përsëritjen e infeksionit. 
R3r3r3110.