Komplikimet operacionet në zgavrën e hundës dhe sinuseve hundës


Kirurgjisë në mur ndarës hundës, sinuset nazale dhe predha janë mbajtur vetëm në qoftë se të gjitha mundësitë janë shterur ilaçe. Përkundër faktit se shumica e këtyre procedurave janë të suksesshme, pacientët duhet të jenë të informuar për rrezikun e komplikimeve. Ndërlikimet më të shpeshta:Gjakderdhje postoperative. Aspirina, ibuprofen dhe disa droga të tjera shiten pa recetë (vitaminë E, hudhër, etj) mund të kontribuojë në forcimin e gjakderdhje. Prandaj, duhet të diskutojnë me mjekun tuaj mundësinë e përdorimit të tyre para operacionit dhe pas saj. Tamponade hundës përdorur nga shumë kirurgët për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve, por gjakderdhje mund të zhvillohet pavarësisht nga të gjitha procedurat parandaluese kryera.


Komplikimet e anestezi. Gjatë operacionit nën anestezi lokale ose të përgjithshme mund të zhvillojnë reaksione negative, duke përfshirë edhe komplikime të sistemeve kardiovaskulare dhe respiratore. Për fat të mirë, në epokën e komplikimeve moderne anestezi janë të dhëna të rralla.
Komplikime intracranial. Baza e formave pykë çati kafka dhe sinuseve grilë. Nëse ky formacion është dëmtuar, ajo mund të del në shesh lëngun cerebrospinal (e banje fluide trurit dhe palcës kurrizore). Integriteti mund të restaurohen pa probleme gjatë operacionit, por në raste të rralla mund të çojë në komplikacione të rënda të tilla si meningjitit.

Komplikime intraokulare. Orbitat janë të vendosura në afërsi të disa infeksioneve sinus, por të ndarë prej tyre ndarëse kockëmadh. Për shkak të një marrëdhënie të tillë të ngushtë, në disa situata mund të jetë gjakderdhje në orbitë që kërkon ndërhyrje. Reduktimi i vizionit dhe madje edhe verbëri janë tepër të rralla.
Erë. Në shumicën e rasteve, përmirësohet shqisën e të nuhaturit, por nganjëherë kjo mund të reduktohet, varësisht nga prevalenca e infeksioneve, alergjive dhe polyps.
Ndryshimet për të votuar. Një funksion i sinuseve - rezonancë, për shkak të asaj njerëzve profesioni i të cilit lidhur me zë duhet të jetë paralajmëroi se votimi mund të ndryshojë.

Komplikime infektive. Një nga treguesit kryesore për kirurgji në sinuseve të hundës - prania e inflamacion kronik që nuk mund të shërohet me ilaçe anti-inflamatore. Kështu, pacientët të tilla janë gjithmonë në rrezik për zhvillimin e ndërlikimeve të ndryshme infektive (abscese, meningjit, etj), pavarësisht nëse janë apo jo operacioni është kryer.
Vështirësia e frymëmarrjes hundës. Shumica e mur ndarës hundës përbëhet nga kërc, e cila ka një lloj të "kujtesës", - ajo mund të kthehet në pozicionin e saj origjinale. Përkundër të gjitha masat e marra gjatë kirurge plastike mur ndarës të hundës, rreziku i restaurimit formën origjinale mbetet, kërkon ri-intervenim. Përveç kësaj, zgavrën e hundës mund të mbetet fashë fragment, të cilat duhet të hiqen gjatë vizitave mjeku.

Mpirje. Pas ndërhyrjes kirurgjikale mund të jetë i përkohshëm mpirje e dhëmbëve para, gojës apo hundës, por, për fat të mirë, në shumicën e rasteve është e tyre.Ndërsa operacioni mund të çojë në komplikacione të caktuara, ne nuk duhet të harrojmë se refuzimi i operacionit mund të kontribuojë gjithashtu në shfaqjen e problemeve serioze. Nëse qeliza jo normale nuk trajtohet, infeksioni mund të përhapet në strukturat e afërta të tilla si syrit, trurit dhe të çojë në formimin e abscese në këto zona, meningjiti, verbëri dhe madje edhe vdekje. Për fat të mirë, komplikime infektive dhe komplikime pas operacionit në sinuseve zhvilluar shumë rrallë.