Sëmundja nuk është i njohur si gripi i temperaturës


Me fillimin e vjeshtës ekziston rreziku i gripit kontraktues, por pavarësisht nga fakti se sot ajo është një sëmundje e zakonshme, pak njerëz e dinë se si të njohin gripit, të cilën ai është i shoqëruar me simptoma. Nuk janë raste të rralla kur kjo sëmundje pa temperaturë është e treguar, por simptomat kryesore janë gripit - domethënë kollitjes, një ndjesi shpimi gjilpërash të pakëndshme në fyt, shurdhim në kokë, dhe gjendja e keqe. Kjo është shenja fillestare që tregojnë se një person është i sëmurë me grip, edhe në qoftë se nuk ka temperaturë. Megjithatë, ajo duhet të marrë parasysh faktin se ende diagnoza e shumë e vështirë, pikërisht sepse pa ndihmën e një mjeku të kualifikuar këtu nuk punojnë anyway. Gjëja kryesore është të mos vonojë fushatën te mjeku për të pastaj të mos përkeqësojë sëmundjen. Simptomat e para të gripit mund të tregojë se ka infeksion të thjeshta të frymëmarrjes, por edhe nuk duhet të përjashtojë infeksionin yyazytsirnosti gripit. Sëmundja e gripit mund të shfaqet jo vetëm në sezonin e ftohtë, por në verë apo pranverë. Për shkak të faktit se virusi i gripit është me të vërtetë një aftësi unike për të ndryshuar vazhdimisht strukturën e tij, ka çdo vit një lloj i ri i virusit të cilat njerëzit prodhuar asnjë imunitet, edhe në qoftë se personi është ende shpesh i sëmurë me grip.


Ka një sensibilitet mjaft të lartë të virusit të gripit, ajo gjithashtu mund të transmetohet jo vetëm nga kontakti direkt me një person të sëmurë, por edhe ajrore. Ajo duhet të marrë parasysh faktin se simptomat e sëmundjes mund të ndodhë me intensitet shumë të ndryshme, kështu që nuk do të shfaqet në njerëzit edhe dyshime se ajo është gripi më shumë. Shumë njerëz mbajnë atë në këmbët e tyre dhe nuk e di edhe se kohët e fundit ka qenë i sëmurë me grip, pasi ajo nuk është e shoqëruar gjithmonë nga ethet, e cila është arsyeja pse ajo është shumë e vështirë që të njohin. Ky person i sëmurë dhe pastaj vazhdon të udhëheqë stilin e jetës tuaj, rregullisht vizitojnë vendet publike, për këtë arsye, promovon përhapjen intensive të virusit. Që nga infeksioni me shfaqjen e shenjave të para të sëmundjes mund të marrë 12-48 orë, në varësi të se sa të fortë sistemin imunitar të një personi. Një kërpudhat tipik mund të ndodhë rritje të shpejtë dhe të shpejtë në temperaturën e shoqëruar me ethe të fortë, ka zhurmë dhe një ndjenjë të pakëndshme të plotësi në veshët. Gripi - një sëmundje që mund të shfaqet menjëherë. Një tjetër simptomë është edemë e rëndë mukozale, duke rezultuar në dështim të frymëmarrjes, mund të jetë e humbur shqisën e të nuhaturit, dhe në disa raste undead shumë i fortë fillon. Si rezultat i rritjes së thatësi fyt mucous, një ndjesi të pakëndshme gudulisje dhe kollë, e cila përfundimisht kthehet në një kollë të rëndë. Si rezultat i dehje të fortë të produkteve të jetës njerëzore virus, një gripi sëmundje AK ​​mund të shoqërohet me dhimbje koke shumë të fortë, kyçeve dhe dhimbje muskulare, e cila rezultoi në një ndjenjë të pakëndshme dhimbje dhe dobësi në të gjithë trupin. Pacienti mund të marrin ndjenjën se ai e ka lënduar jo vetëm muskujt dhe lëkurën, dhe në rastet më të rënda, dhe flokët. Gripi është karakterizuar nga shenja të tilla të dukshme si një ndjenjë e dhimbje në sytë e tij - një shenjë e sigurt e fillimit të sëmundjes. Si rezultat i këtij fenomeni në pacientët mund të fillojnë në rritje lacrimation, dhe disa herë rritet dhe svetovospryymchyvost, që ka filluar të dëmtojë edhe më shumë sytë nga drita e ndritshme. Në disa raste, mbi bazën e gripit mund të fillojë dhe të sëmundjeve të rrezikshme të tilla si konjuktivit. Nëse jo menjëherë pas ethe infeksionit, kjo simptomë mund të ndodhë disa ditë. Ethe, shpesh mbahen për tre apo katër ditë, në disa, rastet më të rënda, mund të mbajë në mënyrë të konsiderueshme më të gjatë (kjo varet nga sëmundje dhe imunitetit të pacientit). Dhe pavarësisht nga fakti se pas një kohë njerëzit fillojnë të ndihen shumë më mirë për disa kohë ende mund të vazhdojnë ndjenja e dobësisë dhe lodhje të gjithë trupin, është mirë me shëndet, nuk ka kapacitet, oreksi zhduket pothuajse krejtësisht në disa raste mund të duket pagjumësi të rënda. Rrezik të madh për shëndetin e njeriut nuk është grip dhe pasojat e saj. Ndërlikimet më të shpeshta dhe të rrezikshme të gripit janë otitis media, pneumoni, inflamacion i fillimit të membranave meningeal (encefaliti dhe meningjit), ekziston një rrezik i rëndë dhe shkatërrimit të muskulit të zemrës. Është e rëndësishme të mbani mend se progresi i shpejtë i gripit mund të kryejë kërcënim serioz jo vetëm për shëndetin dhe jetën e pacientit. Prandaj nuk rekomandohet të përpiqen për të kryer vetë-trajtim, si dhe pasojat që mund të rezultojë në një veprim të tillë e pamundur. Pra, sa më shpejt që simptomat e para të gripit të pakëndshme, madje edhe nëse nuk ka temperaturë ose njerëzit do të fillojnë të ndjehen të sëmundjes, duhet menjëherë të kërkoni ndihmë nga një mjek mjekësor të kualifikuar me përvojë jo vetëm për të lehtësuar përparimin e sëmundjes, por edhe të parandaluar mundësinë e rënda Efektet. Marrëveshje më të mirë rregullisht kryejnë parandalimin e yyazytsirnist infeksionit të gripit për të zvogëluar këtë sëmundje të pakëndshme. Sot ne e dimë se shumë sëmundje të ndryshme të rrezikshme, por gripi është konsideruar më e vështirë, pasi ajo mund të çojë në komplikacione të rënda shëndetësore.