Ischemia kronik i trurit


Kronike ishemi cerebrale - një lloj patologjie cerebrale enëve të gjakut, të karakterizuar çrregullimet ngadalë progresive të fshehtë të qarkullimit të gjakut të trurit me rritjen defekte në funksionimin e tij.

Shkaqet e ishemise cerebrale kronikeZhvillimi i kësaj patologjie kontribuon në një numër faktorësh:

 • mosha të avancuara;

 • predispozicion gjenetik;

 • atherosclerosis;

 • hipertension;

 • diabeti;

 • zakone të këqija;

 • mënyrë jetese i ulur;

 • të ushqyerit e dobët, e cila e rrit nivelin e kolesterolit në gjak;

 • obeziteti, etj


 • Shkaku më i zakonshëm i ishemi në favor atherosclerosis, dmth depozita dhjami në muret e brendshme të enëve të gjakut të trurit, e cila ngushton lumen e tyre. Shkaku i dytë më i zakonshëm është një bllokim i lumen të ngjizur arteries që mund të formojnë pllakë yndyror aterosklerotike në enët e gjakut.

  Ischemia kronik i trurit - gradë dhe simptomat


  Ka tre gradë e manifestimeve klinike të ishemi cerebrale kronike.
  Ishemi kronike 1 shkallë
  Për këtë fazë të sëmundjes karakterizohet nga karakteristikat e mëposhtme kryesore:


 • dhimbje koke;

 • ndjenja e shurdhim në kokë dhe zhurma;

 • marramendje;

 • lodhje të lartë;

 • dobësi;

 • ndryshime të menjëhershme në humor emocionale;

 • ulur vëmendjen dhe kujtesën për ngjarjet aktuale;

 • çrregullime të gjumit.


 • Ishemi kronike 2 gradë
  Përparimi i mëtejshëm sëmundje në fazën e dytë shfaqet sindroma të ndryshme neurologjike. Simptomat kryesore janë:

 • forcimin marramendje;

 • unsteadiness ndërsa në këmbë;

 • një reduktim të ndjeshëm në kujtesë, duke përfshirë profesional;

 • një shkelje materiale e llogarisë;

 • ngadalësimin e proceseve mendore (bradifreniya);

 • kufizimin e kapaciteteve për planifikim dhe kontrollin;

 • Shkelja e përshtatjes sociale;

 • depresioni;

 • çrregullime emocionale dhe të personalitetit.


 • Kjo mundësi e vetë në këtë fazë mbetet.
  Kronike ishemi Grade 3
  Për të tretën, në fazën e fundit të sëmundjes, përveç tregon e 1 dhe 2 gradë, karakterizuar nga simptomat e mëposhtme:

 • shqetësim të rënda të kujtesës (deri në aftësitë elementare të brendshme);

 • dobësi në gjymtyrë dhe shkelje të funksioneve të tyre motorike;

 • mosmbajtjeje urinare;

 • Shkelja e gjuhës;

 • shpërbërja e personalitetit;

 • humbja e aftësisë për të vetë;

 • nevojë për ndihmë të vazhdueshme.


 • Në përgjithësi, kjo sëmundje ndodh kur niveli i patrajtuara ishemi cerebrale kronike.

  Trajtimi i ishemi cerebrale kronike


  Trajtimi i kësaj sëmundjeje përfshijnë masat e mëposhtme:

 • Normalizimi i tensionit të gjakut, parandalimin e pash dhe sulmeve ishemike. Për këtë qëllim Vasodilators dhe antykoahulyatsyonnыe drogës.

 • Restaurimi i rrjedhës normale cerebrale të gjakut, të përmirësuar metabolizmin, konsolidimin e kujtesës, qartësinë e vetëdijes dhe motorike funksionet. Për këtë qëllim, e përdorur gjerësisht nootropics - ilaçe që ndikojnë në proceset biokimike në tru. Përfaqësuesi kryesor i këtij grupi të barnave është pyracetam.

 • Restaurimi i funksioneve të sjelljes dhe fiziologjike. Për këtë masazh, fizioterapi, electrophoresis, terapi restauruese caktuar.


 • Masat për parandalimin e ishemi cerebrale:


 • dietë e duhur me kufizimin e yndyrna shtazore;

 • Aktiviteti i rregullt fizik;

 • Refuzimi i shprehive të këqija;

 • ruajtjen e presionit normal të gjakut.