Sëmundjet e këmbë


Në mjekësi dallojë kategoritë e ndryshme të sëmundjeve Foot: vaskulare, muskulare, neurologjike dhe sëmundjeve të përbashkëta dhe të indeve të eshtrave. Konsideroni simptomat kryesore dhe shkaqet e sëmundjeve të këmbëve.

Sëmundjet vaskulare këmbëtDhimbje në muskujt e këmbëve mund të jenë simptomat e sëmundjes venat e parë, të tilla si variçe, trombozë, atherosclerosis. Gjithashtu paraqiti vaskulare sëmundjet këmbët janë këmbët e ftohta, vula muret e enëve të gjakut, shurdhim në këmbë, venat, dhimbje, ënjtje, dhe kështu me radhë. Z.
Shkaqet e këtyre sëmundjeve, punë ulur dhe mënyrë jetese i ulur, dietë të sëmurë dhe trashje; pirja e duhanit; tendosje nervor.

Sëmundjet joints këmbë


Ndër sëmundjet problemet këmbët me nyje janë të zakonshme. Sëmundjet e nyjeve dhe shpinë janë të ndarë në grupe: degjenerative dhe nxitëse.
Nga sëmundjet degjenerative kanë të drejtë në fund të "liqenit" - dhimbje të ulët mbrapa, artrit dhe të tjerët. Simptomat e sëmundjes: dhimbje, lëvizshmëri të kufizuar në të përbashkët, deformimi kriza e përbashkët kur ngarje. Shkaku i sëmundjeve degjenerative e shpinë dhe nyje janë trauma dhe microtrauma, nyjeve mbingarkesat fizike, trashje, kequshqyerja, duke helmuar nitrateve trupit dhe kripërat e metaleve të rënda. E gjithë kjo çon në përçarje e furnizimit me gjak të kërc dhe deformim.

Sëmundje inflamatore të përbashkët kanë emra të përfunduar me "atë" - artrit, artrit, spondylitis dhe të tjerët. Simptomat e sëmundjes - dhimbje, ënjtje e nyjave, lëkurë e kuqe dhe e nxehtë në vend ënjtje, gjë e shëmtuar e nyjeve, mobiliteti i tyre i kufizuar. Shkaqet inflamacion i nyjave janë disa sëmundje të zemrës dhe enëve të gjakut, inflamacionit bakteriale apo virale, çrregullime metabolike dhe formimin e kristaleve të kripës në zgavrën e përbashkët. Ka shkaqe autoimune inflamacion kur qelizat e sistemit imunitar perceptojnë vet indet e tyre të përbashkët si të huaj.

Këmbët Sëmundjeve Restless


Kjo është një sëmundje neurologjike të cilat simptomat janë ndjesi shumë të pakëndshme në këmbë, këmbët dhemb, dridhje, ndjeu një ndjesi djegie, duke e detyruar pacientin vazhdimisht lëvizin këmbët tuaja, që nga lëvizja e këtyre simptomeve të konsiderueshme të dobësohet. Në mënyrë tipike, ky kusht duket ose përkeqësohet në mbrëmje, para gjumit ose në gjysmën e parë të natës, duke çuar në pagjumësi, dhe më vonë - për lodhje nervor.
Këmbët Restless Syndrome (SBN) mund të jetë sëmundje e trashëguar e lidhur me mungesën e dopaminës në tru. Përndryshe, SBN Arsyeja është mungesa e hekurit në trup, anemi, dështimi i veshkave, dhimbje të nervit shiatik, diabeti apo dëmtimet e shtyllës kurrizore.

Si për të trajtuar sëmundjet e këmbëve?


Çdo sëmundje kërkon një lloj të veçantë të trajtimit dhe medikamente të caktuara. Prandaj, nuk është e dëshirueshme për të vetë-mjekoj në mënyrë që të mos lënduar veten, dhe të kërkoni ndihmë nga një mjek i kualifikuar.
Ajo është shumë më e lehtë dhe më efikas për të parandaluar këmbët sëmundje se sa të përpiqen të merren me pasojat e tyre. Për të ruajtur shëndetin e tyre të ndiqni këto këshilla:

  • Veshin këpucë të rehatshme, si këpucë të ngushtë dhe të pakëndshme mund të shkaktojë përçarje të qarkullimit të gjakut në trup.

  • Vend alternativ në vend me një shëtitje të gjatë. Në të dyja rastet, këmbët përbëjnë një ngarkesë të madhe, kështu që është e rëndësishme për alternative.

  • Lëvizin më, të angazhohen në sporte apo shëtitje. Aktiviteti i rregullt fizik në këmbët e tyre, të ndihmojë në forcimin e muskujve dhe për të mbajtur ato në gjendje të mirë.

  • Le këmbët shkarkimin dhe pjesën tjetër. Ndonjëherë ajo është e dobishme për të shkuar dhe të hedhin këmbët diku më lart (në mbështetëse, për shembull), për shkak se në një situatë të tillë këmbët më të relaksuar dhe çlodhur nga stresi përditshme.

  • Mos vishni rroba të ngushta. Ajo gjithashtu, si këpucë, të parandaluar qarkullimin normal të gjakut në këmbë.