Veshkave transplant


Veshkave transplantimi është Transplantimi më i shpeshtë kirurgji organeve. Ai kryhet në fazë të rëndë të dështimit të veshkave kronike, të cilat mund të rezultojë nga sëmundjeve të tilla si glomerulonefriti kronik, pyelonephritis kronike, sëmundje polycystic veshkave dhe të tjerë. Gjithashtu, ju mund të duhet një diabet transplantin e veshkave kur komplikimet e kësaj sëmundjeje shkatërrimin veshkat.
Për të ruajtur jetën e këtyre pacientëve janë në terapi renale zëvendësuese, e cila përfshin peritoneal kronike dhe hemodializë. Por në krahasim me këto transplantim opsione të veshkave ka rezultatet më të mira në aspektin e jetëgjatësisë.


Operacioni transplantim të veshkave


Veshkave mund të transplantuar nga familja e menjëhershme (transplant familjare veshkave), që donatorët mund të jenë prindërit, vëllai, motra ose fëmija e personit të sëmurë. Për më tepër, transplantimi është e mundur dhe nga çdo person tjetër (përfshirë, vdiq) për uyazyka pajtueshmërinë e grupeve të gjakut dhe materialit gjenetik. Edhe kusht i rëndësishëm për dhurimin e mundshme është mungesa e disa sëmundjeve (HIV, hepatiti, dështimi i zemrës, etj). Procedura Organi transplantin rregullohet me ligj.

Transplantimi i veshkave është kryer në dy faza:

 • Faza e donatorëve. Në këtë fazë zgjedhja e donatorëve, shqyrtimit dhe provon përputhshmërinë e tij. Për të hequr një donator gjallë veshkave kryer laparaskopike kirurgji nephrectomy donatorëve (heqjen e veshkave) ose nephrectomy hapur donatorëve. Operacioni postmortem donatorëve është kryer эksplantatsyy transplantim të veshkave. Veshka tjetër transplantyruemaya shpëlarë zgjidhje të veçanta dhe të ruhen në një mjedis të veçantë që ju lejon për të ruajtur qëndrueshmërinë e trupit. Periudha e magazinimit varet nga lloji i transplantit ruan zgjidhje - 24-36 orë.

 • Periudha Retsypyentnыy. Veshkave dhuruar është transplantuar zakonisht në çapokor fossa. Tjetra është uretër trupi lidhja dhe enët e gjakut, qepje mbivendosje mbi plagë. Gjatë operacionit, veshkave amtare e pacientit nuk është hequr.


 • Pasojat (komplikimet) transplantin e veshkave:

 • refuzim të veshkave;

 • veshkave trombozë arterie;

 • gjakderdhje;

 • trombozë deje;

 • gyp;

 • Komplikime Urological;

 • infeksion plagë, etj


 • Jeta pas transplantim të veshkave


  Jeta pas transplantimit të veshkave në secilin rast individual dhe varet nga shumë faktorë (sëmundje shoqëruese, gjendja imunologjike, etj). Veshkave fillon plotësisht funksionale, pas disa ditë pas operacionit. Fenomeni i dështimit të veshkave zhduken pas disa javë, dhe për këtë arsye në periudhën postoperative mbajtur disa seanca të hemodializë.

  Për të parandaluar refuzimin e organit (qelizat e imunitetit e perceptojnë atë si një agjent i huaj), ndërsa pacienti duhet të marrë drogë immunosuppressive. Imunosupresioni mund të çojë në pasoja negative - trupi bëhet tepër të prirur për sëmundje infektive. Pra, në javën e parë pacientët nuk janë të lejuar vizitorët, edhe të afërm. Edhe në javët e para pas transplantimit të veshkave duhet të ndjekin një dietë që përjashton djegëse, i kripur, ushqimet yndyrore dhe ëmbëlsirat dhe enët e miellit.

  Megjithatë, një transplantim të veshkave është jeta shumë më e lehtë dhe e përmirëson cilësinë e tij, vini re se të gjithë pacientët të cilët iu nënshtrua operacionit. Ajo duhet gjithashtu të theksohet se pas transplantimit të veshkave shtatzënisë është e mundur, por kërkon monitorim më të kujdesshëm nga gjinekologu, nephrologist, testimit të shpeshta.