Mbani mosmbajtjeje


Jetëgjatësia mesatare është në rritje të vazhdueshme. Më shumë se 1/3 e grave janë duke jetuar në një periudhë prej peri - dhe postmenopause. Natyrisht lind pyetja e ruajtjen e shëndetit të popullatës dhe zgjidhje adekuate problemet menopausal grave më shumë se 70% e grave në këtë periudhë.
Menopauza - një kusht i natyrshëm fiziologjik në jetën e çdo gruaje, por hormonal ndryshimet që ndodhin në menopauzë (sidomos zvogëlimin e estrogjenit) janë shpesh harbingers e shumë probleme të mundshme shëndetësore që mund të ndikojnë jo vetëm cilësinë, por edhe jetëgjatësinë. Mes estrogjenit mangësi po ndryshon pothuajse të gjithë e estrogjenit, duke përfshirë urogjenital. Në vitet e fundit, çrregullime urogjenital (MPR) në menopauzë dhënë shumë vëmendje, për shkak të ndikimit tejet negativ në cilësinë e tyre të jetës. Në vitet e ardhshme pritet të dyfishojë numrin e pacientëve që vuajnë nga këto çrregullime. Në moshën 55-60 vjeç, 1/3 e grave raportojnë simptomat e sistemit urogjenital atrofi, dhe për 75 vjet, pjesa e tyre është rritur në 2/3. Dhe në qoftë se simptomat perimenopause janë zakonisht MNR butë, pastaj me rritjen e kohëzgjatjes së postmenopausal rritet jo vetëm frekuencën e tyre, por edhe pesha. Pasi u shfaq, MPR zakonisht mbahen deri në vdekjen e tij. Duhet të theksohet se shumë gra janë të heshtur për problemet që lidhen me IPY, duke e konsideruar ata një pjesë integrale e plakjes.Zhvillimi njëkohshme e proceseve atrophic lidhen me mangësi estrogjenit progresive, muskujve, mukozën, plexuses vaskulare vagina, fshikëzës dhe uretrës, dhe të muskujve dhe aparatit ligament legen, shpesh shkakton simptomat e kombinimit atrophic vaginitis cysts dhe uretriti. Simptomat më të zakonshme klinike të vaginitis atrophic janë thatësi, kruarje dhe djegie në vaginë, dhimbje gjatë raportit seksual, shkarkimi i përsëritur vaginale, kontaktoni diktim lëshim e mureve vaginale. MNR mjaft e përhapur besimi si reduktimin shkaku rrënjë në aktivitet seksual gratë postmenopausal. Kjo mund të çojë në çrregullime psikologjike, depresioni, konfliktet në familje dhe shpërbërjen e mëtejshëm të saj.

Simptomet e urethritis atrophic në kundërshtim me cysts kontrolluar urinim apo pa aty me pothuajse të njëjtën frekuencë të, si manifestim i vaginitis atrophic, dhe shpesh e kombinuar me ta. Megjithatë "femër" Urologji shumë më pak të zhvilluara në krahasim me "Burrat". Çrregullime Urological janë aq të zakonshme në mesin e grave perceptohen si pjesë e jetës së përditshme. Gratë të tolerojë më gjatë sëmundjes së tij dhe më vonë të shkuar te mjeku. Urologists shpesh merren me sëmundjet e njerëzve, sa proporcioni i njëjtë i grave me sëmundje urologjike vëzhguara në gjinekologët nuk janë gjithmonë kompetent në këtë çështje. Edhe me numër të vogël të grave në mjeku qëllimisht duke e kthyer vëmendjen e tij për simptomat e mosmbajtjeje urinar, vetëm 2% të marrin cilësinë e kujdesit mjekësor.

Në menopauzës janë si më poshtë lloje kryesore të shkeljeve të urinimit, mosmbajtjeje (NM) lidhur me patologji të aparatit muskul unazor (stres NM); mosmbajtjeje urinare shkaktuar nga fshikëzës tepër aktiv (NM urgjent); specie të përziera urinim çrregullime.
NM vështirë mund të ndodhë në forma të ndryshme. Easy formë - urina myyazytsilne kur një rritje e papritur të mprehtë në presionin brenda barkut (të rënda kollitjes ecje të shpejtë), humbja e urinës është i vogël (disa pika). Formojnë moderuar - shfaqjen e shenjave klinike gjatë një shëtitje të qetë në tendosje të butë. Të rënda - humbje e plotë e urinës vetëm (relaksim të muskujve të legenit dysheme).

Urgjente NM - një simptomë e fshikëz tepër aktiv (Gump), zakonisht manifestohet urinimi më shumë se tetë herë në ditë (polakiuriya) dhe / ose urinim i shpeshtë natën (nokturyya) - më shumë se një ose dy herë në natë.
Në shumicën e rasteve, MNR diagnoza mund të vënë ndonjë kujdes specialist fillore dhe konsultimet në një qendër të specializuar dhe kryerja e testeve urodynamic kërkuara vetëm në rastet e mëposhtme: vështirësi në zbrazjes fshikëz, infeksionet e përsëritura traktit urinar, hematuria, dhimbje të lidhur sëmundje neurologjike parë kirurgji për trajtimin e legenit pasuksesshme empirike.

Për trajtimin e urinar duke përdorur metoda jo-drogës dhe drogës. Kirurgjia është përdorur shumë rrallë, kryesisht kur stresi ose nm përzier. Ndihmë e vërtetë në 4 raste nga 5, por bie shkalla e suksesit në 50 në 10 vjet pas intervenimit. Kur operacioni Gump është pothuajse nuk përdoret.
Në përfundim, duhet theksuar se MNR janë aq sa ka menopauzë. Megjithatë, zgjidhjen e këtyre problemeve është e përballueshme dhe të plotë vetëm kohët e fundit.

Autor - L. Kuznetsov, PhD. med. Shkenca