Kolesteroli Dy kërcënimet më të rëndësishme


Shumë njerëz nuk e marrin seriozisht rrezikun e kolesterolit të lartë, pavarësisht nga fakti se një prej pesë personave, kjo shifër në rritje. Informacioni tmerrshme - 50% e amerikanëve niveleve të kolesterolit të lartë se normale. A mundet një fenomen i tillë të përbashkët përbëjnë një kërcënim për shëndetin?
Për fat të keq, po. Kolesteroli është një shkak i drejtpërdrejtë i sëmundjeve të sistemit kardiovaskular mund të çojë në goditje dhe sulme në zemër.
"Përkundër të gjitha ilaçeve mahnitshme dhe trajtimet që janë në dispozicionin tonë, sëmundje kardiovaskulare mbetet shkaku kryesor i vdekjeve dhe sëmundjeve në shoqërinë tonë"Thotë Laurence Sperling, një mjek i diplomuar, kryetar i kardiologjisë parandaluese në Emory University School of Medicine, të vendosura në Atlanta, Georgia.


Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se më shumë se 20% e të gjithë goditje dhe mbi 50% e infarkt miokardi mund të shoqërohet me kolesterol të lartë.
Por në qoftë se ju të diagnostikuar me kolesterol të lartë, mos e humbni shpresën. Lajm i mirë është se kolesterolit të përfshijë ato shkaqet e goditje dhe sulm në zemër, të cilat mund të rregullohen. Ju vetëm duhet të marrin masa tani, ndërsa kolesterol të lartë nuk të çojnë në sëmundje serioze.
Të gjithë numrat në lidhje specifike të përqendrime të larta të kolesterolit


Kur është fjala për kolesterolit të lartë, është e vështirë për të vlerësuar siç duhet detajet. Ne mund të ketë një ide të paqartë se çfarë "mirë" Ne kolesterolit ose "keq", Por saktë harruar në rrugën shtëpi nga zyra e mjekut. Prandaj është e nevojshme të marrin në konsideratë parimet themelore.
Kolesteroli - yndyrë-si substancë që qarkullon në gjak. Një numër nga ushqimi, por shumica e prodhuar në trupin tuaj të tilla si mëlçi. Kolesteroli është e nevojshme për sintezën e disa hormoneve dhe është i rëndësishëm për funksionimin e qelizave tona. Por një rritje e tij mund të çojë në probleme.

Kolesteroli ekziston në forma të ndryshme, por mjekët kanë përmendur dy: kolesterolit LDL dhe HDL kolesteroli.LDL , i ashtuquajtur "keq" kolesterolit. Kolesterolit LDL (lipoprotein densitet të ulët) mund të bllokoj enët e gjakut, duke rritur rrezikun e infarkt miokardi dhe goditje në tru. Për shumicën e njerëzve është nën nivelin e jo më shumë se 100 mg / dl. Megjithatë, për njerëzit të cilët tashmë kanë nivel të sëmundjeve të zemrës nuk duhet të kalojë 70 mg / dl.
HDL - "mirë" kolesterolit. Ai lidhet me "keq" kolesterol dhe është transportuar të mëlçisë ku filtruar dhe excreted nga trupi. Pra kolesterolit HDL zvogëlon sasinë e "i gabuar" kolesterol në trup. Shkalla e HDL kolesterolit duhet të jetë 60 mg / dL ose më shumë.

Triglycerides nuk ka lidhje me kolesterol, por edhe yndyrë që qarkullojnë në gjak. Ashtu si me "keq" kolesterolit, triglycerides të lartë rrit rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Niveli i lejueshëm - 150 mg / dl ose më pak.Prandaj, duke folur për rreziqet e kolesterolit të lartë, kushtet mund të na largojnë. Në fakt, nivelet e larta të kolesterolit LDL dhe triglycerides të rrezikshme dhe të ulët të HDL-kolesterolit.
Po në lidhje me kolesterolit total? Edhe pse rreth 200 mg / dl ose më pak është normë, shumica e ekspertëve nuk do të përqëndrohet në këtë shifër. Kjo nuk është e mjaftueshme. "Disa kolesterolit total mund të jetë më pak se 200 më pak se për mesatare amerikane, por ajo do të jetë nivele të rrezikshme të LDL ose HDL"Thotë Sperling.Ndërgjegjësimi i kërcënimeve: kolesterol se sa e rrezikshme të lartë?


Kolesteroli në gjakun e ndonjë personi. Por niveli i lartë i kolesterolit LDL mund të mblidhen tepricë në muret e enëve të gjakut. Kjo formimin e kolesterolit dhe të substancave të tjera, të quajtur pllakatë, mund të pengojë rrjedhjen e gjakut, si tub madhështi rubinet. Ajo gjithashtu çon në atherosclerosis, apo të nënshkruar muret e arterieve të cilat humbasin elasticitetin normale dhe bëhet më e brishtë.
Pllaka mund të formojnë kudo. Nëse ata formojnë në arterie karotide në qafë, atherosclerosis arteries karotide ndodh nëse enët koronare e zemrës - sëmundje koronare të zemrës. Ashtu si çdo organ, zemra ka nevojë për të siguruar gjak të mirë. Nëse furnizimi me gjak në zemër nuk është normale, nuk ka sëmundje koronare të zemrës, e cila provokon dhimbje gjoksi rrokje dhe simptoma të tjera.

Ka rreziqe të tjera të kolesterolit të lartë. Izoluar pllaka mund të formojnë një mpiksje gjakut. Nëse mpiksje mbyll lumen arterie dhe plotësisht të ndërprerë rrjedhjen e gjakut, qelizat nuk do të marrë oksigjen të mjaftueshëm, e cila mund të çojë në vdekje.
Nëse ngjizur merr në tru dhe ajo clogs anijen, ajo mund të çojë në një goditje. Nëse mpiksje mbyll lumen e enëve koronare, infarkt miokardi mund të ndodhë.