Shkaqet e sëmundjeve të zemrës dhe parandalimi


Një trup i shëndetshëm - është kryesisht një zemër të shëndetshme. Sot, sëmundje kardiovaskulare është dyte pas kancerit. Sëmundja më e shpeshtë e zemrës, më të zakonshme koronare sëmundje të zemrës, keqformime, hipertensionit dhe arrhythmias. Shkaqet e sëmundjeve të zemrës dhe parandalimin luajnë një rol të rëndësishëm në jetën tonë.
Sëmundje të zemrës e përhapur në mesin e të moshuarve dhe në mesin e të rinjve.

Sëmundje të zemrës dhe shkaqet e zhvillimit të tyre
Sëmundje koronare të zemrës
Nga sëmundjet koronare të zemrës përfshijnë pectoris dhe infarkt miokardi. Sëmundje koronare të zemrës zhvillon kur pllakë kolesterolit clogging enët e gjakut që ushqejnë muskulin e zemrës. Si rezultat, zemra nuk është duke ushqyesve të plotë dhe oksigjen. Vazhdueshëm mungesë oksigjeni muskujve të zemrës e oksigjenit të çon në kufizimin e furnizimit me gjak.Faktorët e rrezikut janë hipertensioni, sidomos jo lechenaya, kolesterolit të lartë të gjakut, predispozicion gjenetik, mungesa e ushtrimit, pirja e duhanit, alkoolit konsum.

Hipertensionit
Hipertensioni është sëmundja më e zakonshme në mesin e të gjitha sëmundjeve të zemrës. Njerëz të sëmurë shpesh atë pas dyzet vjet. Por kohët e fundit, sëmundja është gjithnjë e më e zakonshme në të rinjtë dhe adoleshentët.

Hipertensionit - një rritje kronike e tensionit të gjakut. Me kolesterol të rritur, rritur peshën dhe forcën e muskujve të zemrës, duke shkaktuar hypertrophy zemrës. Me shpeshta presioni fillon të dobësojë zemrën dhe të çojë në dështim të zemrës. Një nga ndërlikimet serioze të sëmundjeve të zemrës hypertensive është një sulm në zemër, goditje, dëmtimi i veshkave dhe verbim.


Defekte në zemër
Sëmundjet e zemrës janë të ndarë në dy kategori: të lindura dhe të fituara.
Të lindura të zemrës defekt - një defekt në strukturën e zemrës apo enëve të mëdha që dolën nga lindja. Ndonjëherë nuk janë të kombinuara sëmundje të zemrës, kur preken disa valvulave të njëjtën kohë. Sëmundje të lindura të zemrës është shkaku kryesor i vdekshmërisë foshnjore.

Zëvendës trashëguar - ndodh kur nje valvul mbingarkesë mund të jetë për shkak të një sëmundje infektive. Si kongjenitale, e fituar mund të kombinohen.

Ritëm jonormal të zemrës

Rrahje zemre të parregullt ose aritmia - një mosfunksionim të zemrës.
Ka disa opsione për arrhythmias zemrës:
Sëmundje të zemrës si rezultat i reduktimit të përshpejtuar dridhje - takikardi.
Extrasystole - tkurrje e parakohshme.
Atrial dridhje - një reduktim të shpejtë në dridhje të çrregullt.
Complete bllok zemra - ulet shkalla e zemrës për 30 rrahje në minutë, ose më pak.

Dështim të zemrës
Dështim të zemrës mund të ndodhë si rezultat i pësimit të një sëmundje të zemrës ose të zhvillojnë të tyre, kundër sëmundjeve të tjera, të tilla si diabeti. Manifestuar shortness dështimi i zemrës fryma që fillon për herë të parë pas ushtrimit, dhe më pas në pjesën tjetër.


Parandalimi i sëmundjeve të zemrës
Parandalimi më i mirë i sëmundjeve të zemrës është mënyra e saktë e jetës. Ndalohet pirja e duhanit dhe alkoolit, çaj të fortë dhe kafe. Gjumi dhe pjesa tjetër, jetese aktive, dietë të ekuilibruar - një nga faktorët më të rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve të zemrës.

Megjithatë, në qoftë se sëmundja ka shfaqur, ajo nuk është e nevojshme të vetë-mjekoj. Trajtimi mund të jetë jo vetëm efikase, por edhe të rrezikshme për shëndetin. Përgatitjet dhe doza duhet të vini mjekët.