Sëmundjet e ngrohjes dhe të ftohtë


Qarkullojnë në energjinë e trupit (Qi) është e lidhur pazgjidhshmërisht me qarkullimin e gjakut. Pa rrjedhjen e gjakut nuk mund të jetë dhe lëvizja e energjisë, gjaku i jep ngrohtësi për të gjitha indet e gjalla dhe organet dhe bashkon të gjithë në një sistem të përbashkët. Kur mjekësi Tibetian thotë për gjak, ai flet e trupit si një e tërë. Nëse gjaku kontaminuar skorje, dehur dhe për këtë arsye i tërë trupi.
Si një vëllim normal i rritur i gjakut është rreth 45-6 litra. Ai përbëhet nga plazma lëngshme e gjakut dhe qelizat e pezulluar në të: qelizat e kuqe të gjakut - qelizat e kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut - qelizat e bardha të gjakut, trombocitet - trombocitet. Hemoglobinë - është komponent kryesor e qelizave të kuqe të gjakut, dhe është përmes funksionit të frymëmarrjes së gjakut - oksigjen siguruar nga organeve dhe indeve. Qelizat e bardha të gjakut (leukociteve) të sigurojë imunitetin e trupit të njeriut, e mbrojtur atë nga mikrobet infiltruar, viruset dhe toksina e tyre. Trombociteve (trombocitet) të përfshira në koagulimit të gjakut.


Nga perspektiva e mjekësisë tibetian, gjaku mund të jetë e "nxehtë" dhe "ftohtë". Ashtu si në rastin e sëmundjeve të brendshme që lidhen me sëmundjet e gjakut janë të ndarë në sëmundje "ftohtë" dhe të "nxehtë".
Në të dyja rastet, ne po flasim për rritjen dhe përhapjen e gjakut "i keq" për një tjetër sëmundje e quajtur "rritjen e gjak të keq." Mbizotërimi i "nxehtë" ose "të ftohtë" "të këqija" të gjakut gjyqtarëve mjekësisë tibetian për shkak të sëmundjeve të mëdha.
Shkaku i gjakut "nxehtë" mund të jetë Ian - kushtetutën biliare indinjuar, ka natyrën e zjarrit. Kjo mund të jetë në të ushqyerit e gabuar (abuzim të ushqimeve të skuqura, të nxehtë, erëza dhe yndyrore) dhe mënyrën e jetesës (mbinxehje të rregullt, ekspozimi në rrezet e diellit, ngrohje). Zhvillim me "nxehtësi" shfaqet mëlçisë përpunimi komplekset e tepruar bile kolesterolit dhe të tjerët. substanca të hyrë në gjak si endogjen (të brendshme) skorje u përhap në të gjithë trupin e njeriut.

Gjithashtu shkakton gjak "nxehtë" mund të jetë infeksion në trup si të pjesshëm dhe të përhapur. Shenjat e jashtme të "ngrohjes" mund të jenë: ethe, të dridhura, djersitje, gulçim, dhimbje koke, palpitations, dobësi etj
Për sëmundje "e nxehtë" në gjak përfshijnë cardioneurosis, hipertension, angina dhe sëmundjeve të tjera.

Sëmundje "nxehtësi" dhe "të ftohtë" Mjekësisë tibetiane


Arsyeja e "ftohtë" Gjaku është ftohjen e trupit dhe kryesisht i brendshëm. Përdorimi kronike e ushqimit të ftohtë (nga frigorifer) dhe produktet e ftohtë që përmbajnë elementet e yin energjisë, e gjithë kjo çon në një "ftohje" të gjakut. Nga Yin Produktet përfshijnë kryesisht produkte kanë një shije të ëmbël. Për produktet shembull qumështit, makarona, patate, pastë, gjalpë, bukë, mish derri, dhi, ushqim deti, etj

Gjithashtu "ftohtë" në gjak mund të shkaktojë abuzimin e fruta të papërpunuara, perime, duke pirë pije të buta të tepërta. Akumulimin e mukusit në trup dhe për të zvogëluar "nxehtësinë e zjarrit" e stomakut (shih. Çrregullim tretjes në mjekësi tibetian) është baza e sëmundjeve të brendshme të trupit. Midis Yin sëmundjet "ftohtë" përfshijnë sëmundje të tilla si diabeti, hipertensioni, astma, goiter, artrit dhe artritin e nyjeve të mëdha, glomerulonefriti, artrit reumatoid, etj
Një tjetër shkak i sëmundjeve "ftohtë" është ftohje të jashtëm - i veshur me rroba për të motit nuk dritë, i hollë, qëndrimi i gjatë në të ftohtë, në draftin, era, shiu, etj

Në rastet e sëmundjeve të "nxehtë" të gjakut karakterizuar nga një zhvillim i mrekullueshëm dhe të shpejtë, si dhe në rastet e "ftohtë" - një gradual dhe i ngadaltë. Nëse jo infektive "ngrohjes" është më tipike për njerëzit kushtetutës Bile, dhe "të ftohtë" të gjakut kryesisht për kushtetutën njerëzit bitum.
Trajtimi i "ngrohjes" produkte kimike fito kryer dy lloje: pastrimin dhe qetësues. Agjentët pastrimi rrjedhin nga toksina e njeriut endogjene, papastërtitë dhe produktet e dekompozimit të inflamacionit, pastruar gjakut dhe enëve të. Sedatives përdoren si decoctions, vajra, pluhurat që promovojnë maturimin e "ngrohjes", mbledh dhe pres sëmundje e hershme dhe për të hequr ato.

Trajtimi i shumë sëmundjeve të tilla si sëmundje kardiovaskulare (hipertension, sëmundje arterie koronare, pectoris) dhe mjekësi tjetër tibetian në të fillojnë për të pastruar gjakun dhe të mëlçisë në mënyrë që të eliminojnë shkakun themelor "ngrohjes" në trup.
Në sëmundjet Procedurat "ftohtë" përdoret ngrohja: puro ngrohja, terapi guri, vendosjen e kavanoza, acupressure, akupunkturë, mjekësi bimor dhe të tjerët.