Sëmundjet e transmetuara për njerëzit nga macet toxoplasmosis


Toxoplasmosis - një sëmundje e shkaktuar nga organizmat protozoare: Toxoplasma. Transportuesit kryesore të këtij infeksioni janë macet, qentë, brejtësit. Infektuar me këtë sëmundje mund të jetë jo-pajtueshmërisë me rregullat e higjienës. Sëmundja ka rrezikshme transmetohet tek njerëzit nga macet. Në mesin e tyre janë të njohur tërbimit, qere. Gjithashtu në frikë infeksionin nga parazitët si roundworm, worms, toksoplazmën. Ajo Toxoplasma të shkaktojë një sëmundje të rënda dhe të rrezikshme si toxoplasmosis. Toxoplasmosis - një sëmundje parazitare e rrezikshme. Ajo vetëm mund të infektohen duke ngrënë mish dhe vezë që nuk i janë nënshtruar trajtimit të ngrohjes e nevojshme. Gjithashtu, toksplazmozës mund të transmetohet nëpërmjet kontaktit me kafshët, sidomos me mace e familjes, trupi i të cilit është Toxoplasma. Ka raste të infeksionit intrauterine të fetusit nga një nënë e infektuar. Në një person të shëndetshëm me një infeksion të fortë imunitar Toksoplazma mund të kalojë pa u vënë re. Shpesh njerëzit nuk e di edhe se është i infektuar nga këto parazitet. Por ndonjëherë këto parazitëve të shkaktojë dëmtim të rëndë dhe personi ka simptoma karakteristike e kësaj sëmundjeje. Ka dy lloje të toxoplasmosis: lindura dhe të fituara. Kongjenitale toxoplasmosis - një sëmundje shumë të rrezikshme që ndikon në sistemin nervor. Gjithashtu, kjo sëmundje kongjenitale mund të prekë çdo organ të trupit të njeriut: Sytë, stomak, mëlçisë.


Sëmundja e fituar mund te ndahet ne dy format - akute dhe kronike. Kur infeksioni Toxoplasma mund të ndodhë foto e mëposhtme: një njeri ngrihet befas temperaturën e trupit, mëlçisë rritur dhe mërzi. Në raste veçanërisht të vështira, sistemi nervor është i prekur, personi ndihet një dhimbje koke dhe dhimbje të muskujve të fortë, mund të përjetojnë konfiskimet ose paralizë të trupit. Gjithashtu forma akute e shoqëruar me të vjella dhe dehidratim. Mjekët krahasuar formën akute të sëmundjeve toxoplasmosis tyfopodobnыmy. Simptomat klinike praktikisht identike. Gjithashtu, sëmundja është e rrezikshme për shkak se ajo mund të ndikojë jo vetëm në sistemin nervor, por shumë organe të tjera të trupit të njeriut. Por shpesh toxoplasmosis sëmundje ndodh në një formë latente. Mungesa e simptomave kur infektuar me Toxoplasma nuk do të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes. Shkencëtarët kanë treguar se toxoplasmosis ndikim negativ në psikologjinë e njeriut dhe nuk është e pazakontë kur infektuar ose të sëmurë me skizofreni ndjehen një tërheqje papërmbajtshëm në erën e mace apo qen. Por jo aq e frikshme: infeksioni toxoplasmosis në të butë dhe mjaft të lehtë për të kuruar të njerëzve pasi rimëkëmbja mbetet imun ndaj sëmundjes për pjesën tjetër të jetës së tij. Sëmundje të transmetueshme nga macet - toxoplasmosis është e rrezikshme për gratë shtatzëna. Nëse nëna shtatzënë është i infektuar me sëmundje për herë të parë gjatë shtatzënisë, pasojat mund të jenë shumë të trishtuar. Infeksion Toxoplasma në tremujorin e parë të shtatzënisë nuk është aq e frikshme për një fëmijë, placenta krijon një pengesë të vërtetë përmes të cilit fetusi rrallë të marrë infeksione dhe bakteret. Megjithatë, mjekët paralajmërojnë se ka yyazytsirnist infeksionin e fetusit. Si do të vazhdojë më tej shtatzënisë - nuk është i njohur. Ka yyazytsirnist se Toxoplasma nuk dëmtojë fëmijën, por ka një aborti myyazytsilnoho rrezik për shkak të faktit se fetusi zhvillohet keqformime të papajtueshme me jetën. Në tremujorin e parë të fetusit probabilitetit infeksionit toxoplasmosis është 12-15%, ndërsa në tremujorin e dytë të kësaj figure rritet - 20%. Kur thekshëm fruta, Toxoplasma parë shkatërrojnë zhvillimin e sistemit nervor të fëmijës dhe Impress e organeve. Përkundër faktit se sistemi imunitar i fetusit mund të përballen me këtë sëmundje, mjekët sugjerojnë abortin grave pozitive. Kjo është për shkak të faktit se edhe në qoftë se ka pasur abort sayazytsilnyy dhe fëmija mbijetoi pas infeksionit, koha Toxoplasma për të shkatërruar shumicën e qelizave nervore, e cila çon në patologji të rënda dhe aftësinë e kufizuar. Disa foshnjat që bartin infeksionin toxoplasmosis në utero janë të lindur me defekte të papajtueshme me jetën. Një sëmundje e tmerrshme e macet shtatzënë, tremujorin e tretë ka shkallën më të madhe të infeksionit - më shumë se 60%. Por, pavarësisht nga figura mbresëlënëse nga ajo kohë sistemi imunitar i fetusit është formuar gati dhe fëmija mund të lëvizin atë pa efektet e sëmundjes dhe të lindë i shëndetshëm. Gjithashtu vlen të përmendet një tjetër tipar: sëmundja është e rrezikshme për fëmijën e palindur, vetëm nëse gruaja shtatzënë është e infektuar me Toxoplasma për herë të parë. Nëse gruaja infeksioni kryesor ishte para shtatzënisë, fëmija nuk është në rrezik dhe sistemi i imunitetit për të përballuar me sëmundje. Për shkak të faktit se taksoplazmы mund të shkaktojë abort apo patologji në një fëmijë, gratë shtatzëna gjithmonë duhet të testohen për të ndihmuar të zbuluar këtë patogjen në fazat e hershme. Toxoplasmosis në shtatzëni është trajtuar, por jo gjithmonë me sukses. Është më mirë për të parandaluar infektimin nga këto parazitet. Të gjitha prodhimet janë larë mundësisht tërësisht, mish dhe vezë të përdorin vetëm zier apo të zier. për përpunimin e mishit të para është mirë të përdorni doreza. Kontaktoni me kafshët endacakë apo njerëzit e tjerë më të mirë për të eliminuar plotësisht. Nëse kjo ndodh, ju keni nevojë për të larë duart tërësisht me sapun dhe ujë. Gjithashtu, gratë shtatzëna nuk duhet të angazhohen veten në pastrimin kutinë e mbeturinave. Sëmundje të transmetueshme nga macet gjatë shtatzënisë mund të shkaktojë abortin myyazytsilnoho ose sëmundje të rënda tek fëmijët. Është më mirë për të shmangur kontaktit me kafshët endacakë.