Parashikimi Parkinson sëmundje dhe trajtimi


Kur personi ka ecje dhe koordinimin, ngurtësi, lëvizja e ngadaltë dhe funksion të fillojnë të dridhen gjymtyrët, mjekët diagnostikuar shpejt zhvillimit të sëmundjeve kronike neyrodeheneratyvnoe - sëmundjen e parkinsonit.
Kur një sëmundje përveç drejtimin të gjitha simptomat e çrregullimit mendor të theksuar. Pas një periudhe të shkurtër kohe një person i cili vuan nga sëmundja e Parkinsonit pushon për të lëvizur në mënyrë të pavarur.

Simptomat

Disa mijë vjet më parë, mjekët e parë janë përshkruar simptomat e sëmundjes Parkinson. Studimi i kësaj sëmundjeje u mbajt për herë të parë në 1817 nga Dr Xhejms famshëm Parkynsonom dhe pas studimit ishte klasifikimi i sëmundjeve. Pastaj njerëzit e quajtur sëmundje me simptoma të tilla paralizë drozhatelnыm. Vetëm një neurolog dekadë i famshëm francez Jean Charcot sugjeruar për të dhënë një emër për këtë sëmundje emrin e explorer saj të parë James Parkinsonit.Për fat të keq, sëmundja ndjek njeriun përgjithmonë. Ajo është zhvilluar me shpejtësi dhe brenda pesë viteve pas shenjave të para çdo pacienti i katërt fillon të rënda, duke çuar në paaftësi. 15 vjet pas fillimit të sëmundjes, vetëm një person nga dhjetë mbetet gjallë.

Sëmundja e Parkinson-it ndodh dhe është zhvillimi më tej për shkak të prodhimit pamjaftueshme të qelizave të trurit dopamine. Aktivitetet rregullatore janë neuronet në neurotransmitter dopamine trurit njerëzor ofron. Diagnostikojnë sëmundjen e parkinsonit mund të shpenzohen kryesisht për diagnozën e pacientit trurit MRIs apo shenja klinike.


Trajtim

Para së gjithash, pacienti është përshkruar ilaçe, të cilat janë të përbërë nga dopamine. Ata kanë nevojë për të kompensuar mungesën e dopaminës në trup. Për fat të keq, këto barna janë një person i cili vuan nga sëmundja e Parkinsonit, do të jetë e detyruar për të pirë jetën.

Jo gjithmonë dhe jo të gjithë pacientët të përshkruara ilaçe për të ndihmuar. Nëse pritja dopamine ekstra për asgjë çojë në luftën vijnë teknikat neurosurgical. Operacioni është kryer në mënyrë që në vend të thyer berthamat nen-kortikale përgjegjës për shfaqjen e dridhje dhe ngurtësi të njerëzve që vuajnë nga sëmundja e Parkinsonit.


Pacienti nuk do të shërohet plotësisht, por ajo mund të përshtatet anëtar të shoqërisë dhe të çojë një jetë praktikisht normale. Pas operacionit një njeri mund të bëjë pa ndihmën e jashtme dhe ilaçe, ajo merr më pak.