Transplantimi i qelizave burimore ose palcës kockore transplantin
Fillimi i këtij neni në trajtimin hormonal e kancerit gjendet këtu
Çfarë lloje të kancerit përshtatet këtë lloj trajtimi?


Transplante Autolohycheskye përdoret për trajtimin e leukimi, sindroma mielodisplastike, e mielomes se shumefishte, sëmundje Hodgkin, limfomes jo-Hodgkin, kanceri testikular dhe neuroblastoma.


Çfarë nënkuptohet me termin "transplantimit"?


Për të kuptuar thelbin e transplantimit qelizat embrionale, ju duhet të referohen bazat e kimioterapi. Metoda e mësipërme e trajtimit përfshin përdorimin e drogës fuqishëm që i vrasin të gjitha qelizat bыstrorazmnozhayuschyesya. Të gjitha elementet janë të ndarë tumoreve shumë shpejt, por shumë qeliza të shëndetshme (mukozën e traktit gastrointestinal, follicles flokët, qelizat e gjakut) janë karakterizuar nga riprodhimi aktive. Nëse një person rastësisht prykusyv cik, plaga do të zhduket në një ditë apo dy, sepse me shpejtësi qelizat ndarjen dhe rigjenerimin e indeve të dëmtuara. Pacienti mund të marrë vetëm një dozë kimioterapia, të cilat mund të lëvizin inde të shëndetshme. Për shembull, në qoftë se gjatë kimioterapia atje diarre pakontrollueshme (për shkak të shkeljes së zorrëve), mjeku ul dozën e drogës. Kjo tolerancë prag përcaktohet toksiciteti doza tolerohet. Një nga treguesit më të rëndësishëm të arritur këtë dozë është numri i qelizave të gjakut (qelizat e bardha dhe të kuqe të gjakut dhe trombocitet). Shkencëtarët sugjerojnë se efektiviteti i trajtimit të kancerit të caktuara rrit në mënyrë të konsiderueshme në një kimioterapia dozë shumë më të larta se toksicitetit tolerohet. Por si për të mbrojtur qelizat e gjakut nga ekspozimi i tepruar ndaj substancave të fuqishëm në këtë rast?Mjekët shpejt e kuptuan se emërimi i dozave të larta të drogës kimioterapia ekzistojnë yyazytsirnist shkatërrimin e plotë të palcën e eshtrave. Në të njëjtën kohë është në gjendje të "ringjallë" palcën e eshtrave shtypur qelizat e tyre të rrjedhin të pacientit (zgjedhur më parë për trajtimin). Ditë të sëmurë është kimioterapia intensive, e cila ka për qëllim për të përfunduar shkatërrimin e qelizave të kancerit. Pas 1-2 ditëve të pushimit, e cila i jep një trup të fortë pastruar e barnave toksike administruar prej pacientit qelizat burimore paprekur.

Në ditën e pacientit transplantimit administrohet drogë të veçanta për të parandaluar reaksionet refuzimi shkëmbimi material injektuar. Për më tepër infuzion intravenoz të lehtësuar punën e veshkave për të eliminuar të gjitha qelizat e jo-praktike. Gjatë lart presionin manipulime të gjakut dhe funksionimin e zemrës janë të monitorohen nga afër. Pas procedurave përgatitore futur në gjak e pacientit para se qelizat burimore të ngrira. Në disa qendra të shkrirjes është kryer në laborator, ku materiali është ruajtur në të tjera - direkt në zyrë para se të hyjnë.Për të marrë qelizat embrionale në gjak pas administratës?


Këto elemente janë "zgjuar" dhe të lehtë të gjeni rrugën e tyre për palcën e eshtrave, të cilat menjëherë të fillojnë të punojnë. Mos harroni se qelizat burimore të arritur atje, ku një herë të gjitha sendet janë shkatërruar kimioterapi. Qelizat burimore të vendosen në kockë dhe të fillojnë të shtohen, e cila çon në qelizat e bardha dhe të kuqe të gjakut dhe trombocitet. Ajo merr rreth 7 deri në 14 ditë për elemente të reja të gjakut dhe rivendosjen e funksioneve të humbur.Lexo më shumë: Si është proton trajtimin e kancerit