Duhring Sigurisht sëmundje, simptomat, trajtimi


Sëmundje Duhring së (aka - pezmatim i lëkurës sindromi Duhring, Duhring-Brock, pezmatim i lëkurës herpetiformis, pemfigus pruryhynoznaya) i referohet sëmundje kronike të përsëritura të lëkurës. Kjo dermatosis është mjaft e rrallë, por mund të ndikojë në njerëz të çdo moshe nga lindja në moshën e vjetër. Për fat të mirë, fëmijët kanë një sëmundje beninje në më Duhring dhe plotësisht zhduket para pubertetit.

Duhring etiologji sëmundje ende nuk është kuptuar plotësisht. Ka disa versione të shkaqeve të saj:- Anomali imunologjike (zorrët dështimit të absorbuar dhe prishen gluten dhe proteina lashtat)

- Natyra alergjik i (pacientët atje është rritur ndjeshmërinë ndaj drogës dhe më yodsoderzhaschym jod)

- Si pasojë e ndryshimeve endokrine (menopauza, shtatzënia, etj)

- Ka supozime rreth infektive etiologji, virale
Kursi dhe simptomat


Në shumicën e rasteve sëmundja zhvillohet akute Duhring dhe pas disa sasinë e kohës që rrjedh kronike me periudhat e acarimit. Në fazën fillestare të sëmundjes është manifestuar me ethe, rraskapitje e përgjithshme, ndjesi djegie dhe kruarje shumë të mprehtë në zonat e prekura. Në rrjedhën e sëmundjes së Duhring, shfaqet në skuqjen e lëkurës hyrlyandoobraznыe si fshikëza të mbushura me përmbajtje të lëngshëm. Skuqja mund të shfaqet pothuajse kudo në lëkurë përveç shuplaka dhe shputa të këmbëve

Trajtim
Trajtimi i sëmundjes bëhet Duhring drogë - sulfonamides rigoroze skemë zhvilluar nga një dermatolog dhe është mjaft e gjatë. Trajtimi jashtme e lezioneve bazuar në flluska birë dhe lyej më tej zonat e prekura antiseptics. Në rast të erozionit përdoret zakonshëm me ointments antibacterial.
Sëmundje Duhring ka një kurs kronike, por herë pas here regjistruar raste sayazykalikovuvannya. Në parandalimin e dietë të mundshëm përsëritje vendimtare që eliminon përdorimin e produkteve nga thekër dhe grurë.


Më shumë artikuj mbi këtë temë:
Sëmundje Hailey - 1. Hailey
2. Trajtimi Vitiligo