Sëmundje spondylitis në gratë dhe burrat


Inflamacion i nyjave (sidomos kurrizore) është quajtur spondylitis Spondylitis ose spondylitis ankylosing. Zhvillimi, sëmundja mund të çojë në faktin se nyjet e shpinë dhe mund sraschyvatsya duket se shkojnë kufizuar në masë të madhe në lëvizjet e tij. Në të gjithë botën spondylitis ankylosing - një vend të shpeshta dhe ndodh në 2.5% të njerëzve. Sëmundja është më e zakonshme në meshkuj se në femra dhe prek njerëzit moshë mjaft të re. Besohet se 8 burra me spondylitis ankylosing ka vetëm dy gra me të njëjtën sëmundje. A ka një ndryshim në mënyrën se si ajo rezulton sëmundje Bechterew në gratë dhe burrat dhe natyrën e simptomat e kësaj sëmundjeje?


Nuk është kuptuar plotësisht arsyet pse ka spondylitis ankylosing, të dy gratë dhe burrat. Besohet se një rol të rëndësishëm ka luajtur nga faktorët trashëgues, dhe disponueshmërinë e një numri të infeksioneve kronike, veçanërisht e traktit gastrointestinal. Spondylitis ankylosing mund të jetë shkaktuar në gratë, ashtu si burrat, prania e infeksioneve, infeksionet seksualisht të transmetueshme, si dhe stresi, sëmundje shpesh të çojë në dëmtime të sistemit locomotor. Shpesh ka sëmundje të butë që nuk do të shkaktojë komplikime, por sëmundja është pothuajse e pashmangshme paaftësisë running. Mjaft probleme thelbësore ekzistojnë në diagnozën e sëmundjes, pacientët shpesh nuk i kushtoj vëmendje të mjaftueshme për simptomat e ndryshme të sëmundjeve, duke filluar atë dhe kthyer te mjeku në fazat relativisht të vona të inflamacionit. Ky trajtim është jashtëzakonisht e vështirë dhe shpesh nuk sjell efektin e dëshiruar.


Sëmundje spondylitis në femra. Në fund të viteve 80-ta ndonjëherë ankylosing spondylitis në përgjithësi konsiderohet si një "sëmundje mashkull" në gratë dyahnostyrovalas shumë më pak se meshkujt. Për fat të keq, në vitet e fundit, pamja ndryshon në mënyrë dramatike dhe madje edhe ekspertët konfirmojnë faktin se ankylosing spondylitis është gjithnjë në zhvillim në seks më të drejtë. Megjithatë, sëmundja në meshkuj, pasi të gjithë, shkon shumë më të mprehtë se në femra dhe pasojat e saj në pacientët jo aq të rënda. Besohet se diagnoza e sëmundjes angilozues femrave është më i komplikuar, zhvillimi i sëmundjes ata ngadalshëm dominuar forma të tjera të sëmundjes, veçanërisht ryzomelycheskaya. Shpesh pas një rikthim, gruaja për disa vite nuk ndjen ndonjë dhimbje dhe vetëm harrojmë për sëmundje.


Shumë më pak sëmundje Bechterew në gratë manifestohet, duke filluar me hip joints, siç ndodh shpesh në meshkuj. Kjo është shpesh një pengesë për mjekët organizuan diagnozë të saktë. Simptomat shfaqen shumë më vonë, ata janë ngatërruar shpesh me artrit dhe vetëm pas shumë vitesh mjekët nuk mund të saktë të diagnostikojnë sëmundjen Bechterew. Gjatë kësaj kohe, gratë spondylitis ankylosing nuk shkakton ndryshime të tilla të rënda në shpinë si ajo është në meshkuj. Shpesh grua është i aftë të mbajë lëvizjen e shtyllës kurrizore, në praninë e kësaj sëmundjeje për shumë vjet, nuk mund të thuhet për pacientët meshkuj. Shumë më pak komplikime të ndodhin në organet e brendshme.


Kështu, ne mund të konkludojmë se ankylosing spondylitis, edhe pse ajo është një sëmundje mashkull gjithnjë e më prek gratë. Shumica arsye e mundshme për këtë është dëshira e shumë grave për të konkurruar me njerëzit të jenë më të fortë, vendimtare, ndonjëherë në dëm të emërimit të tij të drejtpërdrejtë të grave për të qenë më e dobët, femërore.

Spondylitis Spondylitis dhe simptomat e kësaj sëmundjeje. Simptomet kryesore të ankylosing spondylitis janë:
1. Ndjenja e ngurtësi në nyje, dhimbje në sakrale, rajoni çapokor.

2. Shpesh jep dhimbje në mollaqe, gjymtyrët më të ulët.
3. Dhimbja është më e keqe në natën (sidomos në gjysmën e dytë), pacienti fle keq, nuk po fle sa duhet.
4. Dhimbje e fortë sa në këmbë, i cili përfundimisht nuk largohem.
5. ngurtësi dhe ndonjëherë dhimbje në shpinë kraharorit.
6. Testet e gjakut zbulojnë rritjen serioze ESR.

Megjithatë, duhet theksuar se simptomat e mësipërme nuk janë gjithmonë shenja përfundimtare të spondylitis sëmundjes është, megjithatë, në qoftë se këto simptoma përndjekur person një kohë të gjatë, ju keni për të përfunduar studimi, në veçanti, të kërkojë rheumatologist specialist. Ndodh që në fillim dhimbja nuk është manifestuar në shpinë dhe nyjeve e gjymtyrëve të sipërme dhe të poshtme. Sëmundja mund të fillojë inflamacion të syve, sëmundje të mundshme të zemrës. Në meshkuj, dhe në disa raste gratë, sëmundja zhvillohet kryesisht ritëm mjaft të shpejtë, sëmundja shpejt përparuar prek të gjithë shpinë.


Me kalimin e kohës, sëmundja çon në faktin se e komplikuar lëvizjen e përbashkët, lëvizjet e kufizuara të shtyllës kurrizore, ka dhimbje në lëvizjet e thjeshta, prirjet e tilla mënjanë. Komplikime të mundshme të frymës, të paturit e dhimbje gjatë teshtitjes, kollitjes. Shpesh personi përjeton këto simptoma, kërkon të kufizojë ushtrimin, për të, jeta moderuar të qetë, por kjo qasje nuk është e saktë, për shkak se kjo sëmundje vazhdon të përparojë. Kjo mund të çojë në immobilization plotë të shtyllës kurrizore, kështu trajtimin e sëmundjes theks të ngarkesës të moderuar, jetese aktive.


Trajtimi i spondylitis sëmundjes mjaft e vështirë, sidomos në kohët e fundit, shpesh është progresive në pacientët e rinj. Detyra kryesore konsiderohet zhvillimi i ndaluar inflamacion, sëmundja nuk përhapur në nyje të shëndetshme. Kur drejtimin spondylitis ankylosing ndërlikim të shpeshta, sidomos në pacientët e prekur 1/5 e aortës, zemra, enët e gjakut, paaftësisë pothuajse e pashmangshme.