Sëmundja e Parkinson-it është trashëguar


Sëmundja e Parkinson-it konsiderohet një sëmundje e trashëguar. Ajo transmetohet me anë të autosomal trashëgimore tipit domynantnom, semundja e Parkinsonit shfaqet në secilin brez. Sëmundja e Parkinson-it, ajo është dhe si eshte trajtim? Sindromi i parkinsonit është një ndryshim degjenerative dhe humbja e qelizave nervore. Ka metabolike acetilkolinės, dopamine dhe norepinephrine. Përshkrimi i parë i sëmundjes dha James Parkinson, atëherë ai e quajti atë një "paralizë wavery." Sindromi është një shkatërrimi gradual i neuroneve që prodhojnë dopamine. Ky është shkaku dridhura, ngadalësia dhe pasurive të patundshme të njerëzve. Shumë pyetën se çfarë sëmundje kur shtrëngimi i duarve? Kjo është sindroma e Parkinsonit. Shpesh simptomat e para shfaqen pas moshës 55 vjet. Edhe pse ka më shumë raste të progresin e sëmundjes në fillim.Shkaku i sëmundjes

Sëmundja e Parkinson-it është se ajo është shkaku çfarë? Ne e dimë shumë faktorë që mund të ndikojnë në zhvillimin e sëmundjes. Provoi se sëmundja ndodh për shkak të shkeljes së prodhimit dopamine. Kjo substancë është përdorur për transmetimin e impulseve në lëvore cerebrale. Shkelja e vazhdueshme e njeriut në lëvizje. Shkaqet më të shpeshta të PB - është e plakjes, infeksionet virale, droga, arteriosklerozës cerebrale. Ajo duhet të jetë frikë nga droga neuroleptiku grupore, të cilat përmbajnë Reserpine. Stresi i zgjatur mund të ndikojnë në zhvillimin e sëmundjes. Lëndimet e shpeshta të kokës të ndikojë edhe sindromi parkinsonit. Kjo mund të jetë një tumor, komplikacionet e encefalit.Sindroma e Parkinsonit, i trashëguar

Parkinson: Çfarë është kjo dhe se si për të zbuluar sëmundje? Studimet kanë treguar që sëmundja e Parkinsonit është trashëguar. Historia e familjes tregon mutacione. Megjithatë, gjenet përgjegjëse për zhvillimin e sëmundjes nuk u gjet. Trashëguar gjithashtu nuk është përcaktuar. Prandaj, fakte të sakta për këtë. Besohet se vendi i parë është një autosomal trashëgimia dominuese e sindromi Parkinsonit. Kjo është, çdo brez do të shfaqë sëmundje. Por ka yyazytsirnist e autosomal ikës lloji. Sindromi është transmetuar përmes disa brezave. Ka qenë një shumë të testimit dhe hulumtimit. Dhe shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se nuk ka yyazytsirnist hedhin poshtë teorinë e transmetimit trashëgimore të sëmundjes. Vetëm 5% e pacientëve - të afërmit. Sot hipoteza e predispozicion gjenetik mund të vihet në vendin e fundit.


Simptomet e sëmundjes

Zhvillimi i sëmundjes Parkinson deri më sot nuk është shpalosur plotësisht. Sëmundja fillon të përparojë tashmë në moshën e vjetër. Simptomat menjëherë e dukshme. Shumë shpesh një person mund të vëzhgojnë humbjen e ekuilibrit, veprim delikat, pronës muskulare. Pacienti është vërejtur shtrëngimi i duarve, sidomos në momentet e ankthit. Në disa raste, ka një humbje graduale e kujtesës dhe konfuzion, ka çrregullime mendore. Aktiviteti reduktuar fizik ngadalëson dhe trupi, u rrit jargëzim dhe djersitje. Ka çrregullime mendore, hallucinations dhe depresioni. Një person mund të vuajnë nga pagjumësia. Sëmundja është e pashërueshme, por nëse ju filloni trajtim, ajo mund të përmirësojë gjendjen e pacientit. Bradykinesia (ngadalësia në lëvizje) - një nga shenjat më të dukshme të sëmundjes Parkinson. Kjo është reflektuar në lëvizjen varfër dhe të sforcuar, personi perde Scribble, pëshpëritin fjalim të qetë dhe slurred, ecje hapa shumë të vogla. Trupi i ngurtë paraqitur si ndryshimet në tonin e muskujve. Kur sëmundja është e vështirë për të bërë një person edhe lëvizjet pasive. Tipari i tretë i sëmundjes - dridhje. Kjo ndodh në pjesën tjetër, dhe ul gjatë në këmbë. Pas nja dy vjet, sëmundja është distanca shumë progresiv shkelje. E quajnë këtë jostabilitet kusht postural. Por çmenduri nuk është një simptomë në fazat e hershme të sëmundjes. Kjo ndodh pas shumë vitesh pas zbulimin e sindromës Parkinsonit. Në fazat e hershme ka një humbje e lehtë e kujtesës dhe vëmendje. Nganjëherë pacientët të fillojnë t'i ngacmojnë të tjerët me të njëjtën çështje, nuk ka ankth dhe shqetësim.


Diagnoza dhe trajtimi

Për të filluar, pacienti duhet t'i nënshtrohen një ekzaminim mjekësor nga një mjek apo neurolog. Terapisti mund të identifikojë simptomat. Pacienti duhet të dinë sëmundjen e parkinsonit, është dhe se si ajo manifestohet. Mjeku do të shpjegojë çdo gjë në hollësi. Në fazat e hershme të trajtimit të Parkinsonit sindrom është e nevojshme. Në simptoma të rënda të sëmundjes atribuohet drogës. Por ne kemi nevojë për kohë dhe durim për të gjetur mjetet e duhura. Shumë shpesh pacienti Deprynyl kredituar menjëherë. Drogës ngadalëson zhvillimin e simptomeve. Sëmundja e Parkinson-it është pashërueshme dhe mund të transmetohet duke trashëguar. Por trajtimi i hershëm mund të ndihmojë njerëzit të përballen me këtë sëmundje, dhe për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm.