Sëmundje të zemrës në të cilën jap aftësi të kufizuara


Zemra - organi më i rëndësishëm i trupit të njeriut. Zemra - uritur fibro - organ muskulor që punon si një pompë dhe jep gjak në të gjitha organet dhe indet. Aktualisht, ashpër rritur numrin e sëmundjeve të zemrës.

Zemra ndjen ngarkesë të madhe. Stresi i përhershëm nervore, mjedisi i varfër, u rrit lodhje, stresi, dietë e varfër dhe shumë - shumë më tepër. Kjo thjesht nuk mund të ngulit në kardio - vaskulare sistemit. Dhe ka sëmundje të ndryshme të zemrës.

Sëmundje të lindura të zemrës - një defekt apo cen i njërit prej zemrës apo enët e gjakut anije. Sëmundje të lindura të zemrës mund të jetë për shkak të arsyeve të mëposhtme:

Gjenetike - në qoftë se nëna është një defekt në zemër, me një pjesë të madhe yyazytsirnosti ajo mund të jetë fëmija. Ose, në qoftë se familja ka fëmijë me sëmundje të zemrës, dhe sëmundja nuk është zbuluar në prindër, ende yyazytsirnist fëmijë tjetër i lindur me një defekt të lindura të zemrës është shumë e lartë.

Prania e një fëmijë anomalive të tilla gjenetike si sindromin Down.

keqperdorim i alkoolit, përdorimi i drogës apo gruaja gjatë shtatzënisë.

në rast të transferimit të sëmundjeve shtatzënë rëndë infektive.
Mjekësia moderne e di më shumë se 100 defekte të lindura të zemrës.

Këtu janë disa nga ato të zakonshme:
defektet mitrale të zemrës. Këto përfshijnë pamjaftueshmërinë i ngjashëm me mitër valvula dhe stenozë i ngjashëm me mitër. Sëmundje valvulare të zemrës, si emri lidhur me mosfunksionim e valvulave të zemrës. Sëmundja më e zakonshme e këtij lloji të stenozë (kur zemra nuk është ndarë plotësisht) dhe dështimi (në rast se gjaku nuk mund të rrjedhin lirisht përmes valve).


defekte aortic valvul -. këto përfshijnë pamjaftueshmërisë aortic valve (gjaku porotsi rrjedhin lirisht nga aortës në barkushe të majtë Shpesh kjo është për shkak të patologji "derë" Valve nuk është në gjendje për të nënshkruar kanal) dhe stenozë aortic (për shkak të qarkullimit të gjakut nga barkushe të majtë në të aortës, duke e karakterizuar nga presioni në rritje në këtë departament).

defekt zemra tetralogji e Fallot. Në shumicën e rasteve, defekt dhënë është një sëmundje gjenetike dhe është konsideruar si një nga rastet më të vështira. Karakterizohet nga i njëjti presion në të gjitha pjesët e zemrës për shkak të saj pothuajse nuk ndahen nga njëri-tjetri. Ky defekt mund të përcaktohet për një periudhë prej orësh në ditë.
Pas lindjes së fëmijës dhe ajo mund të shërohet vetëm me kirurgji. Shkalla e vdekshmërisë në këtë rast është shumë i lartë dhe 75% e fëmijëve janë në gjendje të jetojnë në ditëlindjen e tyre të parë dhe vetëm 5% vuajnë nga të dhënat e prishura të jetojë për 50 - vjeç.

Sëmundje të lindura të zemrës ende të sigurojë rrezikun kryesor, sepse edhe Ultrasonografia (US) nuk janë gjithmonë në gjendje për të diagnostikuar defekte të zemrës në fetus. Në një fëmije të lindur me sëmundje të zemrës (në varësi të ashpërsinë e saj) nuk është i mbijeton gjithmonë.

Ka statistika dhe defektet e fituara të zemrës, numri i të cilëve është në rritje çdo vit në mënyrë eksponenciale. Faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e defekteve në sëmundje vivo është shpesh ndikojnë negativisht në bulkheads dhe valvulat e zemrës. Shumica prej tyre i quajtur sifilizi, infektimi i gjakut, ethe reumatike. Një person mund të jetojë një kohë të gjatë me defekt fituar dhe as me mend në lidhje me të, derisa zhvillimi defekti bëhet e dukshme.


Megjithëse, në daljen e parë të sëmundjes në zemrës shfaqet zhurma karakteristike. por ata identifikojnë vetëm nga një specialist. Përndryshe nuk është dështimi i zemrës. Shpesh kjo është për shkak të mbingarkesës së përhershme fizike të trupit, stresi, stresi nervor, si dhe një gruaje gjatë periudhës së shtatzënisë dhe nganjëherë pas lindjes.

Duhet trajtim urgjent mjekësor, të cilat bëjnë të mundur që të pezullojë zhvillimit defekt dhe për të përmirësuar kardio - vaskulare të sistemit. Shërim të plotë është konsideruar vetëm pas një operacioni.


Nuk janë sëmundje në të cilat japin të aftësisë së kufizuar:sëmundje hypertensive zemrës 3 faza. Aftësia e kufizuar është dhënë në rastin e sistemit nervor qendror, fundus, muskujve të zemrës, veshkave. Organike ndodhur ndryshime të pariparueshme.Sëmundje hypertensive zemrës - sëmundje zemre është i lidhur me një rritje të vazhdueshëm të presionit. Faza e tretë karakterizohet nga presioni i lartë të gjakut në vazhdimësi në këtë fazë është shënuar shpesh nga kriza, duke çuar në çrregullime serioze të qarkullimit të gjakut të trurit, ka raste të paralizë.
Personat të cilët kanë pasur infarkt miokardi, që vuajnë nga insuficienca theksuar koronare me ndryshime të rëndësishme në muskujt e zemrës dhe qarkullimin e gjakut 3 gradë.Miokardi infarkt - një humbje e një zone të vetme të zemrës lidhur me pak ose aspak furnizimit me gjak. Shumica sulm në zemër person i prirur të prirur për trashje, pirja e duhanit, si dhe njerëzit që vuajnë nga sëmundjet koronare të zemrës. Statistikat relentlessly raportuar se infarkt miokardi me pasojat e saj të tmerrshme për trupin e njeriut - një nga shkaqet kryesore të aftësisë së kufizuar në të rriturit, dhe vdekshmërisë, pas më shumë se 10%.
prania e sëmundjeve të zemrës, si ngushtimin e hapjes së majtë atrioventricular, defekte aortës valvula, defekte të kombinuara, në praninë e çrregullimeve te qarkullimit qëndrueshme III shkallë.Zemra - një mekanizëm kompleks dhe punën e saj varet nga shumë faktorë. Para së gjithash, duhet të theksohet se shumë varet nga gruaja, për shkak se ajo është nga ajo nganjëherë varet në shëndetin e fëmijëve të lindur të saj.