Diarre kronike
Diarre ndarë në akute dhe kronike, në rastin e dytë kjo situatë vazhdon për një kohë të gjatë - 3 javë ose më shumë. Në të dyja rastet, diarre është më shpesh nuk është një sëmundje e pavarur, por një shenjë e sëmundjeve.
Për të kuptuar shkaqet e diarre të aplikoni:
studiuar gjendjen fizike të pacientit nga anketa. Sondazhi zbuloi kohëzgjatjen e ngjarjeve diarre të lidhura (dhimbje barku, bloating, gjak, yndyrë, mukusit në stol), frekuenca e jashtëqitjes, vëllimit ditor të stol, ndryshimi në peshës trupore;
ekzaminimi i pacientit;


Studimet klinike të feces, në të cilën është kushtuar vëmendje në praninë e mukusit, yndyrë, pleh organik, gjurmët e gjakut.
Në disa raste, mjeku mund të vendos një diagnozë paraprake bazuar vetëm në historinë klinike dhe ekzaminimin, pa studimet klinike. Në këtë mënyrë, përbërja dhe qëndrueshmëri i feces sipas pacientit mund të përcaktohet:

Sëmundjet e zorrë e vogël, kur ka:
një sasi e madhe e feces në një akt të jashtëqitjes;
stools përlotur ose me yndyrë.
Sëmundjet e zorrës së trashë, nëse specifikohet:
Shumë shpesh, por jo rrethojnë karrige;

prania e gjakut stol, mukusit, qelb;
dhimbje barku që e shoqëron diarre.

Sëmundjet e zorrës së trashë të segmentit (colonic) karakterizohen nga:
stools shpeshta pakët;
thirrje të rreme të pastroj;
tenesmus.
Edhe për sëmundje inflamatore të dyshuar të rektumit detyrueshme feces klinike provimit, diagnoza është konfirmuar nga zbulimi i një pjese të përqendrimeve të larta të leukociteve fekal, desquamated epitelin.
Hulumtimet klinike të ndihmojë në krijimin e feces diarre lidhur e ndryshimeve bakteriale në trup. Në këtë rast, një ekzaminim bakteriologjik dhe mikroskopike e feces. Vëmendje e veçantë është e rekomanduar për të paguar për vezë e krimba, amoebas dhe përmbajtje Giardia në fibrave Kale muskujve, niseshte, yndyrë ose mukusit. Feces ekuilibrin acid-bazë është gjithashtu i rëndësishëm. Reduktimi i bilancit mund të tregojë malabsorption zorrëve, rritje zakonisht vërejtur në abuzimin e laxatives. Në këtë rast reagimi është kryer duke përdorur phenolphthalein e cila kthehet në stol në trëndafili.

Nëse diarre matje përjashtuar natyra bakteriologjike përdorur vëllimit ditor të feces.
Me karrige të bollshme, ne mund të flasim për diarre sekretore, e cila mund të jetë edhe parazitare dhe nuk kanë të bëjnë me depërtimit në trupin e parazitit. Në këtë rast, fron i holluar me ujë, yndyrë dhe mukusit në nebakteryalnыh ka shkelje të vërejtura. Në krijimin e sekretore nebakteriynyy diarre pacienti shpesh përkthehet në dietë uria. Pas një-dy ditë greva e urisë diarre ndalet në qoftë se ajo ka një trashëguar (diarre natriumi, hlorydoreya); u ngrit për shkak të malabsorption; ishte për shkak të keqpërdorimit të laxatives, disa njerëz të marrin këto barna në fshehtësi.

Ka raste kur dietë uria nuk ndihmojnë, dhe diarre vazhdon, me përqendrimin e grimcave të tretur në feçe tyre përqëndrime plazma ulëta. Diagnozë të saktë të kësaj gjendje është e mundur vetëm me pacientin me injektimin e sondës dhe ekstrakt duodenale me ndihmën e lëngjeve nga zorrë dhe duodenum. Nëse, pasi procedura ndalesa diarre, supozohet sindromi Zollinger-Ellison (adenoma e pankreasit), por vetëm në qoftë se pacienti nuk ka marrë një pastrues.

Shpesh diarre sekretor është e shoqëruar me tumore që prodhojnë hormonet. Në çdo rast të dyshuar diarre sekretore nevojë për një diagnozë të plotë me identifikimin e shkaqeve të gjendjes.
Diarre osmolaritet ndodh kryesisht në çrregullime të tretjes e zorrëve ose thithjen. Në feces vërejtur në yndyrë.
Nëse matja e vëllimit ditor të feces është vërejtur karrige rëndë, parashikon zhvillimin e diarresë hiperkinetike që ndodh për shkak të forcimit lëvizshmëri zorrëve.

Shpesh diagnoza e diarre efikasitet më të madh duhet të ndryshojë dietën e pacientit. Në mënyrë të veçantë, metodë është eliminuar plotësisht produktet e qumështit, si rezultat, bazuar në ndryshimet në pacientit, diagnoza mund hypolaktazyy pa përdorimin e një numri të madh të metodave diagnostike.