Osgood-Schlatter Sëmundjeve
Sëmundje Osgood-Schlatter është osteohondropatyey (Lezionet e kockave dhe kërc) në tuberosity tibial.

Shkaqet

Sëmundje Osgood-Schlatter gjendet më shpesh në mesin e djemve adoleshente të moshës prej 10 deri 16 vjet të cilët janë të përfshirë në mënyrë aktive në sport, veçanërisht ata që luajnë futboll. Nayiyazytsirnishe shkaku është lëndimet kronike në këmbë.

Tabloja klinike

Shenjat klinike të sëmundjes Osgood-Schlatter shprehur në mënyrë të qartë, përcaktohet lehtë, sepse diagnoza nuk paraqet shumë vështirësi. I pari që shfaqen ënjtje të dhimbshme në zonën mbi tuberosity e këmbës. Ata janë të dhimbshme, dhe dhimbja u rrit pas ushtrimit, veçanërisht vraponte për sport, apo nga përkulje të plotë apo zgjatje të përbashkët gju duke u mbështetur mbi gjunjë ose ndjenja mundi. Zakonisht prek të dy këmbët, por gjendja e përgjithshme e riu nuk vuan, ajo nuk është një ethe, gjaku nuk tregon ndryshime inflamatore.Diagnostics

Vendimi përfundimtar në diagnozën X-ray sjell. Ashpërsia e ndryshimit do të varet nga faza e sëmundjes. Fillimisht qartë fragmentimi dukshme hobotkovoho эpyfyze të rritet kockave më përcaktuara hijet kockat. Në fazën e mëvonshme të ristrukturimit dhe restaurimin e strukturës në tuberosity e këmbës.

Trajtimi i sëmundjes Osgood-Schlatter

Së pari, të kufizuar aktivitetin fizik, adoleshent përjashtohen nga sport për të paktën gjashtë muaj. Procedurat e emëruar fizioterapi në formën e ngrohjes (banjot, dylli), elektroforezë të barnave të përshkruara novokaynovoho rresht, pastaj me drogë, kalium dhe kalcium. Në zonën e prekur të kryer pajisje elektromagnetike stimulimi "ujëvarë". Për trajtimin e transaksioneve Osgood-Schlatter sëmundje të caktuar në raste të jashtëzakonshme. Moti favorshme për jetën.

Author: Alena Paretskaya, pediatër