Shkakton sëmundje Recklinghausen, simptomat, trajtimi


Sëmundje Recklinghausen (neurofibromatosis) - një sëmundje e trashëguar apo familje ku lëkura duket shumë Soft mishi në të prekur tumoreve të përbërë nga një ind modifikuar nervore (i quajtur - neyrofybrom).

Kjo sëmundje mund të ndodhë në dekadën e parë të jetës. Meshkujt vuajnë prej tyre, dy herë më shumë se femrat
Simptomat


- Tumoret e auditory, vizuale, preddverno kafkës, nervat periferike

- Spote Pigment në lëkurë

- Shumica ndryshimet ndodhin kockave dhe lëkurës- Deformim e kockave

- Shfaqja e nodules butë rozë në lëkurë (por ndonjëherë në indin nënlëkuror)

- Kufizimi Lëvizshmërisë dhe marramendje

- Shurdhim dhe verbëri

- Lakim të shpinë
Shkaqet


Sëmundja Recklinghausen është shkaktuar nga ndryshimet gjenesh. Ndryshojnë dy lloje të sëmundjes:
- Lloji i parë. Ndryshimet fillestare të ndodhë vetëm në lëkurë (lëkura në të gjitha sipërfaqet e trupit shfaqen njolla ngjyrë "kafe me qumësht"). Njollat ​​më të zakonshme janë vërejtur nga lindja apo shfaqen në fëmijëri. Pastaj vitet e fëmijës fillojnë të shfaqen tumoret beninje të lëkurës në një nodules buta trëndafili. Më pak të zakonshme janë nodules që u formua nën sipërfaqen e lëkurës, ose për të ndryshuar sfondin e shpinë dhe kockat.

- Lloji i dytë. Lezionet mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë, si në këtë rast, shpesh gjatë pubertetit), nervat periferike formimin neyrofybrom. Edhe pse neurofibromas janë tumoret beninje dhe, por nëse ato ndodhin në shpinë mund të ndodhë lezione të palcës kurrizore. Në rastet e tumoreve të nervit optik në iris duket nodules karakteristikë ndryshime okulare fundus, duke rezultuar në një shkallë të lartë të verbëri yyazytsirnosti mund të ndodhë. Si rezultat i disfatës preddverno shurdhim kafkës nervore ndodh shpesh. Në shumicën e rasteve, pacientët mund të udhëtojnë dhe nuk janë sulmet e marramendje. Gjithashtu sëmundje Recklinghausen shoqëruar nga anomalitë e enëve të gjakut dhe të zemrës

TrajtimNë rastin e sëmundjes Recklinghausen është manifestuar spote vetëm pigment në lëkurë - trajtimi nuk është e nevojshme. Tumoret sipas të cilit ndërprerë funksionimin normal të trupit është hequr nga operacioni ose me terapi rrezatimi.
Në fund dua të shtoj se sëmundja Recklinghausen është shumë e fshehtë dhe të përpiqen për të kuruar saj rreptësisht të ndaluara. Nëse më shumë nodules rozë ose njolla të errëta në lëkurë duhet menjëherë të konsultoheni me një dermatolog të kualifikuar apo neurolog.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Sëmundja Daryna
Sëmundje Hailey - 2. Hailey