Fixing ulnar fashë pajisje përzierja


Mjekësia ka qenë prej kohësh përqendrohet në sëmundjet e përbashkëta që ndodhin në lëndime dhe dëme. Nga kohët e lashta, plagosje, thyerje dhe sëmundjet e mjekëve musculoskeletal përdorur zakonshëm. Prandaj, deri më sot, me fashë salcë është një nga atributet kryesore të secilit institucion mjekësor. Ka një numër të varieteteve të dressings, mbrojtëse, krah, ymmobylyzyruyuschye, një ekstrakt i veshjes dhe rregullimi. Ka disa lloje të dressings, në varësi të lëndimeve. Prandaj, zgjedhja e zakonshëm duhet shumë seriozisht. Ka disa zakonshëm dallimet, të cilat janë klasifikuar nga shkalla e shtrihen. Me çdo lloj të rehabilitimit plagosje duhet të i kushtoj vëmendje të veçantë për mbulesë e duhur teknikë. Kur përzierja fashë në bërryl të saktë, është e nevojshme që të ketë mjete dhe ilaçe të veçanta, si dhe pajisjet e lidhura: një tabelë apo shtrat, bisturi, gërshërë me përfundon hapur, jeshile të shkëlqyer, jod, zakonshëm, leukoplast, alkoolit, amoniakut, eter për pastrimin dhe makinë rroje. Pacienti duhet të jetë në relaksim maksimal muskulare. Ajo duhet të mbjellë ose të nënshkruajë në mënyrë që hapësira për vendosjen e zakonshëm ishte në dispozicion, ndërsa ende. Pjesë Byntuemoy të trupit duhet të sigurojë një pozitë të rehatshme për efektivitetin e imponimit të zakonshëm. Në rrugën e gabuar mbulesë përsëritni procedurën përsëri.


Ulnar fashë është aplikuar nga qendra e gjymtyrë të trupit. Kur veshja shirit duhet të vendoset në një kënd dhe rrotullohen në drejtim të byntuyuschemu. Fashë duhet të jetë nën mbështjell lehtë tensionit, me përjashtim të rasteve të veçanta, në mënyrë që mos të shkaktojë qarkullim të dobët dhe compression indeve në gjymtyrë zabyntovannыh. Është e rëndësishme të kujtoni se i pari dhe i fundit i fashë imponuar në pjesën më të ngushtë të trungut dhe gjymtyrët janë të fiksuara. Opsionet kryesore të imponuar zakonshëm elastike përfshijnë lloje të tilla si rrethore, bronkial, fashë breshkë mbi bërryl, Phillips (i quajtur edhe - vosmyobraznaya), Spica dhe i shquar dhe shkurtime në bërryl. Një nga më të zakonshme janë zakonshëm - Qarkorja. Fashë është i thjeshtë dhe i përshtatshëm. Vetmja pengesë është se mund të lëvizin. Gjithashtu përhapur ky lloj i veshjes si një spirale. Dressings tilla shpejt dhe thjesht të imponuar, ndërsa jo shumë praktike. Sepse, kur lëvizjet e trupit shpesh mund të kaloj. Ky lloj i veshjes më shpesh i referohet një të shpejtë dhe të improvizuara. Përdorimi i dressings gjarpërinjtë - është versioni i mëparshëm para se të aplikoni dressings spiral ose më shumë komplekse. Kjo salcë parandalon hyrje të materialeve të ndotur veshjes gjithashtu nxit dressings duhura adaptuese. Kur aplikoni povyazkok nyjeve të mëdha, të tilla si - gju, bërryl, metodën e përdorimit breshkë kyçin e këmbës. Kjo salcë mbajtur mirë lejuar lëvizjet e joints. Spike fashë përdoret në një aplikim më të gjerë. Në mënyrë të veçantë për të lidhurit përbashkët sup, sqetull, sup brez, hip dhe zona të tjera të trupit, ku lëvizjet e mundshme të veshjes vështirë për të ruajtur. Me salcë e duhur nuk është duke u pakësuar, madje edhe me lëvizje aktive e gjymtyrëve. Çdo fashë imponuar saktë duhet të plotësojnë kërkesat themelore: krejtësisht të mbuluar pjesën e plagosur të trupit. A nuk e ndërpresin qarkullimin. Jetë të rehatshme dhe të zhdërvjellët. Fixing fashë mbi bërryl duhet jo vetëm të kenë pamjen estetike, por edhe zbatimin e duhur. Nëse fashë imponuar shumë i ngushtë, mund të ndodhë parregullsi në rrjedhjen e gjakut, të tilla si: dhimbje, edemë, cianozë, çrregullime të ndjeshmërisë nervor. Nëse pacienti fillojnë të tregoj këto shenjat, atëherë liroj fashë për të siguruar zonën ngritur pozitën e prekur, dhe pas ndryshimit. Kur dobët fashë natyazhenyyah fashë ka aftësinë për të shpejt të kaloj. Kjo mund të ndodhë në qoftë se të lidhurit e gabuar. Kjo fashë duhet të zëvendësohen, duke siguruar relaksim të plotë të muskujve në tortues. Që çdo fashë përkeqësuar me shpejtësi, ju podbyntovыvat periodike dhe kur vëren shkelje të konsiderueshme të integritetit dhe të zëvendësohen plotësisht. Është gjithashtu e rëndësishme për të monitoruar gjendjen e njeriut, pas salcë. Ënjtje dhe dhimbje të forta tregojnë ngjeshja e enëve të gjakut ose compression nervore. Në këtë rast, ju duhet të hiqni fashë dhe të bëjë të reja, më efektive. Për të aplikuar një fashë të pacientit është e rëndësishme të dini rregullat themelore. Ajo duhet të mbahet mend se bërryl gabuar projektimit mund të ndjekin një ind më serioz lëndime lidhës, e cila mund të çojë në shkelje të strukturës së përbashkët bërryl.