Ankylosing spondylitis testet që duhet të kalojnë


Problemi kryesor në spondylitis ankylosing është diagnoza e saj në kohë. Në këtë drejtim është e rëndësishme për të treguar vigjilencë e nevojshme dhe apel për specialist të cilët do të kryejnë kërkime të nevojshme. Spondylitis ankylosing spondylitis ankylosing ose sëmundje të rrezikshme autoimune që prek kryesisht të rinjtë, dhe simptomat janë shumë të ngjashme me sëmundjet tjera të sistemit musculoskeletal. Prandaj, ajo është shpesh diagnostikuar si osteokondroza ose spondylosis. Sipas statistikave, të prirur për sëmundje një mesatare prej 1000 2 njerëz dhe dhjetë pacientë janë 9 meshkuj. Statistika të tilla lejohet hulumtuesit për të sugjeruar se sëmundja ka një predispozitë gjenetike dhe studimet e mëvonshme kanë vërtetuar këtë hipotezë. Marker predispozitë familjare të sëmundjes është prania e antigjenit histocompatibility HLA-B27. Faktorë të tjerë të rrezikut përfshijnë përkasin popujve të Kaukazit, për arsye të panjohura ende shkencëtarëve, këta njerëz më të prirur për këtë sëmundje. Në simptomat më të vogël dyshimin e kësaj sëmundje të rrezikshme, çdo person ne duhet së pari të gjeni një specialist i cili do të dinë çdo gjë në lidhje me spondylitis sëmundjes. Cilat janë këto shenja paralajmëruese? Prapa dhimbje mund të kenë origjinë të ndryshme dhe shpesh shkaktojnë - dhimbje të ulët mbrapa zakonisht ndodh në moshën 35 vjet dhe më të vjetër. Nëse para, atëherë ju mund të ruajnë.


Spondylitis ankylosing shpesh i shoqëruar nga tensioni rënda muskujve, i cili kufizon lëvizjen e shtyllës kurrizore dhe eventualisht mund të çojë në atrofi të muskujve. Kur lëvizshmëri osteokondroza kufizuar vërejtur vetëm në një vend ku ka dhimbje. Një tipar dallues i kësaj sëmundjeje është prania e dhimbjeve në shpinë, edhe në pjesën tjetër, dhe kjo mund të ndodhë në çdo kohë, pa ndonjë aktivitet fizik. Në Spondylitis dhimbje angilozues nuk fillojnë papritmas, dhe fillimi i periudhës së mund të zgjasë deri në disa javë. Kjo përfshin duke i dhënë fund dhimbjeve që kurrë nuk ndodh papritur. Në zhvillimin" Dhimbje të përbashkët mund të ulet dhe të shërohen në pushim. Në çdo rast, të gjithë ata që treguan shenja paralajmëruese, ju nuk duhet të mbështetet në forcën tonë, por për të parë një specialist i cili mund të caktojë hulumtimin e saktë e parë dhe pastaj të nxjerrë konkluzione dhe të bëjnë rekomandime. Healers më të fuqishme dhe psikologji me sëmundje (dhe jo vetëm për atë) thjesht e pafuqishme, në mënyrë që të besojnë mjekësisë moderne. Çfarë Hulumtimi është bërë obligim për manifestimin e simptomave spondylitis? Para së gjithash, në simptomat rast të kësaj sëmundjeje, është e nevojshme për të kryer X-ray shpinë dhe kryqe. Një mjek me përvojë mund të shohin praninë e ndryshimeve në industrinë e që përfundimisht mund të çojnë në "myk" shpinë. Megjithatë, së pari, në fazën fillestare të sëmundjes kjo sëmundje mund të përcaktojë vetëm rezonancë magnetike, e cila është disponueshmëria e dobët e këtyre pajisjeve të avancuara dhe kosto të lartë, për fat të keq, është përshkruar rrallë. Një nga sëmundjet më të vështira të diagnostikuar musculoskeletal kanë spondylitis ankylosing. Testet që janë të përshkruara për analizat e gjakut laborator gjithashtu mund të dëshmojnë elokuencë në zhvillimin e kësaj diagnoze. Gjaku është marrë për të përcaktuar treguesit inflamator që tregojnë praninë e një procesi të padëshiruar në trup. Në veçanti, një tregues shumë i rëndësishëm është ESR (eritrociteve sedimentimit norma). Nëse ju tejkalojnë normat në mjeku mund të konkludojmë që ndodhin në inflamacion trupit. Cilat janë nivelet normale ESR? Tregues Fëmijët normë është një varg prej 4 deri 17 mm, për gratë 2-15 mm, 2.10 mm për burrat në këtë moshuar rritje normë sedimentation eritrociteve është normale dhe mund të jetë 2-53 gra dhe 2-38 në meshkuj. Krahasimi i simptomat e sëmundjes me teste laboratorike, X-ray, MRI - mund të tregojë spondylitis ankylosing. Në disa raste shumë të rralla, pacienti mund t'i referohet një analize të veçantë identifikimin e antigenit histocompatibility HLA-B27. Megjithatë, analiza të tilla mund të bëni nuk është kudo, dhe jo të gjitha rheumatologists, kirurgët, mjekët dhe terapistët ndjehen të justifikuar në dërgimin këtë analizë. Në rastin kur të gjitha shenjat tregojnë praninë e spondylitis sëmundjes, disa pacientë dhe të afërmit e tyre të fillojnë të besojnë se kjo sëmundje të rrezikshme - dënimi i tij dhe jeta do të mbahet në agoni. Megjithatë, kjo nuk është kështu! Gjëja kryesore nuk është për të lejuar sëmundje për të zhvilluar fazën kur do kockëzim e shpinë. Së pari, ne duhet të kujtojmë ata njerëz të famshëm grevë Sëmundjet, por ata megjithatë vazhduan jetën aktive dhe të zënë. Personalitete të tilla si: Writer Nikolai Ostrovsky, lojtar tenisi Tatiana Golovin, lojtar shahu Boris Kramnik, shkrimtar Karel Capek, miliarderi Aristotle Onassis, kryeministri i Norvegjisë - Jens Stoltenberg - ata njerëz diagnoza të cilëve nuk ishte një dënim, por një udhëzues për veprim . Sëmundje trajtim spondylitis është përdorimi i drogës nonsteroidal anti-inflamator dhe qetësues, ju lutem, analgesics, fizioterapi dhe trajtim spa. Vetë tregon Mirë Cryotherapy me nitrogjen të lëngët. Por gjëja kryesore për të kujtuar mbajtësin e sëmundjes - shpinë mund të parandaluar myk vetëm ushtrime të përditshme të veçanta që të zhvilluar lëvizshmërinë e nyjeve dhe shpinë. Kështu, diagnoza në kohë e sëmundjes dhe angilozues kompleksit miratimin e masave urgjente, së bashku me mënyrën e veçantë të jetës së pacientit mund të japin shpresë se pavarësisht parashikimeve të këqija, personi do të jetojë një jetë normale!