Vulën e dhimbshme gjoks veprimet e nevojshme


Shumë gra përballen zonat e problemit të origjinës vulë në zemrat e tyre. Gjërat për të bërë në këtë situatë dhe nëse duhet të kërkojnë trajtim? Është e nevojshme për të kuptuar këtë pyetje. Gjetur veten në një konsolidim të dhimbshme në gjoks, disa gra të bien në panik dhe dyshojnë sëmundjen më të keq. Ndërkohë, jo çdo formacion i ri në gji është një shenjë e një tumor malinj. Ka shumë faktorë që ndikojnë në shëndetin e grave. Kjo ekologji, dhe jeta dhe ushqim, mjekësi dhe të tjerët. Është e nevojshme për të kuptuar shkaqet potencial vulat e dhimbshme në gjoks dhe hapat e nevojshëm për të diagnostikuar sëmundjen dhe trajtimin e saj. Gji aq e dhimbshme konsolidimi para fillimit shpesh ndodh gjatë menstruacioneve. Pothuajse çdo grua përjeton këtë simptomë e afërt "ditët kritike". Në mënyrë tipike, vula nuk janë shkaktuar shqetësim, mund të dëmtojë pak vetëm gjatë kontaktit fizik. Në mënyrë tipike, compaction ndodh çdo herë në të njëjtin vend dhe është në fund të periudhës. Në këtë rast, arsyet për shqetësim - konsolidim është rezultat i ndryshimeve hormonale. Lactating nënat shpesh edhe të dhimbshme vula shikuar gjoks. Gjatë ushqyerjes me gji duhet të monitorojnë me kujdes shëndetin e gjinjve. Vulat mund të jetë një grumbullim të qumështit - një rezervuar i lëngjeve ushqyese që mund të shkaktojë siklet kur stanjacion qumësht. Megjithatë, nëse një vulë të sëmurë në gjoks jep dhimbje, ose kur ju pushoni, ajo mund të jetë një shenjë e mastitit hershme ose sëmundje të tjera. Kështu, vula mund të jetë "xhepat" e infeksionit - abscesi, bllokimi i ducts qumësht - lactostasis.


Një term i përgjithshëm që përshkruan inflamacion të këtyre - mastitit, e cila është subjekt më shpesh nënat pleqsh. Nëse ju klikoni mbi kodrën e dhimbjes ndjerë, rrit temperaturën e trupit ose të lirohet nga plehrat biberon apo gjak - duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Mosveprimi në këtë rast është e dëmshme për shëndetin - inflamacion përhapet në të gjithë trupin. Vuajnë në këtë situatë dhe fëmijën e porsalindur, e cila është për shkak të papërgjegjshmërisë së nënës së saj mund të mbetet përgjithmonë pa qumështit të nënës. Kist në gji, si manifestohet nga prania e vulave të ngurtë apo elastike. Në shumë raste gjoks disa kapsula me të lëngshme, dhe e cila përfaqësohet cist. Nëse gruaja veten groped cist, atëherë ënjtur mjaft i madh. Cysts vogla mund të gjenden në ultrazërit. Kist kur ju hyni në mes gishtat tuaj dhe sjell siklet. Shumica e cysts në gji është shkaktuar nga ndryshimet hormonale tek gratë për shkak të përdorimit të zgjatur të kontraceptivëve kontraceptive orale. Predispozicion gjenetik mund të jetë një shkak i kësaj tumorit. Kist kërkojnë trajtim të detyrueshëm mjekësor. Nëse madhësia e një cist të vogël, i përdorur trajtim konservativ. Një kist i madh mund të hiqet nga shpuese gji kur lëngshme shell hiqet nga një membranë shpuese dhe lodhje. Muret e kapsula rrinë së bashku me kist dhe më shumë në këtë vend nuk formuar. Nëse nuk trajtohet, kist mund të rritet në zahnoitsya dhe purulent mastitë. Tumoret yndyror gjirit të ndodhë edhe vulat. Në këtë rast qeliza normale të gjirit formojnë një vulë zjarri. Kjo mund të jetë për shkak të ndikojnë ose të gjirit tjetër dëm. Fat nekroza zakonisht shkon larg pa trajtim, por mund të vazhdojnë për vite me rradhë. Trajtimi në këtë rast nuk është e nevojshme. Thrombophlebitis - një tjetër patologji, duke shkaktuar konsolidimin dhimbshme në gjoks. Trombo-venë mbyllje, e cila çon në inflamacion në trup, mund të ndodhë në Vjenë, kalon nëpër gjoks dhe sqetull. Në fushën e clots gjakut qenë konsolidimi i dhimbshëm, lëkura bëhet nuancë të kuqërremtë. Gruaja ndjen dridhura, e rritur temperaturën e trupit. Trajtimi në kohë në institucionet mjekësore përmes do të shmangë kirurgji. Nëse inflamacioni vazhdon të përparojë, ju keni nevojë për një operacion, pas së cilës gjoks e majtë në mënyrë të pashmangshme plagët. Mastopatia - sëmundja më e zakonshme, të cilat janë rezultat i konsolidimit të dhimbshme në gjoks. Neoplasms Size mund të jenë të ndryshme - një bizele apo arre. Diagnoza më e tmerrshme, e cila është një simptomë e një vulë të sëmurë në gji - kanceri. Fatkeqësisht, nëse vula është e dukshme, atëherë sëmundja është tashmë ecën. Në këtë rast, tumori është i shoqëruar me simptoma të tilla si shkarkimit nga dalë krovyanystoho karakter. Nëse ju gjeni vula e dhimbshme duhet të kontaktoni doktorin mammologist specializuar në trajtimin e gjirit. Varësisht nga simptomat mjeku juaj mund të përshkruajnë një mamografia procedurë apo me ultratinguj për të diagnostikuar sëmundjen. Vula dhimbshme gjoks kërkojnë vëmendje të veçantë për gratë. Këto tumore mund të jetë karakteri i pafajshëm ose të jetë një simptomë e sëmundjes së rëndë. Të përcaktuar natyrën e saj do të mammologist mjek me përvojë.