Sëmundjet e shoqëruar me kollë


Kollë - është tipar kryesor i një numri të madh të sëmundjeve. Ajo mund të shoqërojë një sëmundje bakteriale dhe të jetë simptomë e reaksioneve alergjike. Kollë - një nga simptomat e sëmundjes virale. Ndërsa në situata të caktuara mund të jetë i pranishëm në praninë e sëmundjeve të zemrës, dhe rezultati kryesor simptomë e kontaktit me objekte të huaja direkte në rrugët e frymëmarrjes njerëzore. Kështu, të gjithë njerëzit duhet të jetë i vetëdijshëm për para se të bëni zgjedhjen e Barnave për trajtimin e këtij simptomë, është për të kuptuar se çfarë është e njëjta sëmundje shkaktuar kollë. Për shembull, nuk është një sëmundje virale kolla, të cilat mund të jenë rezultat i transmetimit te njerëzit e një lloji të caktuar të virusit. Në thelb, nuk janë sëmundje të mëdha në të cilat përkatëse formuar kollë refleks. Në kategorinë e parë zakonisht përfshijnë sëmundje respiratore akute. Pas sëmundjeve virale popullore shpesh edhe të shoqërohet me kollë. Në fazat fillestare të gripit kjo simptomë kryesisht ndodh gjatë një kollë e thatë, dhe vetëm pas një kohe të caktuar ai mund të bëhet me lagështi. Gjithashtu, në shumicën e rasteve, në këtë situatë, kollitjes e pranishme gjatë gjithë kohëzgjatjes së sëmundjes. Në periudhën e sulmit shpesh kollë refleks mund të keni dhimbje në gjoks. Nëse ai ka ngjirurit e zërit të vogël, atëherë ky tipar është dëshmi e një prani të mundshëm të parainfluenza. Përveç kësaj, prania e sëmundjeve të frymëmarrjes në një numër të madh të njerëzve të vërejtur prezencën e dhimbje koke, dobësi dhe rritjen e temperaturës.


Pra, ka sëmundje të ndryshme të shoqëruara me kollë, për shembull, nën maskën e tracheitis. Në këtë mishërim, sëmundja karakterizohet nga kollitjes shpesh shprehur dhe sëmundshmëria. Shpesh ajo mund të shfaqet me një inhalimi mprehtë e ajrit të ftohtë. Përveç simptomat kryesore të mjekëve sëmundje besojnë dobësinë praninë dhe rritjen e temperaturës. Nuk ka sëmundje më pak të zakonshme që është i shoqëruar me kollë, bronkit konsideruar. Në prani të bronkit akut zakonisht kanë një kollë dhe telefonatë shumë të lagësht. Ky version i sëmundjes në disa situata mund të karakterizohet nga prania e rritur temperaturës dhe gjendjes së keqe të përgjithshme të të gjithë organizmit. Në rast të bronkit kronik, kjo simptomë është konsideruar kryesor dhe shpesh e vetmja simptomë e sëmundjes. Ajo manifestohet gjatë hit në mushkëritë e njeriut apo të pista flladin e ajrit dhe ka disa karakter ndrydhur. Shpesh, në shumicën e pacientëve është vërejtur në mëngjes. Një sëmundje që është e shoqëruar nga një kollë të fortë, pneumoni konsideruar. Në prani të pneumonia kjo ndodh simptomë herë, shpesh ajo është e karakterizuar nga lagështia dhe shurdhim. Sëmundja shoqërohet rritje jo shumë të mprehtë në temperatura. Në rast të lobar kollë pneumoni mund të ndodhë në formë më akute. Për më tepër, për të thënë se në fazat e hershme të sëmundjes kollë kryesisht e thatë, dhe më vonë me largimin e pacientit pështymë mund të fillojnë të ankohen për praninë e dhimbje në gjoks. Me fjalë të tjera sëmundje të tilla që lidhen me kollë mund të shoqërohet me simptoma të tjera. Për shembull, pneumonia lobar e karakterizuar nga prania e sëmundjes së rëndë me temperaturë. Versioni i ardhshëm i sëmundjeve janë astma bronkiale. Kjo sëmundje është e karakterizuar nga prania e kolla refleks asfiksi. Në mënyrë tipike, kjo simptomë duket për shkak të pranisë së kontaktit të njeriut me një lloj të alergjen apo në varësi të kohë të vitit. Gjatë një sulm astmë personi merr shpëtoj i pranisë së tij në trupin e një pështymë trashë. Sëmundja karakterizohet edhe nga një reaksion alergjik. Një shumëllojshmëri e sëmundjeve me praninë e simptomave të tilla si kollë, sot konsiderohet të jetë tuberkulozi. Kjo sëmundje në fazat e hershme të ashpërsisë shpesh ndodh pa simptoma karakteristike e saj. Pas një farë periudhe kohe ajo është pamja e mundshme e kollë lagësht apo të thatë. Në disa situata, profesionistët vërejtur praninë e gjakderdhjes në këlbazë. Simptoma të tjera të kësaj sëmundjeje të tmerrshme është konsideruar të jetë një rënie të mprehtë në peshën e trupit, zgjatur ethe dhe të dridhura prania gjatë natës. Por kollë në fëmijët e vegjël mund të konsiderohet kryesisht praninë e sëmundjeve të tilla si fruthi apo, kollës së mirë. Ky i fundit Kollë refleks mund të shkaktojë të vjella, siç është prania e karakterit të fortë sekuestrimit vrullshëm. Por simptomat e fruthit mori praninë e kollë natyrës dhimbshme të thatë, me praninë e skuqjen në lëkurë dhe një temperaturë të rritur. Megjithatë, duhet theksuar se në këtë situatë trajtim të sëmundjes duhet të bazohet në një diagnozë definitive të sëmundjes. Kështu, sot ka shumë sëmundje, simptomë kryesor i së cilës, siç rezulton, është një kollë që mund të manifestohen si një version të thatë dhe prania e mukusit.