Terapia fizike si një metodë e rehabilitimit


Njerëzimi ka kërkuar gjithmonë për të hequr qafe të sëmundjes, kështu që duke shpikur mënyra të ndryshme të trajtimit. Aktualisht, ka shumë trajtime, por në shumicën e pacientëve besohet, gëlltitur pilulën dhe të shëndetshme. Megjithatë, terapi të drogës po bëhet gjithnjë e më agresive, kanë theksuar efekte anësore, kosto të lartë.
Faktorët fizike përfshijnë natyrën e mjeteve të vjetra të luftimit të sëmundjeve të njeriut. Në agimin e popullit të tij kërkoi instinktivisht në mbrojtjen e diellit, të ujit dhe të ajrit kundër sëmundjeve. Më vonë ata filluan të përdorin barëra, indeve të kafshëve. Duke mësuar për të bërë zjarr, burri i njohur fuqi terapeutike të nxehtësisë dhe tymit - faktorët e parë artificiale fizike.


Ka më shumë se 10 grupe të marra faktorë artificiale dhe natyrore që janë aktive në trupin e njeriut. Këto janë lloje të ndryshme të elektroterapi, phototherapy, vibracionet mekanike, mbytje, dhe të tjerë kohët e fundit janë përdorur terapi, informacion-valë terapi aparatin "Jas."
Fizioterapia treguar për sëmundjet e traktin e sipërm respirator, sëmundjet e sistemit të frymëmarrjes, traktin gastrointestinal, lezionet e sistemit musculoskeletal, sistemin nervor periferik, shërohet nga plagët, operacionet dhe kështu me radhë.

Physioprocedures kohë përdorim në trajtimin e pacientëve përmirëson qarkullimin e gjakut në organet dhe indet, heq dhimbjen, ënjtje, përshpejton procesin e shërimit, stimulon sistemin imunitar. Kjo ndodh shërim të shpejtë, reduktuar kostot e trajtimit, pa komplikime.Masazh dhe fizioterapi gjithashtu kanë të bëjnë me trajtime fizike.


Këto terapi janë një nevojë për fëmijë me ishemi cerebrale, për pacientët me sëmundje të sistemit nervor periferik, muskulor (sjellje, scoliosis, osteokondroza), dystonia vegjetative-vaskulare, trashje kthimin nga plagët dhe operacionet, sëmundjet sytë, traktin e sipërm respirator.

Pas masazh përmirëson qarkullimin e gjakut, rritjen e metabolizmit, normalizes gjumë, muskujt të fortë, funksionin e zvogëluar të kontrolluar sistemin qendror nervor, çrregullime endokrine eliminohen, rrit imunitetin.
Në sallën e klasave të fizioterapisë janë mbajtur në aparat të veçantë është zhymfleksorы që lejojnë treni neuromuskular përçueshmëri. Metodat e fizike terapi, fizioterapia dhe masazh është efektive jo vetem per trajtimin e semundjeve te ndryshme, por gjithashtu kontribuojë për parandalimin e çrregullimeve patologjike në trup.