Qetësuesit dhe hipnotike


Rregulli i përgjithshëm është se në qoftë se njerëzit e marrin medikamente psikotrope - hipnotike, qetësues, ilaqet kundër depresionit ose antipsikotikët - përkeqësimit të shëndetit, masa duhet të jetë reduktimi kryesor dozës ose ndërprerja, dhe jo duke shtuar për të trajtimit në regjim të një droge.
Qetësuesit
Diskutimi mbi përdorimin e qetësuesve dhe ekspertëve hipnotike e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) thonë në vijim: "Ankthi është një reagim normal për të theksuar dhe terapi të drogës duhet të fillohet vetëm në rastet e ankthit të tepruar, e cila pengon aktivitetin normal. Përdorimi afatgjatë është i paefektshëm, ai duhet të shmangin një afat të shkurtër (më pak se dy javë) minimizon rrezikun e varësisë të drogës." Ata gjithashtu bënë në përfundimin e mëposhtëm: "Diskutimi fillore nga shkaqet e pagjumësi dhe ankthit, si dhe informimin e pacientit në lidhje me mangësitë e terapi të drogës shpesh mund të ndihmojë pacientët pa emërimin e drogës".


Dy studime të terapive alternative treguar bindshëm se shumicën dërrmuese të rasteve, kur tranquilizers dhe pilula gjumi nuk është e nevojshme. 90 pacientë vuajtur kryesisht nga ankthi, ishin të ndarë rastësisht në dy grupe. Grupi i parë ka marrë doza e zakonshme e grupit qetësues benzodiazepinës. Një grup tjetër ka marrë trajtim alternativ, i cili konsistonte në "dëgjuar, shpjegime, këshilla dhe uspokayvanyy". Të dy kanë efikasitetin e trajtimit të barabartë, por pacientët e dytë e grupit ishin më të kënaqur me trajtimin e se pacientët grup marrë qetësues.

Në një tjetër studim, pacientët me ankth kronik u është dhënë një nga tre qetësuesit ose placebo (pilula e sheqerit). Vlerësimet e nivelit të ankthit janë mbajtur çdo javë nga pacientët dhe ekspertë profesional, në fund të rezultateve muaj treguan se "të gjitha katër trajtim për të njëjtën efikasitetit terapeutik në rastet e ankthit të rënda". Pra, placebo si në mënyrë efektive si qetësuesit.
Të përballur me rënie të shitjes sibazona (Valium) në fillim të viteve 1980, Roche (dhe prodhues të tjerë të drogës) kanë filluar një politikë agresive reklamuese që synon përdorimin e saj në pacientët e moshuar. Një seri e broshura bukur ilustruar me titull "Roche seminare mbi plakjen" u dërgua për mjekët në vitin 1982. Roche sibazon rekomanduar si një mjet i përshtatshëm për të moshuarit me aftësi të kufizuara të cilët vuajnë "jo vetëm nga aftësitë e tyre të kufizuara fizike, por edhe në kushtet sociale dhe mjedisit". Fushata reklamuese punuar me sukses që nga frekuenca e përdorimit të qetësuesit në njerëz 60 vjeç dhe më të vjetër në mes të 1980 dhe 1985 u rrit në mënyrë të konsiderueshme, veçanërisht në gratë më të vjetra.

Fakti se më shumë se 17 milionë njerëz 65 dhe më të vjetër kanë përdorur qetësues çdo ditë për të paktën një vit, është dëshmia më e mirë e keqpërdorimit të këtyre barnave. Nëse marrim parasysh se efektiviteti i këtyre barnave për më shumë se katër muaj është e diskutueshme, numri i njerëzve të moshuar që përdorin qetësues për një periudhë më të gjatë është tronditëse - numri mesatar i tableta (160) që secila nga 10 milion konsumatorëve të qetësuesit në 60 vjet dhe më të vjetër blen një vit, të mjaftueshme për përdorim të përditshëm për më shumë se 5 muaj.

Hipnotike
Përcaktimi tepruar apo e rreme e pilula gjumi çon në faktin se rreth gjysmë milioni njerëz marrin këto barna çdo ditë për të paktën një muaj. Që nuk ka dëshmi se mjetet e tilla janë efektive ose më shumë gjatë kësaj kohe, të gjitha këto pacientë nënshtruar për shëndetin tuaj, pa ndonjë arsye.
Shumat e grupit hipnotike benzodiazepinës, e cila është caktuar të pacientëve mesatarisht në vit, të mjaftueshme për pesë muaj, e cila është 5 - 10 herë më shumë efektiviteti i tyre provuar. Kështu, opiatet emëruar gabim prej 80 në 90% të rasteve të përdorimit.

Rrisin frekuencën e këtyre fondeve ka qenë subjekt i gjetjeve dhe rekomandimeve në një studim të madh të Institutit të Mjekësisë të Akademisë Kombëtare të Shkencave në vitin 1979. Duke folur në lidhje me përdorimin e mjeteve të tilla, hulumtuesit të bërë përfundimin e mëposhtëm: "pilula gjumi mund të ketë vetëm përdorim të kufizuar në praktikë e zakonshme mjekësore: është e vështirë për të provuar shkencërisht më emërime pilula gjumi. Me standarde Komiteti trajtim ambulator rekomandon emërimin e një numri të kufizuar përgatitje të mjaftueshme për marrjen për disa ditë duke fjetur pilula pacientët e moshuar duhet të jetë e përshkruar me kujdes dhe vetëm në mënyrë sporadike".

Duke komentuar mbi përdorimin specifik të fjetur pilula në të moshuarit, autorët vini re: "Shqetësim të veçantë është përdorimi i rregullt dhe i zgjatur i këtij grupi të drogës është në vetvete një efektiviteti dyshimtë terapeutik dhe rrit rrezikun e efekteve anësore të marrë pilula gjumi."
Edhe pse të moshuarit kanë më shumë gjasa se të rinj të cilët ankohen për hulumtime gjumit ka treguar se koha gjumë nuk rritet me moshën, dhe gjumi me orar të plotë ul shumë pak, në qoftë se në të gjitha reduktohet. Pagjumësia shpesh ndodh në njerëz të moshuar të cilët shkojnë në shtrat herët, dhe, për më tepër, shpesh fle gjatë ditës. Kështu, studiuesit në përfundimin se "Nevoja vidyazykatysya e një sy gjumë në vend bëri që ata të trajtuar natën pagjumësi."

Dr Folshtayn Marshall (Marshall Folstein), një psikiatër në spitalin Johns Hopkins dhe një ekspert mbi sëmundjen e Alzheimer, thotë se "shumë e rrallë për të gjetur njerëz të moshuar ata (pilula gjumi) janë të nevojshme".
Një rrezik tjetër - kjo është doza shumë të larta. Doza kërkimore të pilula gjumi treguan se shumica (gati 80%) e njerëzve 65 dhe duke marrë më të vjetër "Doza e tepruar" flurazepama (30 mg), edhe pse për njerëz të moshuar rekomanduar dozë është 15 mg. (Në këtë libër, ne kemi përfshirë një flurazepam kategori "Mos përdorni.") Duke marrë parasysh rekomandimet e Akademisë Kombëtare të Shkencave, e cila thotë se pilula gjumi duhet të përdoret vetëm në një numër të kufizuar të rasteve, në rritje frekuenca e recetave të këtyre barnave për njerëz të moshuar - veçanërisht për periudha të gjata kohore paraqet një kërcënim serioz për shëndetin e tyre.

Cilat janë rreziqet kryesore të përdorimit të hipnotike dhe qetësuesit?
Varësia e drogës, sleepiness ditën, amnezi, duke rritur rrezikun e aksidenteve, koordinimit të dobët, duke rezultuar në bie dhe thyerje hip, të mësuarit paaftë, gjuha konfuze dhe është edhe efekte fatale anësore të këtyre barnave. Kjo është veçanërisht e yyazytsirno ndërsa duke marrë këto barna me alkoolit apo drogave të tjera që shtypin sistemin nervor qendror. Kjo mund të ndodhë për të gjithë në çdo moshë.

Trupi i të moshuarit nuk mund të tërheqë këto barna sa më shpejtë që të rinjtë. Të moshuarit janë më të ndjeshëm ndaj efekteve anësore të barnave. Pavarësisht nga spikatshmëri e këtij fakti, të moshuarit, tranquilizers së pari, shpesh emëruar dhe pilula gjumi, dhe së dyti, ata zakonisht marrin një standard, jo një dozë të reduktuar, të cilat mund të zvogëlojë rrezikun e efekteve anësore, së treti, ata ofruan mikpritje këto barna për periudha të gjata kohore se sa të rinjtë. Pra, nuk është habi që njerëzit e moshuar janë më të prirur për rrezikun e efekteve negative, dhe në qoftë se efektet e tilla ndodhin, ato zakonisht janë më të theksuara. Një nga pengesat më të mëdha për zbulimin dhe eliminimin e problemeve të tilla është se problemet që lidhen me procesin e plakjes, dhe jo me marrë drogë. Përkeqësimi i të menduarit, amnezi, përkeqësimi ose humbjen e trajnimit koordinimin njerëzve më të rinj, ndërsa duke marrë drogë është parë si një alarm. Nëse të njëjtat simptome shfaqen në të moshuarit, sidomos nëse ata zhvillojnë ngadalë, mjeku reagimi shpesh reduktohet në vërejtje: "E pra, ai (ajo) është tashmë i vjetër, çfarë po prisni?". Kjo qasje çon në rritjen e efekteve negative si mjeku vazhdon të terapisë filluar më parë të drogës.

Studimet e njerëz të moshuar me thyerje hip tregoi se 14% e lëndimeve që lidhen me përdorimin e barnave psikotrope, duke përfshirë hipnotike, qetësuesit, antipsychotics dhe ilaqet kundër depresionit, veçanërisht mjete të tilla si sibazon, hlozepid dhe flurazepam.
Një tjetër efekt serioz negativ i benzodiazepinat depresioni respirator. Njerëzit e moshuar shpesh kanë periudhave të shkurtra të apnea e gjumit, kur frymë ndalesa, pasi bie në gjumë. Dr William prish mendjen (William prish mendjen), eksperti gjumit, zbuluan se njerëzit e moshuar duke përdorur pilula gjumi mund të ndalet frymëmarrja për periudha të gjata kohore është e rrezikshme si rezultat i pilula gjumi shtypur qendrën frymëmarrjes. Ai gjithashtu flet për rëndësinë e problemit të shtetit: njerëz mbi 65 vjeç nuk duhet të përdorin flurazepam shkak të rritjes së rrezikut të sulmeve apnea. Problemi i dytë në këtë kategori është sëmundje të mushkërive. Njerëzit me sëmundje të rënda të mushkërive nuk duhet të përdorin benzodiazepine për shkak të faktit se ata pengojnë qendrën e frymëmarrjes, të cilat mund të jenë të rrezikshme për jetën. Pacientët që vuajnë nga astma gjithashtu duhet të shmangin fjetur pilula dhe qetësues.

Reduktimin e rrezikut duke marrë pilula gjumi dhe qetësues
Mënyra më e mirë për të zvogëluar rrezikun e efekteve negative - është për të shmangur duke marrë këto barna, përveç në raste të jashtëzakonshme.
Trajtimet alternative për ankth kronik
Siç vuri në dukje psikiatër britanik Dr. Malcolm lader (Malcolm lader), "Deri kohët e fundit, shumica e pacientëve me simptomat e ankthit kronik në Britani do të thotë qetësues, zakonisht benzodiazepinat. Megjithatë, raportet mbi zhvillimin e varësisë të drogës edhe në normale doza terapeutike emërimit çuar në rishikimin e strategjisë së trajtimit të ankthit kronik në favor të trajtimeve jo-drogës".

Dy mjek nga terapitë unmedical në Mbretërinë e Bashkuar që përdoren për trajtimin e formave të buta apo të moderuara të sindromi kronik ankthit dhe sëmundjeve të ngjashme. Ata argumentojnë se "yyazytsirno, trajtimin më të mirë është konsultuar një mjek të përgjithshëm apo ndonjë profesionist të kujdesit shëndetësor të tjera. Një konsultim i tillë nuk duhet të jetë shumë intensive dhe ajo nuk kërkon ndonjë trajnim të veçantë. Këshilla të tilla duhet gjithmonë të përfshijë një të plotë të krijuar shkaqet e sëmundjes. Kur kjo është bërë, pagjumësia shpesh mund të reduktohet në nivele të pranueshme duke përdorur metodat standarde psikoterapeutik të ndikimit".

Çfarë mund të bëj më shumë? Bisedoni me njerëz që nuk janë të lidhura me mjekësinë - ndryshe, burri, të afërm, klerikët mund të ndihmojë për të përcaktuar shkaqet e ankthit dhe për të gjetur një zgjidhje. Guximi për të folur për vështirësitë - një zgjidhje më të mirë se duke marrë ato. Në disa raste, pagjumësia mund të trajtohen me psikoterapi. Ushtrimi i rregullt mund të përmirësojë procesin e bie në gjumë.
Përveç kësaj, ushqim, pije dhe ilaçe, me efekte të rëndësishme nxitës, gjithashtu mund të shkaktojë pagjumësi.

Çfarë tranquilizers dhe pilula gjumi mund të përdoret ende?
Edhe pse ne jemi kundër përdorimit të drogës në shumicën e rasteve, sidomos me njerëzit e moshuar, në rastet e përcaktuara në mënyrë rigoroze, këto fonde mund të administrohen nga profesionistët kompetente për një periudhë të shkurtër kohe. FDA abstrakte gjitha qetësim, thotë: "pagjumësia ose stres me stresin në jetën e përditshme zakonisht nuk kërkon përdorimin e anxiolytics (qetësuesit)". Siç u tha në fillim të këtij seksioni, të moshuarit nuk duhet të përdorin barbiturates si hipnotike ose qetësuesit. Droga të tjera të tilla si meprobamate, Hydroxyzine (ATARAKS) dhe chloral sherbet nuk duhet të përdoren si të moshuarit. Prandaj, në arsenalin e një mjeku janë vetëm benzodiazepine - tetë tranquilizers dhe pilula gjumi (zopiclone përveç kësaj, duhet theksuar (imovan) - një nga më të sigurta pilula gjumi) pesë. Të gjitha këto barna janë po aq efektive sa qetësuesit dhe pilula gjumi. "Caktimi i barnave të caktuara për qetësuesit apo pilula gjumi në - një çështje e marketingut në vend se farmakologji."

Këto 13 benzodiazepine ndryshojnë nga një grup të efekteve anësore, rreziku i të cilave është veçanërisht e lartë në të moshuarit. Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon që të moshuarit nuk kanë përdorur një agjent i njohur hipnozës tillë si flurazepam shkak të yyazytsirnosti lartë të efekteve negative.
Të moshuarit duhet të shmangin përdorimin më të gjerë dhe të përgjumur, triazolam sepse ajo ka një kohë të shkurtër si veprime që mund të shkaktojnë pagjumësi, pas ndërprerjes së drogës, ankthi, amnezi (harresës apo amnezi), sjellje agresive. Në vitin 1992. Shëndeti Research Group Sitizen Publik paraqitur një peticion me FDA për të ndaluar përdorimin e triazolam.

Në diskutimin çfarë hipnotike janë droga të zgjedhjes për të moshuarit gjetur se shumica janë të sigurt për t'u përdorur nozepam (tazepam) dhe temazepam (SYHNOPAM). Ajo është themeluar gjithashtu se "nozepam është më e sigurt e të gjitha benzodiazepinat për të moshuarit", Për shkak "kohë të shkurtër të veprimit dhe mungesa e metabolitëve aktive" (Substanca Dmth se trupi konverton drogës dhe që mund të krijojë efekte negative). Përveç kësaj, studimet tregojnë se nozepam është shumë më pak e përdorur si dehëse, krahasuar për shembull me sibazona.

Një analizë krahasuese e njëmbëdhjetë dhe benzodiazepinat në drejtim të amnezi yyazytsirnosti (një problem serioz, shihet shpesh në të moshuarit), një ekspert në terapi të drogës në të moshuarit Peter lami gjetur se nozepam shumë më pak se sa benzodiazepinat tjera shkaktojnë dëmtim të kujtesës.
Pacientët më të rinj mund të përdorë gjithashtu edhe temazepam dhe hemitratateve. Megjithatë, siç vuri në dukje në Annotations të drogës, edhe pse ajo nuk i përkasin klasës së benzodiazepinat, ajo mund të jetë e varur dhe nuk duhet të përdoret më shumë se një ose tre javë.

Duke përmbledhur të gjitha më lart, ne konkludojmë se e vetmja drogës recetë që ne rekomandojmë për përdorim të kufizuar në të moshuarit është nozepam (tazepam).
Në qoftë se ju përdorni një nga benzodiazepinat vazhdimisht për disa javë, atëherë ju keni çdo shans për të varësisë të drogës. Ndërprerje e papritur shumë e rrezikshme. Me ndihmën e mjekut tuaj të zhvillojnë një plan sipas të cilit gradualisht redukton sasinë e fjetur pilula ose qetësuesit mesatare prej 5 - 10% në ditë. Kjo do të zvogëlojë në masë të madhe yyazytsirnist e tërheqjes kur ndalimin trajtim.

Rregullat nozepama sigurt pritje
1. Doza duhet të jetë në mes të 1/3 në 1/2 e dozës zakonshme terapeutike 52. Kjo do të thotë se doza maksimale fillestare duhet të jetë 75 mg 02:59 herë në ditë, në qoftë se të drogës është përdorur si një qetësues, ose 75 mg në kohën e gjumit, në qoftë se ajo është përdorur si një narkotik. (Kjo është 1/2 pllakat e 15 mg).
2. Pyesni mjekun tuaj për të kufizuar numrin e drogës të mjaftueshme për shtatë ditë e pranimit.
3. Në fund të çdo dite gjatë nozepama pritjes vlerësojnë vetë ose me ndihmën e njerëzve të tjerë se çfarë kanë bërë për të gjetur shkaqet e pagjumësi. Kjo përfshin vlerësimin e asaj që ju keni bërë për të adresuar pagjumësi jashtme dhe shkakton brendshme. Mbani një ditar në të cilën ju të regjistroni këto vlerësime. Sepse ju keni të drogës vetëm për një javë, zhvillimin e varësisë maloyyazytsirno.

4. Kur të marrë kjo drogë nuk kontrollojnë makinën dhe të punojnë me makineri të rrezikshme.
5. Mos pini alkool. Një kombinim i barnave që përmbajnë alkool është rritja e rrezikshme CNS depresioni. Një mbidozë e medikamentit në kombinim me alkoolin mund të jetë vrasëse.
6. Para se të marrë nozepama sigurohuni që mjeku e di për të gjitha ilaçe të tjera që ju të merrni që shtypin sistemin qendror nervor, të tilla si ilaqet kundër depresionit, antipsychotics, antihistamines, analgesics narkotike, droga antiepileptic, hipnotike të tjera. Kur ju merrni nozepama së bashku me droga të tjera që kanë një efekt qetësues, rrit rrezikun e efekteve anësore të rrezikshme.
Antipsikotikët


Antipsychotics (neuroleptike) janë përdorur për trajtimin e sëmundjeve të rënda të SNQ, më i zakonshëm i cili është skizofrenia. Skizofrenia është një sëmundje në të cilën njerëzit të humbasin kontaktin me realitetin, ata kanë një hallucinations vizuale dhe auditory, humbjen e perceptimit të ndjenjat ("Përgjigja banesë emocionale"), Në ​​përgjithësi, ka çrregullime të menduar. Psikozë përfshijnë përçarje e sistemit nervor qendror, në të cilën ka një perceptim i parregullt i realitetit - hallucinations dhe iluzionet. Sipas një studimi nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Mendor, skizofrenia dhe forma të tjera të psikozave të ndodhë ndryshe në njerëz të moshuar dhe të rinj.

Forma akute e skizofrenisë diagnostikuar në 112% e njerëzve të moshës 18 deri 44 vjet (simptomat gjatë gjashtë muajve të fundit), 06% të moshës 45-64 dhe vetëm 01% e njerëzve 65 dhe mbi 52. Me fjalë të tjera, numri i pacientëve me forma akute e skizofrenisë është 1/10 1/50 tek të moshuarit krahasuar me vogël.
Droga që mund të shkaktojë psikozë (halucinacione) ose iluzionet
Për një person të çdo moshe me simptomat e çrregullimit mendor (p.sh., halucinacione) ose jerm, para se të marrë antipsikotikët duhet të shqyrtojë me kujdes nëse këto simptoma nuk janë të shkaktuara nga duke marrë drogë. Për një person 60 vjet dhe më të vjetër ka një yyazytsirnist lartë që hallucinations, jerm apo simptoma të tjera të ngjashme me simptomat e skizofrenisë mund të shkaktohet duke marrë medikamente mëposhtme ose ndërprerje e papritur e alkoolit, barbiturate dhe hipnotike të tjera dhe qetësuesit. Në mesin e barnave të zakonshme që mund të shkaktojnë simptoma të tilla si hallucinations apo jerm, në vijim:

* Këta analgjezike narkotike dhe jo-narkotike si ydnometatsyn (YNDOTSYN), ketamine (KETALAR), morfinë, pentazocine (FORTRAL) dhe salicilatet (si aspirine)
* Antibiotikët dhe agjente te tjere antibakteriale, si aciklovir (Zovirax) amantydyn (MIDANTAN) amfotericin B (FUNHYZON) Chloroquine (DELAHYN) cycloserine, Ethionamidum, izoniacid (NYDRAZYD), acid nalidiksik (negro) benzylpenicillin (penicilinë G) .
* Këto përgatitje protyvosudrozhnыe si ethosuximide (SUKSILEP), phenytoin (diphenine) dhe prymydyn (geksamidin).

* Droga antiallergic tilla si antihistamines (suprastin, tavegil etj).
* Këto droga antiparkinsonian levodopa dhe carbidopa si (drogës kombinuar - pp) ose Bromocriptine (Parlodel).
* Ilaqet kundër depresionit si trazodone (Unaza Transformimin) dhe ilaqet kundër depresionit tricyclic të tilla si amitriptyline (AMYZOL) dhe doxepin.
* Këto fonde cardiotropic si droga naprestyanky (digoxin, etj), lidocaine (KSYLOKAYN) dhe prokainamide (novokainamid).
* Preraratы antihipertensiv, të tilla si klonidin (clonidine) methyldopa (DOPEHIT), prazosin (POLPRESSYN) dhe propranololi (Inderal).

* Mjete të tilla për të ftohtë të përbashkët si ephedrine, oksimetazolin (NAZOL) dhe pseudoefedrinës.
* Këto barna narkotike si amfetaminë (shumicë të amfetaminës (p.sh., amfetaminës, pervityn, "ekstazë") Mos të shkaktojë hallucinations. Ndër amfetamina, të kenë efekte hallucinogenic, mescaline më i famshëm), SSR (fenytsyklydyn), barbiturates, kokainës dhe Crack (pa kokainë bazë). Ajo duhet gjithashtu të theksohet se hallucinations mund të shkaktohet nga konsumi aksidental ose i qëllimshëm i disa bimëve narkotike, të tilla si lloje të caktuara të kërpudhave).

* qetësuesit të tilla si alprazolam (Xanax), diazepam (Relanium) dhe triazolam.
* Steroid si dexamethasone (DEKSAVEN) dhe prednisone (DEKORTYN).
* Droga të tjera, të tilla si atropine, acid aminocaproic, baclofen, cimetidinës (TAHAMET), Ranitidina (zantak), Disulfiram (ESPERAL), hormoneve tiroide dhe vincristine (TSYTOMYD).
Antipsikotikët Pse janë të përshkruara në mungesë të skizofrenisë dhe psikozave tjera
Psikiatërve Grupi dhe specialistë në farmakologji geriatric gjeti se: "Përfitimet e barnave antipsikotike për pacientët e moshuar të cilët nuk psikozë, rezultat i dyshimtë i reaksioneve toksike ndaj këtyre barnave në shumë pacientët e moshuar të zhvilluara ortastycheskaya hipotension, parknsonyzm, dyskenezyya vonë, akathisia, konfuzion të rënda, goja e thatë, kapsllëk, qetësim dhe mosmbajtjeje rënda".

Një nga format më të zakonshme të emërimit pajustifikuar e barnave antipsikotike është përdorimi i tyre si qetësuesve në shtëpi për të moshuarit. Forma të tjera të qëllimit të pajustifikuar të përfshijnë përdorimin e neuroleptikëve për të kontrolluar agjitacion e tepruar në pacientët e moshuar me çmenduri, por pacientët me psikozë dhe trajtimin e ankthit kronik. Në dy studime të ndryshme në përfundimin se këto barna janë dhënë shpesh për pacientët me nivele të larta të aktivitetit mendor dhe fizik. Ndoshta, këto barna janë përdorur shpesh, kryesisht për lehtësi e stafit të shtëpi pleqsh dhe infermierë, jo për pacientët.

Në një tjetër studim u konstatua se "80% e njerëzve të moshuar me çmenduri të merrni qetësues (antipsikotikët) pa pasur nevojë". Megjithatë, disa studiues kanë arritur në përfundimin se droga antipsikotike "shpesh e përshkruar si qetësuesve të gabuara për të moshuarit"Që "Përcaktimi i rremë i këtyre barnave për periudha të gjata kohore e rrit zhvillimin yyazytsirnosti e sëmundjeve të pashërueshme praktikisht të rënda (dyskinesia tardive).

Pasi është konstatuar se përdorimi i antipsychotics në pacientët e moshuar me çmenduri nuk çojë në rezultatet e dëshiruara, një ekip i studiuesve arriti në përfundimin se "për shkak të dukshme efikasitetin kufizuar terapeutike të antipsychotics jashtëzakonisht të rëndësishme për të gjetur mundësitë për të ndryshuar sjelljet në këta pacientë duke ndikuar shoqërinë dhe mjedisin".
Me fjalë të tjera, mjekët duhet të përpiqen për të gjetur dhe për të eleminuar shkaqet e mundshme që mund të shkaktojnë ose të përkeqësojnë sëmundje të ndryshme në njerëz të moshuar dhe nuk krijojnë një rrezik për shëndetin e pacientëve droga të fuqishme. Një shembull i mirë i kësaj është përdorimi i drogës antipsikotike për trajtimin e të ashtuquajturit "Sindromi muzg". Në fund të ditës disa pacientë në shtëpi pleqsh ose spitale janë të shqetësuar dhe të shqetësuar. Studimi i kujdesshëm tregoi se këta pacientët të jetojnë në dhomën e tij të tanishme më pak se një muaj, ka marrë një shtëpi pleqsh ose spital kohët e fundit, ose se ata shpesh u zgjuan ndryshim mbrëmje. Ndryshimet në trajtimin e pacientëve të tillë infermierëve dhe personelit tjetër mund të zvogëlojë këtë problem pa përdorur antipsikotikët.

Pasqyrë e antipsychotics në njerëz të moshuar konfirmuar se ato janë përdorur zakonisht për të kontrolluar agjitacion, lëvizshmërinë e tepruar, agresionin dhe pagjumësi. Megjithatë, kjo "trazuar" Sjellja ndonjëherë përgjegjshme për ndryshimin e mjedisit apo sëmundje fizike në të moshuarit. Trajtimi i sëmundjes fizike ose ndryshimet mjedisore mund të eliminojë nevojën për drogë antipsikotike.
Një kategori tjetër e rëndësishme antipsikotikët qëllim të papërshtatshëm ose ilaqet kundër depresionit, në vend se përveç tyre është depresioni në të moshuarit. Studim moshuarit tregoi se ata që antipsikotikët janë të përshkruara për trajtimin e depresionit, ka pasur një rrezik të lartë të dyskinesia tardive, autorët e rekomandueshme që mjekët "të jenë të kujdesshëm kur emërimit neuroleptikëve (barna psikotrope të pacientëve të tillë".

Dy drogës - meterazin (KOMPAZIN) dhe prometazina (pipolfen) i përkasin grupit të phenothiazines dhe shumë shpesh përdoret për të trajtuar sëmundjet nepsyhycheskoho natyrën (veçanërisht gastrointestinale).
Avantazhet dhe disavantazhet e antipsychotics
Për një numër i vogël i njerëzve të moshuar duke marrë medikamente psikotrope për trajtimin e sëmundjeve mendore, si skizofrenia, rreziku i efekteve anësore më shumë se përfitimet kompensohen provuar. se këta njerëz të marrin. Megjithatë, të paktën 80% të përdorimit të drogave të tilla në të moshuarit është e pabazuar. Ose droga janë të efektshme si trajtimin e çmenduri pleqërie, ose zbatimi i tyre nuk është e nevojshme, për shembull, përdorimi i neuroleptikëve si qetësuesve ose për të kontrolluar sjelljen e pacientëve jo-psikotike shpesh, kur ju mund të merrni metodat e drogës pa.

Prandaj, më shumë se një milion të moshuarit të marrin agjentët e paarsyeshme psikotrope, shpesh për muaj apo edhe vite. Ata janë të nënshtruar të rrezikojnë shëndetin e tyre, pa ndonjë arsye.
Efektet kryesore negative të antipsychotics
Bien dhe hip thyerje
Sëmundjet e SNQ. Diskinezia tardive: Ky është efekti më i zakonshëm, serioze dhe zakonisht pakthyeshme negative në përdorimin e antipsychotics. Ajo karakterizohet nga lëvizje të pakontrolluara të buzëve, gjuhës, dhe nganjëherë gishtat e këmbëve, ose trungu. Njerëzit e moshuar janë në rrezik në rritje të zhvillimit të këtë efekt negativ, ajo mund të ndodhë në 40% e njerëzve mbi 60 vjeç që marrin drogë psikotrope. Diskinezia tardive më shpesh ndodh në më të rënda në të moshuarit. Shumica e ndryshimeve janë të pakthyeshme dhe shpesh çojnë në palëvizshmëri, vështirësi përtypet dhe gllabërim, përfundimisht për humbje peshe dhe dehidratim. Rreziku i zhvillimit të dyskinesia tardive njëjtë kur duke përdorur ndonjë drogë psikotrope. Deri më sot nuk ka metoda efektive të trajtimit të dyskinesia tardive, sepse masat parandaluese janë veçanërisht të rëndësishme.

Parkinsonizëm etiologji drogës: etiologji Parkinsonizmin drogës ka simptomat e mëposhtme: Gjuha dhe gëlltitjes vështirë; Çrregullime vestibular; fytyrë lëmuar; spazma e muskujve; ngurtësi në krahët dhe këmbët; dridhje; lëkundje e pazakontë e trupit. Ndërsa shumë besojnë se Parkinsonit është një pasojë e pashmangshme e plakjes, në shumë raste në të moshuarit mund të shkaktohen nga droga. Studimi tregoi se 51% e pacientëve të cilët zhvilluara Parkinson kohët e fundit kishte një etiologji sëmundje mjekësore. Në një studim, 26% e njerëzve të moshuar (60 dhe më të vjetër), të cilët kanë marrë haloperidol, zhvilluar Parkinsonism drogës. Një tjetër studim ka gjetur se 90% e simptomave Parkinsonism medicinale ndodhur brenda 72 ditësh pas fillimit të trajtimit. Por më shqetësuese, 36% e pacientëve me Parkinson emëruar prepatatы antiparkinsonian drogës!. Për shkak se mjekët nuk e marrin parasysh mundësinë që sëmundja ka një etiologji mjekësor, ata janë të përshkruara për pacientët që marrin antyparkynsonycheskyh holla në vend të tërheqjes drogës, zbatimi i të cilave ka çuar në zhvillimin e sëmundjes Parkinson. Në të moshuarit efektet negative të drogës mund të jetë i gabuar për shenja të një sëmundje të re ose atribuohet procesit të plakjes. Shansi i një interpretim të tillë të gabuar është veçanërisht e lartë në qoftë se simptomat reagim të ndryshojnë nga sëmundjet e zakonshme karakteristike për moshën e vjetër, të tilla si sëmundja e Parkinsonit. Në një studim të publikuar në Gazetën e Shoqatës Mjekësore Amerikane, raportoi se yyazytsirnist e Parkinsonism medicinale trefishuar për pacientët e moshuar që marrin metaklopramyd në trajtimin e çmenduri. Rezultati më i pafat i këtij studimi, sipas autorëve, është se reagimet negative ndaj drogës metaklopramyd trajtohen me levodopa, e cila rrit rrezikun e helmimit koston e trajtimit, por ajo ishte pothuajse e pakuptimtë.

Akathisia (pacienti shqetësim me dëshirë të vazhdueshme për të lëvizur): Efekti më i zakonshëm negativ është akathisia, kur njerëzit ngacmuar dhe shkon vazhdimisht. Në pacientit ulur shpesh lidhet këmbët e tij. Ndonjëherë ajo mund të interpretohet si nevojë për edhe më shumë drogë. Nëse në vend të reduktuar dozën ose ndërprerjen dhënë më shumë drogë, ajo mund të shkaktojë probleme serioze.
Dobësia e muskujve (akinesia): Kjo është një nga reagimet më të shpeshta ekstrapiramidalnyh të shkaktuara nga këto barna është manifestuar në sagging, mungesa e interesit në jetë, depresioni shpesh misdiagnosed si depresioni fillore dhe ilaqet kundër depresionit janë të caktuar për të pacientit. Pranimi i këtyre barnave me antipsychotics tej rrit rrezikun e efekteve serioze negative. Përsëri, në vend të njohur problemet që lidhen me marrjen reduktimin e drogës dhe doza ose ndërprerjes shtoi një tjetër të drogës, e cila përkeqësohet edhe më tej gjendjen e pacientit. Edhe pse akinesia shpesh duket si një komponent të sëmundjes Parkinson, por kjo është një sëmundje e veçantë. Përveç simptomat e mësipërme mund të ndodhë keq rrallë, pështymë ngadalshëm gëlltitjes, e ndjekur nga jargëzim, mungesa e shprehjes së fytyrës.

Efektet Anticholinergic negative. Ka dy lloje të efekteve Anticholinergic: mendore (konfuzion, jerm, shkelja e kujtesës afatshkurtër, çorientimit dhe vëmendje të dëmtuar) dhe (gojë thatë fizike, kapsllëk, mbajtjes urinar (veçanërisht në njerëzit me një prostatës zgjeruar), vizionin e paqartë, reduktuar djersitje për shkak të temperaturë të lartë trupore, çrregullime seksuale dhe përkeqësimi në glaukoma). Këto efekte negative janë më të theksuara gjatë përdorimit të drogës psikotrope naznachayuschyhsya zakonisht në doza të larta.

Efekti qetësues është efekti më i zakonshëm negativ i barnave antipsikotike, sidomos në rastin e barnave që janë të përshkruara zakonisht në doza të larta. Për shkak se këto barna shpesh emëruar gabimisht si droga hipnozës, në të moshuarit shpesh një ton ulur për ditë. Në njerëz të shëndetshëm mendërisht moshuar dhe është grupi më i madh i pacientëve që marrin këto barna, cilësia e gjumit është jashtëzakonisht i ulët. Çrregullime të gjumit mund të ndodhë në deri në 24 orë pas administrimit të njësisë.

Efekti antihipertensiv: presionin e ulët të gjakut në nivele shumë të ulëta.
Hipotension ortostatik (ulje e tensionit të gjakut që ndodh kur heqja nga një pozicion ulur ose shtrirë), është një nga efektet më të zakonshme anësore të antipsychotics, sidomos në të moshuarit. Yyazytsirnist nga ky efekt anësor rrit në mënyrë dramatike nëse pacienti është në rrezik si rezultat i marrjes së barnave antihipertensive. Si rezultat i kërcimit në presionin e gjakut lëndimeve të mundshme, sulmet në zemër, tru. Për këtë arsye para duke marrë këto barna duhet për të matur presionin e gjakut në shtrirë në shpinë dhe në këmbë pas dy minutash. Kjo procedurë duhet të përsëritet pas disa javësh të trajtimit. Njerëzit duke marrë këto barna duhet të ngrihet ngadalë nga një pozicion të prirur dhe të kryejë stockings elastike për parandalimin e hipotension. Ky efekt negativ është veçanërisht e zakonshme kur përdorimin e drogës naznachayuschyhsya zakonisht në doza të larta, të tilla si chlorpromazine (chlorpromazine), por mund të ndodhë në rast se ndonjë nga antipsychotics.

Efekte të tjera negative përfshijnë shtim në peshë, shëndet të dobët për shkak të rritur apo ulur temperaturën e trupit (për shkak të faktit se këto barna shkelin thermoregulation), mbindjeshmëri ndaj dritës së diellit dhe të sëmundjeve të tjera të lëkurës, efektet toksike në palcën e eshtrave, trazirat zemra ritmin.
Si për të zvogëluar rrezikun e efekteve negative kur të marrë antipsikotikët
* Antipsikotikët duhet të pranojë vetëm pacientët të cilët me të vërtetë kanë nevojë për ato. Në shumicën e rasteve, rreth 80% e të moshuarve ka indikacione për qëllim të drogave të tilla, por efekte serioze negative ndodhin në to si shpesh si në ata pacientë të cilët me të vërtetë kanë nevojë për këto barna futje (njerëzit me skizofreni). Pra, mënyra më efektive për të zvogëluar rrezikun nga përdorimi i drogave të tilla për pjesën më të madhe të moshuarit po marrin përfundimin e tyre. Përveç nëse pacienti nuk është vërejtur skizofrenia apo formë tjetër të psikoza, destinacionit ose të vazhdojë duke marrë drogë psikotrope krijon një rrezik të lartë për efekte anësore të rrezikshme, pa ndonjë efekt pozitiv në shëndetin e pacientit. Këto barna nuk janë efektive në psikozave të tilla si çmenduri. Përdorimi i këtyre drogave të fuqishme të moshuar me depresion ka një rrezik të lartë - 60% - e dyskinesia tardive.

* Antipsikotikët kurrë nuk duhet të përdoret si hipnotike
* Aplikoni. Filloni me dozë të ulët të mundshëm. Për njerëz të moshuar zakonisht të mjaftueshme për të 1/10 me 2/5 e dozës zakonshme terapeutike. Përdorimin e drogës për periudhën më të shkurtër kohore. Nëse ju tregon përdorimin e antipsychotics, gjëja e parë që ju duhet të kuptojnë - është se, si në rastin e shumë drogave të tjera në doza të moshuar, fillor dhe goxha iyazytsirno terapeutike duhet të jetë më e ulët se në njerëz të rinj. Ka tre arsye pse kjo është e vërtetë për antipsychotics:

Së pari, të moshuarit zvogëluar funksionin e veshkave, do të thotë se droga të qëndrojnë në trup më të gjatë. Ata marrin më shumë "milje paguar" në të njëjtën dozë. Së dyti, gjatë burrat plakjes ul prodhimin e një prej neurotransmitters më të rëndësishme - dopamine, e cila rrit rrezikun e efekteve negative, të tilla si Parkinsonism medicinale dhe akinesia. Së treti, për shkak të ndryshimeve të tjera në metabolizmin e plakjes së sistemit nervor qendror, rrit ndjeshmërinë ndaj efekteve Anticholinergic të këtyre barnave, të tilla si konfuzion, jerm, goja e thatë, vështirësi urinimi, kapsllëk dhe përkeqësimin e glaukoma.

Që të gjitha këto barna janë njëlloj të efektshme, atëherë zgjedhja varet nga ndodhja e të cilit yyazytsirno më negative efekt ose të paktën të pranueshme. Për pacientët të cilët janë duke përjetuar marrje mendsh kur heqja nga një pozicion ulur ose shtrirë (hipotension ortostatik) zgjedhjen chlorpromazine me rrezik të lartë presionin e saj uljen e gjakut nuk është një ide e mirë. Në vend të kësaj, në qoftë se terapi të drogës është e nevojshme të vërtetë zgjedhja më e përshtatshme do të jetë drogës me më pak rrezik të hypotensive dhe efektet qetësues. Ngjashëm me këtë, njerëzit që ishin në këmbë dhe lëvizjet e trupit të ekspozuar ndaj abuzimit një rrezik shumë më të madh në qoftë se ata marrin drogë me ekstrapiramidalnyh lartë yyazytsirnistyu e efekteve anësore, të tilla si haloperidol ose agjent tjetër të fuqishëm antipsikotike. Prandaj, njerëzit e tillë duhet të marrë drogë më pak të fuqishëm që shkaktojnë efekte më pak ekstrapiramidalni negative. Rregullimin dhe dozë modifikim më të rëndësishme ose ndërprerja e shfaqjes së efekteve anësore. Kjo është veçanërisht e vërtetë në qoftë se efektet negative më e rrezikshme se shkaku i drogës.

Depresioni: kur dhe cilat ilaçe ju duhet të përdorni?
A të gjithë në një humor të keq apo depresioni, të marrë ilaqet kundër depresionit?
Edhe pse depresioni është mjaft i përhapur në mesin e moshuar, jo çdo person me humor kronike të ulët ose depresioni duhet të marrë këto barna fuqishëm.
Llojet e Depresioni
Depresioni shkaktuar nga përdorimi i drogës
Ironikisht, një lloj i depresionit që nuk duhet të trajtohet ilaçe, kjo depresioni që është shkaktuar duke marrë drogë. Nëse pacienti është në depresion, e cila filloi pas marrjes së një ilaç të ri, është e mundur që ai i ka shkaktuar depresion. Më poshtë është një listë e barnave të zakonshme që mund të shkaktojnë depresionin.

* Barbiturikët siç fenobarbital.
* Qetësuesit si diazepam (Relanium) dhe triazolam.
* Medikamente Cardiotropic përmbajnë Reserpine.
* Këto beta-blockers si propranololi (Inderal).
* Droga të tilla antihipertensive si clonidine (klonidin), methyldopa (DOPEHIT) dhe prazosin (POLPRESSYN).
* Përgatitjet për trajtimin e të aritmisë, dyzopiramid tillë (RYTMODAN).
* Këto droga janë përdorur në trajtimin e ulcerat gastrike si tsymetedyn (TAHAMET) dhe Ranitidina (zantak).
* Këto medikamente antiparkinsonian si levodopa (PARYMDYN) dhe Bromkriptin (Parlodel).

* Këto steroid si pikpamja farmaceutike dhe prednisone (DEKORTYN).
* Anticonvulsants si phenytoin (diphenine), ethosuximide (SUKSILEP) dhe primidone (geksamidin).
* Antibiotikët si cycloserine, эtyonymyd, Ciprofloxacin (TSYPROBAY) dhe metranidazol (Klion).
* Ilaçe të tilla për humbje peshe, si amfetaminës (gjatë tërheqjes drogës).
* Analgesics ose droga protyartrytni si pentazocine (FORTRAL), indometacin (metindol) dhe ibuprofen (SOLPRAFLEKS).
* Përgatitjet e tilla kundër puçrra fytyre si yzotretyonyn (Roaccutane).

* Droga të tjerë, të tillë si Disulfiram (TETURAM) - që përdoren në trajtimin e alkoolizmit.
Më i mirë i një trajtimi të tillë për depresion - për të ulur dozën ose të ndaluar krejtësisht e mundur pritjen e saj. Nëse është e nevojshme, të kaloni në një tjetër të drogës që nuk shkaktojnë depresionin.
Një tjetër shkak i zakonshëm i depresionit, alkoolizmi është një trajtim i cili është e vështirë.
Shkaqe të tjera të depresionit, nuk kërkojnë drogë trajtim - është depresioni situatës ose reaktive - "normal" reagimet ndaj problemeve të jetës, të tilla si humbja e një bashkëshort, mik, të afërm apo të punës, dhe çdo situatë tjetër që mund të çojë në dhimbje çdo person. Nëse burimi i depresionit qëndron në reagime ndaj krizave, të ilaqet kundër depresionit janë të efektshme. Është e nevojshme për të përdorur metodat alternative, të tilla si mbështetje për familjen dhe miqtë, një ndryshim i peizazh apo konsultim psikologjik me një specialist. Bëni vetes diçka të mirë për të biseduar me njëri-tjetrin dhe të përditshme stërvitje - të gjitha të cilat ju ndihmojë për të kapërcyer situata të vështira.

Sëmundje, e cila mund të çojë në depresion
Depresioni mund të shkaktohet nga sëmundje tiroide, disa kancerit, të tilla si kanceri pankreatik, zorrës së trashë, kancerit të trurit, lymphosarcoma, pneumoni virale ose hepatit. Përveç kësaj, ka prova se njerëzit që kanë vuajtur një goditje, ose që vuajnë nga sëmundja Alzheimer ose parkinsonit janë të gatshme depresioni të cilat në disa raste është e shërueshme me ilaqet kundër depresionit.
Çfarë lloje të depresionit janë nënshtruar terapisë droga medicinale?

Nëse depresioni kombinuar me disa simptome e mëposhtme vëzhguar për së paku disa javë dhe historinë mjekësore, provimit dhe laboratorike teste tregojnë praninë e një lloj të veçantë të depresionit, diagnoza e mundshme - depresioni kryesor. Simptomet janë trishtim që ndërhyn me jetën normale, përqendrimi komplikuar, vetëbesim të ulët, fajit, mendimet e vetëvrasjes, lodhje kronike, mungesa e energjisë apo agjitacion, trazirat e gjumit (të rritur ose ulur gjatësinë), ndryshimet në oreks (rritur ose ulur) me një ndryshim korrespondues në peshë . Që nga depresioni karakterizohet nga mendimet e vetëvrasjes, pacienti shpesh është në gjendje të bëjë përpjekje për vetëvrasje duke përdorur ilaqet kundër depresionit, dhe për këtë arsye në një kohë mund të jepet vetëm një sasi të vogël të drogës. Kjo formë e rëndë e depresionit karakterizuar nga fakti se pacienti tregon - dhe bisedimet në lidhje me të, nëse e pyeti - ndjenja e pafuqisë, mungesës së shpresës, pavlefshmëri dhe uselessness dhe një ndjenjë të fortë të fajit nga mangësitë reale apo imagjinare ose veprime të pakujdesshme".

Përdorim tjetër i papërshtatshëm i ilaqet kundër depresionit
Në depresion shkaktuar nga droga, depresioni, të shkaktuara nga sëmundje të ndryshme dhe depresioni situatës ose reaktive - asnjëra prej të cilave nuk është i trajtuar me ilaqet kundër depresionit, ka raste të tjera të përdorimit të papërshtatshëm të ilaqet kundër depresionit. Sipas një studimi, mbi 50% e të moshuar duke marrë ilaqet kundër depresionit më shumë se një vit, ka filluar pa një metodë të qartë diagnoza "depresion". Një e pesta e tyre (ose një në katër njerëz duke përdorur ilaqet kundër depresionit) përdorur këtë drogë si një alternativë për të fjetur pilula apo qetësues. Duke pasur parasysh efektet domethënëse negative të këtyre barnave, përdorimi i tyre për qëllime të tilla të pajustifikuara, pasi rreziku i efekteve anësore peshoj më shumë se efikasitetit terapeutik

Trajtimi keq i depresionit më të mirë dhe
Çdo vuajtje pacient nga depresioni i rëndë duhet të shqyrtohet nga një psikiatër, i cili do të rekomandojë të nevojshme në çdo rast ilaqet kundër depresionit.
Zgjedhja e një droge varet kryesisht nga frekuencën e efekteve negative nga një droge të caktuar, pasi të gjitha ilaqet kundër depresionit janë gati njëlloj të efektshme. Në qoftë se një person ka vuajtur nga depresioni, dhe një droge që nuk shkakton efekte të rëndësishme anësore të zhvillimit të provuar të jetë efektive, ajo është droga do të jetë zgjidhja më e mirë.

Efektet kryesore anësore, ndërsa duke marrë ilaqet kundër depresionit
Katër grupe më të zakonshme të efekteve anësore përfshijnë Anticholinergic, qetësues, hypotensive (tensioni i gjakut ulur) dhe efektet cardiotropic. Për shkak se këto efekte janë vërejtur shpesh thyerje hip dhe aksidentet automobilistike.
Në reklamat është raportuar se frenuesit selektiv serotonin reuptake si fluoxetine (Prozac), sertraline (Zoloft) dhe paroksetine (paxil) shkaktojnë më pak efekte negative se sa ilaqet kundër depresionit tricyclic njohur si amitriptyline (TEPERYN) dhe imipramine (YMYZYN). Studiuesit kanadez kohët e fundit ka raportuar se frenuesit selektiv serotonin reuptake kanë përparësi mbi të ilaqet kundër depresionit të përdorura më parë në lidhje me rrezikun e thyerje hip.

Efektet Anticholinergic. Efektet mendore: disorientation në kohë dhe hapësirë, jerm, i paaftë kujtesës afatshkurtër, dobësimi i vëmendjes. Efektet fizike përfshijnë gojën thatë, kapsllëk, vështirësi urinimi (veçanërisht në njerëzit me një gjëndër zgjeruar prostatës), pasigurinë e mendimit, të reduktuar djersitje, e kombinuar me rritjen e temperaturës trupore, mosfunksionim seksual, përkeqësimin e glaukoma.
Efekti antihipertensiv: presionin e ulët të gjakut në nivele të papranueshme
Hipotension ortostatik apo presionin e ulët të gjakut, e cila është rritja e papritur e një pozicion ulur ose shtrirë, - efektet e shpeshta anësore të ilaqet kundër depresionit, sidomos në të moshuarit. Ajo mund të jetë më e theksuar nëse pacienti është në rrezik për shkak të marrjes së drogës antihipertensive. Rezultat i një rënie të mprehtë në presionin e gjakut mund të jetë një traumë, sulmet në zemër dhe tru. Prandaj, para se të marrë droga të tilla kanë nevojë për të matur presionin e gjakut në shtrirë në shpinë dhe në këmbë pas dy minutash. Kjo procedurë duhet të përsëritet pas disa javësh të trajtimit.

Si antipsychotics, ilaqet kundër depresionit mund të shkaktojë shumë Parkinsonism medicinale. Kjo sëmundje karakterizohet nga simptomat e mëposhtme: Fjalimi i vështirë ose gllabërim, humbja e ekuilibrit, fytyra, si një maskë, spazma e muskujve, dridhje e gjymtyrë, lëvizje të pazakonta.
Këto droga mund të çojë në rritjen e normës së zemrës. Ata gjithashtu zvogëlojë përçueshmëri, e cila është veçanërisht e rrezikshme për njerëzit që janë atje bllokada Atri-ventrykulyarnaya. Prandaj, para se të marrë ilaqet kundër depresionit duhet të bëjë një elektrokardiogramë.

Të gjitha antydepressantnы aktualisht në dispozicion mund të shkaktojë shtete hypomaniakalni dhe maniak. Është shumë e rëndësishme për njerëzit duke marrë ilaqet kundër depresionit frenuesit reuptake serotonin grup, të cilat përfshijnë droga të tilla si fluoxetine dhe ilaqet kundër depresionit si imipramine, e cila pengon kapjen kundërt nervore si serotonin dhe norepinephrine. Kjo mund të çojë në zhvillimin e reagimeve të forta psikotike ose kërkojnë izolimin e pacientit për shkak të eksitim e saj të tepërt.

Nëse efekti negativ i barnave është shumë e madhe, ose në qoftë se ju besoni se të drogës nuk është efektive, konsultohuni me mjekun tuaj me një kërkesë për të ndryshuar drogës.
Si për të reduktuar efektet negative të ilaqet kundër depresionit
Është e rëndësishme të kuptohet se trajtimi afat-gjatë me ilaqet kundër depresionit nuk është gjithmonë e nevojshme, edhe në qoftë se ka prova të drejtpërdrejta për përdorimin e drogës. Në një studim, pas arritjes faljen qëndrueshme për katër muaj, gjysma e pacientëve ka vazhduar duke marrë drogë, ndërsa gjysma tjetër mori një hapje qetësuese e padëmshme. Pas dy muajsh rifillimi janë vërejtur vetëm në 25% të pacientëve në të dy grupet në mënyrë të barabartë.

Para terapi të drogës e disa formave të mjekut depresionit duhet të monitorojnë nga afër zhvillimet në trajtimin dhe nëse është e ndryshimeve të nevojshme doza ose të ndryshojë drogës prodhon.
Nëse drogës është bërë me qëllim që një diagnozë të mundshëm të depresionit, ju duhet të dini se kjo procedurë diagnostike se droga do të zgjasë për një kohë.
Para trajtimit, hiqni elektrokardiogramë dhe të matur presionin e gjakut.
Filloni me një dozë të 1/3 ose 1/2 dozë normale terapeutike për një të rritur, 15-25 mg në ditë, në kohën e gjumit. Rritja e dozës shumë ngadalë. Për эfeekta plotë të zhvillimit mund të zgjasë tre javë. Testimi i drogës duhet të vazhdojë për aq kohë deri sa efekti i dëshiruar është arritur ose derisa të zhvilluar reagime të vazhdueshme negative.

Ju duhet të jenë të vetëdijshëm se depresioni juaj është një gjendje e përkohshme, rimëkëmbja pritet dhe se të drogës mund të ndërpritet.
Merrni një recetë për sasinë e drogës të mjaftueshme për vetëm një javë e sa më shumë të drogës rrit shanset e përpjekjeve të suksesshme për vetëvrasje në njerëzit me depresion të rëndë.
Pas disa muajsh do të ketë një ndjesë të qëndrueshme, të zvogëlojë gradualisht dozën.