Komplikimet nga gripi


Grip - një sëmundje virale të frymëmarrjes që i përket një grup ARI (infeksioneve respiratore akute). Sot, shkencëtarët gjetën rreth 2.000 lloje të virusit të influencës, të cilat, një herë në trup, vepron në mënyrë të veçantë. Pa analizave laboratorike e pështymë e pamundur për të dalluar e gripit nga infeksione të tjera respiratore (adenovirus, rynovyrusa), dhe simptomet e tyre janë shumë të ngjashme. Më të rrezikshme janë komplikimet nga gripi, duke vuajtur në këmbët e tij, "ose njerëzit me sistemet e dobëta imune, ata janë ndjerë më shpesh.


Komplikimet nga gripi në mushkëri


Shumë shpesh një infeksion viral i lidhur bakterial sekondar, dhe përfundimisht fillon të zhvillohet pneumonia - pneumoni. A nuk e ngatërruar atë me pneumoni virale kur sëmundja zhvillohet me shpejtësi rrufe në ditën e dytë të infeksionit të gripit, të ndryshme mortalitet të lartë.
Pra, në qoftë se ka një ethe grip, dhimbje gjoksi, dobësi, gulçim (ose të paktën një nga simptomat) duhet të kërkojnë kujdes mjekësor dhe të shqyrtojë mushkëritë.

Komplikimet e gripit shpesh shfaqur si bronkiti - inflamacion i bronkeve, që shoqëron kolle thatë të rëndë. Kjo është veçanërisht e fortë në mëngjes, përfundimisht fillon të veçantë Muco-purulent pështymë karakter, dhe sulme të shkaktojë më shumë shqetësim.

Komplikimet nga veshët gripit


Në mushkëri dhe bronke, infeksion sekondar bakterial mund të ndikojë në hundë dhe veshët, duke shkaktuar rinitit dhe otitis media respektivisht.
Në rinitit hundës shkarkimit ditë në fillim të qartë, por disa janë të mukozës ose purulent, kanë një erë të pakëndshme. Hundë i lëngshëm nuk ndalet, hundë zihet fryma, erë reduktuar në masë të madhe.

Nëse nuk rinitit trajtohet, infeksioni hyn tub auditory (otitis externa) ose veshit të mesëm (otitis media). Simptomet e komplikimeve të gripit - dhimbje (ndjesi shpimi gjilpërash) në vesh, e cila e rrit kur shtypur në tragus. Ndonjëherë ka shkarkimi purulent ose kruarje.
Komplikime të tjera
Gripi është më i rrezikshëm për fëmijët 2 vjet dhe pacientët e moshuar (më të vjetër se 65 vjet. Komplikimet tendencë për ata që vuajnë nga sëmundjet kronike.
Nëse ka një pyelonephritis kronike, për shembull, rreziku i lartë i komplikimet nga gripi në veshka.

Virus dëmton progresin e sëmundjeve të sistemit kardiovaskular, kështu që gjatë shpërthimit të epidemike rrit numrin e miokardit dhe infarkt goditje. Përveç kësaj, ndërlikim gripit në zemër mund të bëhet perikardit ose miokardit, edhe në njerëz të shëndetshëm. Nëse pas sëmundja e therr me thike ne gjoks - një duhet të shqyrtohet.
Kur u pyetën se si për të shmangur ndërlikimet e gripit, ju duhet të përqëndrohet në parandalimin dhe vetë-heroizmit. Pacienti është paraqitur në shtrat. Luftuar gripin me antibiotikë në çdo rast e pamundur - ata janë të pafuqishëm kundër virusit dhe aderimit të caktuar vetëm nëse infeksioni sekondar bakterial.