Përgatitjen fizike dhe mendore për lindjen e fëmijës


Në maternitet ju do të duhet një grup minimal: dokumentet për shishet e ende ujë dhe një telefon celular. Në departamentin e lindjes të marrë gjëra për veten e tyre dhe të porsalindur (zakonisht rroba dhe sende të higjienës). Më në fund - dhe një mënyrë për nxjerrjen e foshnjës. Kjo ndjenjë është e vështirë për të ngatërruar me diçka: të gjitha fillon me një dhimbje të barkut terhiq - kontraktimet intervali në mes tyre është zvogëluar. Kjo do të thotë vetëm një gjë - është koha për të shkuar në spital. Përgatitjen fizike dhe mendore për lindjen e fëmijës duhet të bëhet në nivelin më të lartë.


Në departamentin e emergjencës duhet të sigurojë dokumente: pasaportë, politikën e sigurimit, kartave të këmbimit dhe një certifikatë të lëshuar nga klinika të grave. Nëse kontratën e parashikuar e dorëzimit, sigurohuni që ju të merrni një marrëveshje me ta. Nëse lindja e një njeriu - ai nuk është i sigurt me të gjitha kërkesat e duhura. Pas plotësimit kartat gjatë përgatitjes fizike dhe mendore për lindjen e fëmijës, nëna e ardhshme për të shqyrtuar karrige gjinekologjike, të bëjë matjet e nevojshme të legenit dhe barkut. Në qoftë se një grua që po lind, qafën e mitrës është e hapur apo e ujit thyen, atëherë e gjithë kjo duhet të "turne" në maternitet. Nëse kontraktimet bëhen paraardhës, bashkëshortja e mjekut në diskrecionin e departamentit të patologjisë janë tërhequr për të pritur për shpërndarjen, ose kalojnë repartin e maternitetit për stimulim.


Faza e parë e punës zakonisht zgjat një mesatare prej 10-12 orë. Në këtë periudhë ka një hapje graduale e mitrës. Dhimbje fillimisht ngjan menstrual, fiton vrull deri hapja mbulon mbrapa dhe bark të plotë. Undulating se parakohshme, hormonet e stresit të dhimbshme janë të kontrolluara dhe të drejtuara zbulimin e qafës dhe shtyjnë fëmijën për të dalë. Procesi është ngadalë por vazhdon dhe çdo sekondë një nënë dhe fëmija më afër dhe më afër takimin. Duke bërë thirrje në mënyrë periodike mjekët: kontrolloni hapjen, nëse është e nevojshme vënë një pikoj. Të përzier ose të vjella edhe kur përgatitja fizike dhe mendore për lindjen e fëmijës - një shenjë e sigurt se trupi harmonike, pa prova kryen procesin më të mahnitshme - lindja e njeriut të vogël, fëmija i dashur.


Faza e dytë e punës fillon me fuqitë. Dhënia e informacioneve shpjeguese arrin maksimumin e vet (10-12 cm), dhe mitra fillon të shtyjë jashtë fëmijën. Krahasuar me fazën e parë të kësaj periudhe është shumë më e shkurtër: rreth 1-2 orë në primiparous dhe 20 minuta për 1 orë në deutipara. Frymëmarrje e duhur gjatë punës ndihmon të shmangur hipoksi fëmijë, zvogëlon dhimbjen, zbutës (sa më shumë të jetë e mundur në një situatë të tillë) dhe të përqëndrohen në procesin e. Me çdo fëmijë po bëhet pushtetit "shkurtime" të forta në kanalin e lindjes, dhe në fund janë të lindur kreu i parë, pastaj të gjithë kokën.


Pape, që ishin ngjitur me gruan e tij gjatë gjithë punës aktive dhe zbulimin, me fillimin e përpjekjeve mund të kërkohet që të largohen. Ndonjëherë gruaja veten dhe gjatë përgatitjes fizike dhe mendore për lindjen e fëmijës është më e rehatshme në këtë fazë, pa dashurin e shikimit, dhe mjekët nuk kanë për të kandiduar në mes nënës lindjes dhe atin, i cili ishte i sëmurë. Është vetëm në filma çdo gjë është "joshës": një grua me grim të përsosur krijon kukulla pastër rozhevoschokoho. Në realitet me kozmetikë dhe të mos lejojnë një rodblok dhe bebet "kukulla" - rrudhur, të kuqe ose ngjyrë kaltërosh, e mbuluar me dhjamë dhe gjak. Lindja e kokës - periudha e gjatë e ndonjë përpjekje. Gjë tjetër që shkon më shpejt: fëmija nuk kthehet anash nënës hip, lindur në përpjekjet e ardhshme supet, trupit dhe këmbët. Dhe tani shumëpritur britmë, duke shënuar lindjen e fëmijës tuaj. Qëndruar kaluar, faza më e lehtë e punës - lindja e mbeturinave. Një tjetër luftë, përsëri të forta Dhe tani mjeku shkurtimet kordonin e kërthizës (nganjëherë i japin Dads neslabonervnыm) dhe e vë fëmijën në bark mom e tij.


Foshnja është aplikuar në gjoks të pavlefshëm disa pika para të colostrum - kjo imunoglobulinave dhe florës normale të zorrëve më steril. Pastaj merr porsalindur për procedurën. Peshë, lartësi, rezultati Apgar, pelena - dhe e preferuar "zhortochok" (në spitale janë duke bërë çuditërisht i zoti dhe rovnenko "svertochky") jepet nënës shtrirë në bark me akull (disa spitale janë fëmijët në repartin e fëmijëve, nëna është dhënë në të ushqyerit kohë të caktuar). 3-7 ditët e procedurave të krijimit të laktacionit për kontraktimet e mitrës, qepje të trajtimit të - të gjithë prapa. Ekstrakt - dhe më në fund në shtëpi. Fëmija lodhshëm dhe turfullima në gji e bën një të harrojmë të gjithë "ditë të keqe" këto. Çuditërisht, pothuajse asnjë nga gratë nuk mund të mbani mend se çfarë ata mendonin dhimbje gjatë lindjes.