Sëmundjet me pushime në një vend ekzotik


Në përshtypjet e këndshme dhe fotografi të bukura të pushimeve tuaja mund të sjellë sëmundje të ndryshme. Prandaj është e rëndësishme të dini paraprakisht në lidhje me disa rregulla dhe rreziqet që mund të kurth jashtë vendit. Para se të nisej e dëshirueshme për të vaksinuar kundër sëmundjeve të mundshme. Është gjithashtu e rëndësishme për të mbledhur me vete ilaçe të nevojshme, dhe pjesa tjetër të respektojë higjienë të mirë personale. Në mënyrë që të mos përkeqësojë sëmundjen me pushime në një vend ekzotik me pak ankth duhet të kërkojnë kujdes mjekësor.


Ushqim të pazakontë
Një nga rreziqet kryesore që presin turistë kanë një dëshirë të përpiqen enët reja dhe mundësisht të gjitha përnjëherë. Ju duhet të jenë shumë të kujdesshëm në përdorimin e produkteve ekzotike, apo përpjekje për të provoni çdo gjë një herë. Në këtë rast, ju mund të sigurtë të merrni dispepsi.

Për të parandaluar sëmundjet e stomakut për pjesën tjetër duhet të përshtaten trupit për ushqime gradualisht.
- Tipar i ushqimit në Gjermani është një numër i madh i ushqimeve pikante që ju doni të pirë birrë, e cila komplikon procesin e tretjes.

- Përbërja e enët shumë të Tajlandë dhe Vietnam janë gjarpërinjtë dhe lizards që mund të fyejnë trupin.
- Malajzia vënë enët tepër kalitur, kështu që ju duhet të paralajmërojë paraprakisht që erëza nuk janë shtuar.
- Në Amerikë, konsumatorët e shërbyer pjesë të mëdha, e cila është arsyeja pse në rrethana të tilla mund të fitojë disa kilogramë dhe të fitojnë gastrit.
- Enët ekzotike Kinë përfshijnë ushqim deti papërpunuara.

Duke qenë në pushime jashtë vendit për ushqim është e rëndësishme për të zgjedhur një bast të mirë. Duhet të i kushtoj vëmendje për faktin se produktet janë skuqur mirë. Uji është më e mirë për të pirë në shishe, duke preferuar firmave të njohura. Është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje të akullit, e cila merr në restorant, si njohur nga e cila uji është bërë. Sëmundjet e zorrëve mund të ndodhë kur duke përdorur të gjelbër, e cila shpesh është e larë keq.


Sëmundjet klimat e ngrohta
Ndërsa vacationing në vend ekzotik mund të shtyjë jo vetëm problemet e stomakut, por edhe me sëmundje të tjera serioze.

- Kolera. Kjo sëmundje ka një natyrë infektive. Më të zakonshme në Nigeri, Malajzi, Angola, Somali. Në rrezik zonën e kolerës kontraktues është të qëndrojnë në vendet e mëposhtme: India, Guinea, Brazili, Afganistan, Bolivi. Infeksioni ndodh duke ngrënë fruta të ndotura, perime dhe ujë. Trajtimi vonë te mjeku është në gjendje të përfundojë deri fatale. Shpesh kjo sëmundje quhet sëmundje e duarve të pista, sepse kjo ndodh shpesh në vende me higjienën e dobët dhe në zonat ku ka probleme me ujë të pastër.


- Malaria është kryer nga mushkonjat. Simptomet kryesore të kësaj sëmundjeje ekzotike janë: ethe, duke ndryshuar dridhura, djersitje, dobësi. Për parandalimin e infeksionit janë të këshilluar që të marrë drogë anti-malaries.

- Dizenteri është mjaft e zakonshme në Turqi dhe Egjipt. Ajo mund të infektohen edhe duke qenë në një hotel luksoz me pesë yje, me plazhe të pastra dhe shumëllojshmëri të gjerë të enëve. Nuk dihet cilat përdorin ujin për të larë fruta dhe perime. Për parandalimin e infeksionit është e rëndësishme për të larë duart tërësisht dhe nuk pinë ujë të origjinë të panjohur.


Këshilla për ata që shkon me pushime
Destinacionet ekzotike rërë mbushur me një masë të larvave të parazitëve të ndryshme, kështu që ecin përgjatë plazhit duhet vetëm këpucë dhe bëj banja dielli në loungers.
Për shkak të klimës së ngrohtë, çdo plagë mund të formohet në një ulçerë, kështu që në të vogël të prerë sa më shpejt të jetë e mundur është e rëndësishme për të trajtuar site plagë.

Të gjitha frutat dhe perimet duhet së pari të larë. Blerjen e tyre më të mirë në treg dhe të vetë-pastrimi.
Është e rëndësishme të dezinfektues, dhe është shumë më mirë që të ketë një alkool 70%, e cila mund të trajtojë duart dhe fruta.