Sëmundjet dhe viruset në njerëz


Pavarësisht nga fakti se "fëmijët" virus shumë i keq mbijetojnë jashtë trupit të njeriut, historia e tyre shkon prapa disa mijëvjeçarë. Gjurmët e disa viruseve, shkencëtarët gjetën edhe në varret e piramidave egjiptiane. Tani, në hijen e teknologjisë së lartë dhe të globalizimit, infeksionet e reja kanë një shans për të zhvilluar në qoftë se personi i infektuar më parë nuk mund të largohet nga zona e banimit, nuk është problem! Për shembull, me anë të vaksinimit fruthit në mundi pothuajse. Sepse fruthi kthehet tek ne së bashku me udhëtarët e infektuar. Sëmundjet dhe viruset në njerëz - sot është subjekt i nenit. Virus Herpes simplex, varicella patogjen, trajtimin uyazyka vetëm nëse trajtimi është filluar në ditën e parë e sëmundjes. E njëjta situatë me kollës së mirë, antibiotikët mund të mundë atë në zhvillimin e simptomeve karakteristike. Prandaj, deri në këtë kohë kap të drejtat e "fëmijëve" është i infektuar vetëm vetëm shpresë - sistemin e vet imunitar.


Fruthi është shkaktuar nga një virus dhe transmetohet nga pikat ajrore. Ju mund të njohin pikat e saj të vogël të bardhë në mukozën e faqeve, të cilat janë zëvendësuar më pas nga një skuqje të lëkurës prapa veshëve, dhe më vonë - një skuqje të lëkurës në të gjithë trupin. Plus, hundë i lëngshëm, kollitjes, kruajtje dhe ethe. Pavarësisht harmlessness dukje, vdekshmërisë nga fruthi në vendet e zhvilluara është 1-3 raste në 1000 sëmundje. Në mënyrë tipike, shkaku kryesor i vdekjes - zhvillimi i pneumonia. Fruthi mëhershme pa pagesë (OMS) ushqeu vetëm fëmijët. Katër vjet më parë, Ministria e Shëndetësisë ka vendosur të vaksinuar MLA dhe të rriturit, por jo të gjithë e përdorin këtë mundësi. Ajo soothes statistikat nëse regjistruar ende 2 milion sëmundje në vit, tani kjo shifër ka rënë në dhjetëra raste. Megjithatë, sot shumica e fruthit në Kinë, Ukrainë, Francë - nga atje dhe të sjellë e saj disa të rriturit nedovaktsynyrovannыe. Nëse nuk vaksinuar fëmijët (nën 1 vit) vuan nga fruthi, arsyeja gjithmonë - infeksion i rritur i cili kap një virus diku jashtë vendit.


Dhenve në njerëz
Ndryshe nga fruthi, dhenve kundër në vendin tonë nuk do të mësojnë për të lira, sepse vaksina është shumë e shtrenjtë - rreth 1000 rubla. Por ne rekomandojmë për të shpenzuar këtë vaksinë. Ndryshe nga fruthi, li e dhenve në sot mjaft e përhapur. Çdo vit rreth 800 mijë sëmundje të regjistruar. Për më tepër dhenve gjithashtu gradualisht maturohet. Më parë, ajo ishte zgjidhje më e dyndur: shumica jetonin në baraka apo në apartamente komunale. Prandaj, të gjithë fëmijët ishin të dhenve të sëmurë në të njëjtën kohë dhe në moshë të re. Me përmirësimin e kushteve sociale përhapet infeksioni më e keqe: shumica e qytetarëve që jetojnë në apartamente të veçanta, shumë fëmijë nuk shkojnë në kopshtin e fëmijëve, e solli në shtëpi. Sepse statistika është: i lindur në vit në rreth 15 milionë fëmijë dhe të dhenve të sëmurë 800.000 prej tyre. Kështu, rreth 10% e të rinjve të ekspozuar ndaj dhenve kohë. Çështja e vaksinimit është shumë serioze.


Specialistët rekomandojmë vaksinimin dhenve nga frika afërt epidemi e dhenve në të rriturit. Tashmë, shumica e spitaleve në pacientët të rënda dhenve - kjo rriturit. Vitrianka si fruthit, ndodh në të rriturit më të vështirë dhe i jep për dyzet herë më shumë komplikime sesa fëmijët. Në përqindje e madhe e komplikime, duke përfshirë sëmundje të tilla si pneumonia, encefalit, e cila në 5% të rasteve të çojë në vdekje. Rubeola - ngjitëse sëmundje është relativisht e lehtë. Në BTE puçrra dhe limfatike fryrë qafë nyjeve ose ajo shoqërohet me ethe dhe dhimbje të fytit. Fruthi atipike mund të ndodhë pa një skuqje të lëkurës, ethe, dhimbje të fytit - dhe të gjitha. Rreziku më e tmerrshme nuk është e rubeolës për fëmijët kjo zakonisht është e lehtë për të trajtuar, dhe për gratë shtatzëna. Përafërsisht 40% e të gjithë fëmijëve të lindur me aftësi të kufizuara fizike, vuante nga rubeola fetusit. Në vaksinuar kundër rubeolës paraqitur vetëm 10 vjet më parë, dhe gjatë asaj kohe incidenca ulur në 1000. Por ai la një numër të madh të grave nuk vaksinuar në moshë për të lindur - nga 20 vjet dhe më të vjetër. Prandaj, ne nuk duhet lënë pas dore vaksinimin e detyrueshëm kundër rubeolës që mund të bëhet në ndonjë klinikë për të lira.


Shyta
Shytave, fruthi dhe si, në vendin tonë pothuajse mundi vaksinimin e fëmijëve. Pra, disa pacientë, zakonisht - njerëz të moshuar se 20 vjet. Shkaku i sëmundjes - infeksioni jashtë vendit. Kur në rritje gjëndra çojë pranë veshit. Fytyra shtohet pacientit shytave, rrumbullakosura - ". Derr" kështu emrin e gëzuar popullore Sëmundja nuk ndodh aq e vështirë si fruthi. Dhe komplikime jo si serioze. Nëse pasojë e keqja e shytave në fëmijë - një meningjit (zakonisht jo e rëndë dhe mjaft i shërueshëm), në meshkujve të rritur shpesh shkakton shytat orchitis (inflamacion testicular), dhe për gratë, respektivisht, inflamacion të vezoreve. Kolla, ndryshe nga sëmundjet e përshkruara më parë të shkaktuara nga mikrobet. Sëmundja shoqërohet me kollë paroksizmal cila zgjat 30-40 ditë dhe asgjë nuk hiqen. Në mënyrë tipike, kollës së mirë shkon pa temperaturë, por ka edhe përjashtime. Në disa raste, pertusis mund të rrjedhin të paktën palenye dritë apo të japë si një komplikacion i encefalit. Pertusis më e tmerrshme është rrezik për foshnjat deri në një vit. Të rriturit vetëm vuajnë nga kollë dhe foshnjave vdesin nga kollës së mirë në një përqindje të konsiderueshme të rasteve. Për shkak se foshnjat në vitin e parë të scheplyat jetës së këtij infeksioni tri herë.