Pse Sëmundjeve klikuar gishtat Knott


Në mjekësinë moderne është sëmundje mjaft e zakonshme Knott, të cilat, në shikim të parë, nuk shkakton shumë alarmi, por, edhe pacientët kënaqur. Megjithatë, në realitet trupi mbizotëron sëmundje. Nuk është e nevojshme për të veçanta të tilla "klikoni" trajtuar sipërfaqësisht, duke besuar se ajo është e duart dhe gishtat nuk janë zhvilluar ende në mëngjes. Kjo është në të vërtetë e njëjta simptomë serioze që thotë se trupi i njeriut nuk është në rregull. Pra, në këtë foto klinike kanë nevojë për diagnostikimin dhe trajtimin konservativ. Së pari, është e nevojshme për të përcaktuar etiologjinë e këtij procesi patologjike, sepse e vetmja mënyrë për të kuptuar natyrën e sëmundjes dhe karakteristikat e foto klinike në një rast të veçantë. Prandaj, duhet theksuar se shkaqet e kësaj sëmundje në mënyrë që deri në fund dhe për t'u përcaktuar, por mjekët kanë identifikuar një numër faktorësh patogjene. Midis tyre trashëgimore e keqe dhe predispozicion gjenetik, kursi i proceseve inflamatore në trup janë të lidhura me nyje dhe tendosje microtrauma dhe gishtat. Është e rëndësishme të kujtojmë se fëmijët ishin në rrezik deri në një vit, pensionistët dhe punonjësit e punësimit e të cilëve është e lidhur me punën e vazhdueshme e gishtave (kontabilistët, programuesit). Për ata mjekët e mundshme të rekomandojë pacientët për të kryer ushtrime për gishtat pushim çdo orë duke i dhënë duart e zënë. Megjithatë, ndonjëherë sëmundja thjesht nuk mund të shmanget, dhe për të filluar trajtimin në kohë, është e rëndësishme të dini se si ajo shfaqet në trupin e njeriut.


Simptomë më e rëndësishme është konsideruar klikimeve ose kërcëllimë gishtat që gjurmuar në mënyrë të qartë bending - papërkulshëm. Përveç kësaj, ekziston një kufi përkulje e qartë - Lëvizja razhybatelnoho e gishtërinjve dhe arsimit dendur harmonishëm. Nëse simptomet e tilla duket, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një specialist, për shkak të trajtimit të hershme e fillimit, më shumë gjasa për shërim përfundimtar. Nëse sëmundja Knott diagnostikuar, trajtimi duhet të jetë i menjëhershëm. Megjithatë, para se të kalojnë në këtë terapi, është e rëndësishme për të përcaktuar fazën e saj në organizmin e prekur. Pra, faza e parë është shprehur lëvizshmërinë dëmtuar dhe shfaqjen e klikimeve jashtëzakonisht të pakëndshme; e dytë ju lejon të shpjegoj gishtat vetëm në përpjekje për të caktuar; mirë, kur faza e tretë merr një pozicion të caktuar gisht, dhe më tej shpjegoj pamundur. Por, gjithsesi, më e lënë pas dore është faza e katërt, në të cilin deformim i përbashkët bëhet e trajtimit përfundimtar dhe konservativ dhe jo të ndryshohet. Kështu që tani është e qartë se kjo ishte e mirë për të zgjidhur problemin në një fazë të hershme, ose aftësisë së kufizuar dhe për të mbyllur. Po, ka dy qasje klinike - konservative dhe kirurgjikale. Në rastin e parë, ka ende një shans për ta kthyer gishtat ish lëvizshmërisë, por që një qasje kaq të rëndësishme gjithëpërfshirëse. Ajo rregullisht kryejnë kompresa të veçanta mjekësore, përdorimin e terapisë fizike, si dhe duke marrë vitaminat dhe droga të tjera. Nëse më shumë flasin për ushtrimin, ajo përfshin elektroforezë, gjimnastikë dhe brushat pneumomassage, parafine, ngrohje dhe banja, dhe iontophoresis. Në përgjithësi, këto terma nuk shkaktojnë vështirësi në të kuptuar, por është e nevojshme për të sqaruar se iontophoresis - është një procedurë relativisht e re, popullariteti dhe kërkesa për të cilën po rritet me shpejtësi çdo ditë. Në këtë rast tregon injektimin e hydrocortisone kryer nën ose në lidhje koltsevydnuyu zonë trashje patogjen. Gjithashtu lejohet sjellje paralele dhe trajtime të tjera po aq efektive. Është e rëndësishme për të vëzhguar gjendjen e tyre nëse trajtimi konservatore për një muaj nuk ka dhënë efektin e dëshiruar, është koha për të filluar për kirurgji. Kështu, operacioni është kryer nën anestezi të përgjithshme, dhe detyra e saj kryesore - për të hequr në mënyrë efikase pengon lëvizjen e lidhjeve copë gilcë. Pas operacionit, pacienti shpenzon në spital për pesë ditë, dhe qepje, si rregull, mund të hiqet në ditën e dhjetë. Nëse është e nevojshme terapi gjithashtu vazhdoi zëvendësim, e cila kthen duart dhe gishtat e ish lëvizshmërisë dhe pa dhimbje. Nëse kjo sëmundje arriti fëmijë, mjekët përpiqen për të shmangur operimin dhe përshkruar vetëm një numër të trajtimeve. Në mënyrë tipike, këto masa terapeutike është e mjaftueshme, sidomos kur këtyre sëmundjeve tek fëmijët e ekspozuar ndaj trajtimit produktiv. Përveç kësaj, operacioni mund të shkaktojë komplikime të rënda me shëndetin e fëmijëve. Megjithatë, kujdesen prindërit në prezencë të trashëgimisë tillë do të marrë menjëherë kujdeset për të gjitha ngjarjet e parandalimit të besueshme. Në identifikimin e sëmundjes Knott të eliminuar të gjithë aktivitetin fizik dhe mbi-tension, vëzhgojnë të gjitha rregullat punojnë, si dhe nevojën për të veshin të veçantë mbrojtëse Kap gishtat dorën për të kryer vetë-masazh dhe stërvitje, rrisin frekuencën e ndërprerjeve dhe mos harroni në lidhje me vitamina dhe komplekse minerale. Në përgjithësi, përgjigjja në kohë është rezultat shumë i favorshëm klinik dhe pacientin herë dhe të harrojmë për një diagnozë të keqe. Sëmundje Knott nuk është fatale, por mund të prishin në mënyrë të konsiderueshme jetën e pacientit. Pra, sëmundja është më mirë të mos për të kandiduar, dhe për t'iu përgjigjur dhe për të kërkuar kujdes mjekësor.