Knott shkakton sëmundje, manifestime, trajtim


Sëmundje Knott (gishti elastike snapping gisht flexor Constrictive lihamentyt gishtat) - një mënyrë të drejtë të zakonshme tendons flexor gisht sëmundje dhe ligaments përreth. Fillimisht, gisht extension sëmundja është ende e mundur, por kjo është e shoqëruar me klikime (kështu emrin "snapping gisht"). Si sëmundje shtrirja Knott gisht bëhet i pamundur
Shkaqet


Shkaqet e kësaj sëmundjeje nuk është kuptuar plotësisht. Për shkaqet e mundshme (me përjashtim të fëmijëve) mjekët përfshijnë:- Predispozicion trashëguar

- Reumatizmi dhe procese të ndryshme inflamatore

- Gishtat overexertion dhe microtrauma (sidomos të prodhimit)

Fëmijët shpesh vuajnë sëmundje Knott në moshën prej një viti. Ndonjëherë në këtë periudhë të rritjes përpara bonove rritja pjezë, duke rezultuar në të duke u mbushur me njerëz në kanal dhe lidhja bëhet një lloj shtrëngim në pjezë. Klikimi lind në kohën e detyruar komplot thickened pjezë shkarje nëpër kanalin e ngushtë unazor ligament

Manifestimet


- Kufizimi i përkulje - razhybatelnoho lëvizjes gisht

- Një Kriza tipike kur ngarje gishtin

- Në themelet e një gisht duket arsim të dendura harmonishëm

Faza e sëmundjes:

- Faza e parë. Mobiliteti i kufizuar dhe nuk ka lëkurë gisht

- Faza e dytë. Gishti mund të shpjegoj vetëm të aplikoni disa përpjekje

- Faza e tretë. Finger merr një pozicion të caktuar dhe të shpjegoj është e pamundur

- Faza e katërt arritur ne rastin, nëse nuk trajtimi është kryer. Për shkak se mesme lëvizshmërinë e përbashkët deformim i kufizuar bëhet i pakthyeshëm

TrajtimTrajtimi Konservatore

Një kur straightening gisht është ende e mundur, por e vështirë dhe është imponuar kompresa të veçanta mjekësore dhe aplikimin e fizioterapi. Trajtimi përfshin:

- Gjimnastikës dhe duart pneumomassage

- Ngrohjes dhe banjot

- Aplikacionet me parafinë

- Эlektoroforez me drogë (Trilon B lidasa)

- Iontophoresis

Kohët e fundit popullariteti i madh marrë trajtim, kryhet me injeksion të hydrocortisone që janë bërë gjatë ose në lidhje koltsevydnuyu rajon trashje. Pasi ata kanë përdorur masazh, fizioterapi dhe banja mangan, dhe natën gjatë muajit mbivendosur gomë.


Trajtimi Konservatore zgjat për muaj në rastin e një operacioni të caktuar rezultat negativ.

Trajtimi kirurgjik

Një spital kirurgjikale nën anestezi të përgjithshme dhe përfshin heqjen e pengon lëvizjen e lidhjeve gilcë fragment. Koha e kaluar në spital 04:57 ditë, dhe në shumicën e rasteve qepjet janë hequr ditën e dhjetë. Nëse është e nevojshme, kryhet fizioterapi.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Sëmundja Shlyattera

2. osteokondroza