Body-psikologjike testimi


Body-psikologjike testimi ose TPT është një metodë diagnostike për krijimin e causation në zhvillimin e sëmundjes.
Gjatë gjithë kohës, problemi kryesor ishte në diagnostifikim mjekësisë. Mjekët shikuar sëmundje është zakonisht tashmë në fazat e fundit të zhvillimit. Koha e shfaqjes dhe arsyeja e saj të vërtetë ata kanë vetëm me mend.
Asnjë nga pajisjet moderne diagnostike tregon për një mjek të hershme në sëmundjes së tij të pacientit. Të gjitha diagnoza instrumental vetëm mund të vini re ekzistencën e ndryshimeve strukturore në trupin e njeriut. Kur sëmundja filloi me arsye, si rrjedhur, i cili kontribuoi për zhvillimin e saj - këto çështje mund të jetë vetëm përgjigje e parashikueshme, por jo plotësisht të besueshme.


Megjithatë, mjeku dhe pacienti duhet të dinë historinë e vërtetë të sëmundjes. Është e rëndësishme për të zgjedhur trajtimin taktikat e drejtë dhe prognozë të rezultateve të tij. Pas vetëm duke e ditur shkakun e sëmundjes dhe sigurimin e shërimit efekt është e mundur që të presin një shërim të plotë.
Çdo sëmundje si një proces dinamik, një pikë referimi. Për herë se nuk ishte organi! Njeriu është i lindur me osteokondroza, sëmundje koronare të zemrës, krizë nervash, gastrit, etj Në një moment, nuk është nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm kontribuojnë në faktin, sëmundja është formuar dhe fillon efektin e saj shkatërruese. Që nga formimi i saj deri në kohën e sëmundjes manifestimet klinike mund të marrë vite, nganjëherë dekada.


Por edhe të tillë një kohë e gjatë nuk e zvogëlon rëndësinë e të kuptuarit e shkaqeve të sëmundjes. Trajtimi do të jetë i suksesshëm dhe nuk mund të jetë i plotë nëse nuk zbulohet dhe të mos hequr shkakun e sëmundjes, madje edhe nëse të gjitha simptomat e sëmundjes u zhduk. Nëse nuk këpusin barërat e këqija me rrënjë, kjo do të rritet përsëri. E njëjta gjë do të ndodhë me këtë sëmundje. Ajo duhet të shfaqet. Ndoshta jo në formë të njëjtë, por në një mënyrë të re. Por herët a vonë kjo do të ndodhë.
Nuk është vetëm një "mjet" që është i vetëdijshëm për këtë sëmundje të veçantë është. Ata janë bartës të sëmundjes, që është trupi i njeriut. Trupi i njeriut ka një kujtim. Njeriu kujton për një informacion të rëndësishëm jo vetëm "qelizat gri" të sistemit nervor qendror. Të dhënat e kërkuara të informacionit dhe mbledh çdo pjesë të trupit. Pa këtë "fizik" njeriun e kujtesës thjesht nuk mund të mbijetojnë. Ai do të çdo ditë e re e jetës së tij, si takohen e parë, të paaftë ose të ecin ose të marrë frymë apo të flasë.

Koha e sëmundjeve të trupit nuk është më pak e rëndësishme se sa memorie se si për të marrë frymë dhe të ecin. Nuk është "diçka" që parandalon trupi ekzistojnë plotësisht! Kalimi nga një shtet trupi shëndetit të sëmurë e kujton dhe do të kujtohet për aq kohë sa sëmundja nuk pësojnë regres të plotë, dmth regres.
TPT ju lejon të shihni fillimin e sëmundjes, shkaku i drejtpërdrejtë dhe faktorët që kontribuojnë në shfaqjen dhe zhvillimin e saj. Metoda është shfaqur si një përfundim logjik të shoqatës në mënyrat e një mjeku për diagnostikimin dhe trajtimin e degëve të ndryshme të mjekësisë. Këto përfshijnë neurologji, akupunkturë, terapi Craniosacral, kinesiology aplikuar, psikologji.

TPT është kryesore testimi element muskujve. Praktika ka treguar se testi i muskujve është më i përshtatshëm dhe të qartë për të identifikuar problemet e fshehura në trup. Informacion rreth sëmundjes në trup mund të merret me metoda të tjera, por ata të gjithë do të japin në testimin e muskujve saktësinë, shpejtësi, objektivitetit, etj
Muskujt janë pjesë e sistemit musculoskeletal. Kjo, nga ana tjetër, është pjesë e të gjithë organizmit. Pra, si muskujt aktive të sistemit musculoskeletal, shumë të ndjeshme për çdo ndryshim në trup. Çfarëdo pjesë ose funksioni i trupit nuk është i shqetësuar. Në muskujve ndërsa ndryshon tonin. Provokuar në një farë mënyre, "kujtesa e trupit" dhe njëkohësisht hetimin tonin e muskujve mund, deri në një ditë të kuptoj kohën e sëmundjes dhe shkakun e saj të drejtpërdrejtë.Në emër të metodës


Disa fjalë rreth emrit të metodës. Ai përbëhet nga tre fjalë. Kjo është e kuptueshme pse ajo përfshin fjalën "trupit". Informacioni në lidhje me sëmundjen e kërkuar në trup dhe, pra, nga të trupit. Kjo procedurë diagnostike përfaqëson një trup të punës përmes tonin e muskujve kërkimore.
Pjesa e dytë e emrit "psikologjike", kërkon një shpjegim më të detajuar. Shumica e sëmundjeve të fillojë me atë që quhet qëllimi. Ajo është formuar në mendje dhe është një pamje fokusuar, që është një udhëzues për veprim. Nëse qëllimi pozitiv dhe inkurajon krijimin, ajo kurrë nuk do të nisë proceset destruktive, dmth sëmundje.

Qëllimi negativ ka synuar gjithmonë në marrëdhëniet shkeljes destabilizim të qëndrueshme. Kjo është pika e fillimit të sëmundjes. Semundja, në formën e qëllimet negative shrrënjosë në mendjes dhe mund të qëndrojë aty pa treguar vetveten në nivelin e trupit fizik, shumë vjet.
Por një efekt shkatërrues qëllimi të tillë mund dhe të pa ndikuar organet dhe sistemet e trupit. Siklet psikologjik, paqëndrueshmëri emocionale, ankthi mendor, ndjenja e pasigurisë parandaluar plotësisht të gëzojnë jetën për shumë vite. Njeriu nuk mund të përmbushë potencialin tuaj si një person ndjen pakënaqësinë me jetën. Jo të kuptuar shkaqet e gjendjes së tij, ai nuk gjen rrugëdalje nga ajo.

Së fundi, "testimi", në fakt, është emri i teknikës së diagnozës. Testuar tonin e muskujve, e cila është e ndikuar nga provokime "kujtesa" e trupit. Në praktikë është e mundshme për të kryer lëvizje të caktuara të fokus pacientit dhe forcat e vëzhguesve mjeku dhe të dhënat e rezultateve.


Karakteristikat dhe përfitimet e TPT metodë
Shkathtësi.


Testimi mund të marrë askënd, pavarësisht nëse ajo shfaqur një diagnozë të veçantë ose arsyet për shqetësimin e tij jo të opinionit të caktuar. Mosha, kombësia, gjinia, feja, statusi social për TPT nuk kanë vlerë. E vetmja gjë që është e rëndësishme - kjo është dëshira e njeriut për të kuptuar shqetësimin e tij. Shkalla e shqetësimit të rëndësishëm. Njeri i shqetësuar gjumë të dobët javën e kaluar në infarkt e tij ose të miokardit - shkaku i sëmundjes mund të përcaktohet duke përdorur TPT. Gjatë zbatimit të kësaj metode diagnostike nuk ishte një rast i vetëm që nuk arriti të hyjë në kohën dhe shkakun e sëmundjes.Individualitet.


Si nuk ka dy njerëz identike, dhe nuk ka dy sëmundje identike. Çdo person ka problemet e tyre dhe ata mund të zgjidhen qasje thjesht individuale. Njeriu mund të kuptoj pse ajo është e keqe vetëm kur ai e kupton se një vlerësim negativ prej tyre personalisht një ngjarje nga jeta e tij ishte pika e fillimit të sëmundjes.
TPT, ndryshe nga shumë metoda të këshillimit psikologjik, nuk është e mundur që disa njerëz në të njëjtën kohë. Aty pranë është ulur një njeri që e donte jetën, ai nuk ishte as e kuptojnë se çfarë problemi të cilët kryen testin. Që hapet në TPT, të rëndësishme vetëm për atë që është.Objektiviteti.


Mjeku TPT vepron si një lloj përkthyes gjuha "mish" në gjuhën e folur "". Trupi di çdo gjë në lidhje me problemet e tyre, dhe ai thjesht duhet të korrigjojnë ato "pyet." Doktor, duke shkaktuar "kujtesën e trupit", bën pyetje, dhe trupin, për shkak të ndryshimeve në tonin e muskujve, "përgjegjës" për ta.
Procedura TPT ka "ndërmjetës" mes sëmundjes dhe i zgjuar shkaqet e saj në formë të instrumenteve, testet, mjetet, etj Çfarëdo që nuk ishte një mjet i përsosur diagnostike, kjo është vetëm një makinë. Përdorimi i saj nuk përjashton dështimet, malfunctions, trazirat në përdorim të teknologjisë. Trupi është duke punuar kundër vetvetes nuk do të jetë. Ajo vetëm jep informacion se nuk ka shtrembërim, të besueshme dhe plotësisht.

TPT gjithashtu përjashton vlerësimin subjektiv të mjekut apo të informacionit pacientit marra nga trupi. Trupi i jep kuptim vetëm për veten e tyre informacionin që është ai që e pengon atë lirisht, pa kufizim të kryejë funksionet e tij. Edhe në qoftë se sëmundja është ende vetëm në fazën e qëllimeve, ajo krijon siklet psikologjik që është ndjerë në tension fizik trupit. Edhe plotësisht të funksionojnë të gjitha organet dhe sistemet, nuk ka asnjë "dështim", por kanë tension të kufizuar lirinë e lëvizjes së trupit. Kjo është ajo që e pengon atë dhe, për këtë arsye, se ajo është e gatshme për të vënë përpara si probleme të saj.Comfort.


Nuk është sekret që shumë njerëz të shmangur rekurs për psikologët vetëm sepse unë nuk dua të përgjigjem pyetjeve të vështirë. Jo të gjithë është e gatshme të "zemër të hapur" i huaj, madje edhe nëse ai është një ekspert në fushën e tyre. TPT liron njeriun nga të paturit intervistë të pakëndshme. Mjeku "flasin" për të trupit dhe merr prej tij të gjithë informacionin e nevojshëm.
Nganjëherë pacienti tha vetëm një fjali: "diçka që unë kohët e fundit u bë shumë i bezdisshëm!". Për të gjithë seancën diagnostike ai mund të më fjalë vyyazykaty. Çfarë tha se është e mjaftueshme për të provuar shkakun e nervozizëm e tij, kohën e saktë të prejardhjes së saj, që kontribuojnë në shfaqjen e kësaj gjendje faktorëve.Sigurimit.


Kjo mund të duket e çuditshme që u përmend këtu në lidhje me sigurinë. Megjithatë, është e rëndësishme. Duke u kthyer ndihmë profesionale, njerëzit duhet të jetë absolutisht i sigurt se komunikimi me të do të sjellë asgjë të keqe psikologjike apo fizike.
Disa nga teknikat e përdorura nga psikologët, sugjerojnë futjen e pacientit në një ekstazë apo hipnozë. Kjo është mjaft disa kohë pacienti është nën mbikëqyrje mjekësore. Specialisti i cili kryen praktikat e tilla të jetë individuale shumë moral dhe klasa profesionale. Njerëz të tillë, në fakt, shumë nuk mund të jetë. Megjithatë, propozimet për ndihmë psikologjike plot. Dhe, për fat të keq, ka raste kur pas vizitës një person psikolog nuk është më e mirë, por vetëm e kundërta.

Në kryerjen e TPT pacienti është në ndërgjegjen e qartë gjatë gjithë kohës seancën diagnostike. Nëse e dëshiruar, ajo mund të ndalojë procedurën në çdo kohë.
Në pacientët me TPT nuk është zbuluar absolutisht asnjë ndikim. Kjo i referohet çdo lloj të ndikimit - emocionale, psikologjike, fuqia, fizike, etj


Indikacionet për TPT


Kërkoni ndihmë mund dikush që ka diçka që i përshtaten shëndetin e tyre, si fizike dhe psikologjike. Nuk ka rëndësi se lartësia, pesha, gjinia, prania ose mungesa e diagnozës. Nëse një person është i shqetësuar për diçka dhe ai nuk e di se si për të zgjidhur problemin e tyre, ajo mund të marrë TPT.

E vetmja gjë që është e nevojshme të vërtetë është dëshira për të marrë për të arsyeja e vërtetë se njerëzit janë të shqetësuar. Disa pacientë të cilët i nënshtrohen procedurës kam propozuar TPT mësuar se si rezultat ai mund të gjeni se shkaku i problemeve të tyre ishin qëllimet e tyre, nuk pranoi atë. Ata ishin të rehatshme për të qëndruar me synimet e tyre negative dhe të jetojnë në sëmundje sesa vidyazykatysya dhe mbi, dhe nga ana tjetër.
Urtësi Lindore thotë se "kur studenti është e gatshme, mësuesi shfaqet." Për të parafrazoj e sistemit mjekësor, mund të themi "kur pacienti është gati, nuk është një ilaç."