Sëmundjet e paaftësisë së I shkallë


Aftësia e kufizuar Grupi i parë i lejon pacientit për të marrë ndihmë financiare. si dhe mjete teknike të rehabilitimit dhe të drogës të lirë dhe materialet e nevojshme dhe të sigurohet një listë e privilegjeve. Linja e parë duhet të këshillojë se prania e një personi të një sëmundjeje të aftësisë së kufizuar është një kusht i nevojshëm, por i pamjaftueshëm. Nëse fund të viteve nëntëdhjetë dhe në fillim dy mijë në territorin e Rusisë fakti i daljes në pension njeriun dhe prezenca e tij në standarde grupin e sëmundjeve kronike të zemrës dhe të enëve në kombinim me sëmundjet e moshës lidhur me ndryshimet e sistemit musculoskeletal ishin të mjaftueshme për të nxjerrë të paktën një të tretën e zavalyaschoyi invalidor , sot situata ka ndryshuar në mënyrë dramatike. I gjithë sistemi i kujdesit shëndetësor modern rus po shkon për zbulimin e hershëm të sëmundjeve dhe parandalimin e komplikimeve të largëta. Kjo është, çdo aftësia e kufizuar konsiderohet kriteret jofunksionale të stacionare fillestar ose nivel ambulator dhe dënohet rubla. Në këtë pjesë të ndarjes në mes të interesave të besuara pacientit dhe mjeku e bërë ky nuk është sukses të paparë në dritën e mjekësisë së brendshme në fushën e parandalimit të sëmundjes ose të trajtimit të suksesshëm. Kështu, në rrugën për grupin e parë të invaliditetit, veçanërisht në qoftë se një të dytë komplikim ose grup i tretë, është një terapist qarkut ose një mjek në një spital (e cila, që ra fjala, ka të ngjarë që të përpiqen për të fus lidhjen punë në klinikë, duke filluar në pastrimin mjekësore Dërguarit Ekzaminimi -sotsialnu, dhe çështja nuk është përfunduar deri në shkarkimin). Nga emri i mirë i ndërgjegjshëm Aeskulapiusit ose të pranuara nga shpërblimit do të varet letër cilësi ekzekutimi i dërguari diagnoza formulimi kompetent rrethanat analitike indeksimit të pasuksesshme për disa arsye rehabilitimin dhe, më e rëndësishmja, një tregues i çrregullimeve funksionale të organeve dhe sistemeve që lejojnë pacienti të shpresojnë për një grupin e parë të invaliditetit. Kjo është, sëmundje dhe invalidor sot, si mizat britanike dhe cutlets veç e veç.


Për të vendosur se ishte grupi i parë, sëmundja nuk është aq e rëndësishme sa humbja e funksionimit normal, duke çuar në pamundësinë për të ecur, ngrënë, veshje, të larë dhe të lë asnjë shans të pacientit ekzistojnë në mënyrë të pavarur, pa ndihmë, ose tani ose në të ardhmen, edhe në qoftë se është e nevojshme për të siguruar një listë të asistencës teknike. Është gjithashtu e dëshirueshme për të paraqitur mosfunksionim të organeve pelvike, në të cilin pacienti urinon vetëm për veten e tyre dhe nuk mund të kontrollojë këtë proces në mënyrë arbitrare. Sot, njeriu që pretendon të jetë grupi i parë i aftësisë së kufizuar është definitivisht shtrirë pacientit, pavarësisht sëmundjes. Aftësisë së kufizuar të një grupi në kohën e tij të inspektimit mund të ose të humbur. Të gjitha mjekët të vërtetë të shpjegojë qartë aftësinë e tyre, në momentin e mbërritjes në shtëpi Komisionit MSEK, pacienti duhet të shtrihem, dhe nuk sorollatem apartament dhe sigurisht jo për anëtarët e bisedave komisionit intime në lidhje me vështirësitë e jetës moderne, duke treguar qartësinë e vetëdijes dhe toksiciteti mendimeve. Specialistët e mëparshme shqyrtim (kur të plotësojë Messenger fletë) është prodhuar edhe në shtëpi. Për grupi i parë i invaliditetit duhet të plotësohen uyazyka vijon: vetë- abuzim të shkallës së tretë, që aftësia për të lëvizur, për të ndikuar në veprimet dhe fjalët e tyre për të komunikuar, për të lundruar në mënyrë të pavarur i shkallës së tretë, gjithashtu, aftësinë e kufizuar në të vërtetë se nevojshme sëmundje. Më premtuese - goditje në goditje prostorechy emrin. Ishemike apo hemorragjike, e ndjekur nga hemiparesis gjuhën rezistente Grindja, me paralizë shoqërues qendror i nervave kraniale. Përshtaten çrregullimeve të ndryshme post traumatike të palcës kurrizore (thyerje shpinë me ndërprerje të plotë apo të pjesshëm të palcës kurrizore), duke çuar përsëri në obezdvyzhenyyu gjysmën e poshtme të trupit, çrregullime të organeve pelvike apo edhe tetraparezы (nuk lëvizin krahët e tij dhe këmbët). Miastenia gravis, efektet e tik-tak-përballohen encefalit, polyneuropathy e prejardhje të ndryshme, arachnoiditis slypchyvыe dhe plehra të tjera neurologjike, ofron vetë-keqpërdorim të përfunduar humbjen e këtë aftësi. Gjithashtu, një kurs i tillë i rëndë i diabetit tip të parë të komplikimeve të shumta të zemrës, sytë, veshkat, gjymtyrët më të ulët, që çon në çrregullime të vazhdueshme dhe të pakthyeshme në jetën e rritur të pacientëve. Çdo humbje e gjymtyrëve (dy ose më shumë): duart deri në nivel shpatull, këmbët në nivelin e hip. Karavidhe në fazat e avancuara (pacientët janë në gjendje kritike, cachexia). Sëmundje mendore me lëndime të vazhdueshme degjeneruese të personit (çmendje, skizofrenia me çmenduri, raste të rënda të epilepsisë, çmenduri). Ankylosis e nyjeve të gjymtyrëve të sipërme dhe të poshtme me contractures dhe pamundësisë për të kryer arthroplasty. Sëmundje e rëndë renale, që kërkon dializë (p.sh., glomerulonefriti me CRI 3). Verbëri në dy sytë në kombinim me patologji të tjera. Sëmundje të rënda të zemrës me infarkt në zemër congestive në të dy qarqet qarkullim (B-2 Klasa 3). Patolohyyy pulmonare me dështim të frymëmarrjes së paku në shkallën e tretë. Në prani të ndonjë prej këtyre sëmundjeve, grupi i pare i aftësisë së kufizuar mund të përcaktohet me përgatitjen e duhur të dokumentacionit mjekësor. Prania e grupit të parë aftësinë e kufizuar të themeluar për jetën, pa pasur nevojë t'i nënshtrohet rishqyrtimi vjetor, si humbja e funksionit të organeve dhe sistemeve të qëndrueshme dhe të pakthyeshme.