Sëmundje kronike rrezatimi


Sëmundje kronike rrezatimi - një sëmundje e shkaktuar nga efektet e zgjatur e doza të ulëta të rrezatimit. Kryesore shkaqet sëmundje rrezatimi mund të jetë aq i efekteve të jashtme të rrezatimit jonizues, si dhe rezultat i gëlltitje të materialeve të caktuara radioaktive (uraniumi, cezium radioaktive, jod, etj).
Grupi kryesor Rreziku janë njerëz të profesionit të cilëve është e lidhur direkt ndaj rrezatimit. Kjo radiologëve, radio, renthenotehniky dhe njerëzit që punojnë me materiale radioaktive dhe kështu me radhë. D.


Simptomat e sëmundjes kronike rrezatimit


Karakteristika kryesore e kësaj sëmundjeje, siç u përmend tashmë, efektet afatgjata të rrezatimit jon, të cilat janë subjekt i organeve të ndryshme njerëzore. Zhvillimi i sëmundjes rrezatimi është zgjatur kurs undulating. Në rrjedhën e sëmundjes qëndron 4 faza, secila prej të cilave ka simptomat e veta;

  • Simptomat e hershme të sëmundjes butë. Më shpesh ato paraqiten si lodhje, humbje e oreksit, një rënie të përgjithshme në vitalitet, rritjen e djersitje, të zbehtë e lëkurës. Zakonisht pas largimit të burimit të simptomeve rrezatimi zhduken, dhe nuk ka restaurimi pothuajse i plotë i shëndetit.

  • Në fazën e dytë, forcimin e simptomeve ekzistuese, veçanërisht në lidhje me sistemin kardiovaskular dhe nervor. Dhimbje koke rritet, reduktimin e peshës fillon, probleme me kujtesën dhe gjumi, ulur makinë seksi. Ndryshimi përbërjen e gjakut. Manifestuar nga pamja e jashtme në simptomat e thatësi, kruajtje dhe lëkurë shelushinni, ënjtje e mukozës, ndodhja e blefarokonъyunktyvyta alergjike.

  • Në këtë periudhë të sëmundjes rrezatimit ndodhin ndryshime më të thella organike. Ka hemorragji, sepsa, sindroma hemorragjike, ka shkelur proceset metabolike.

  • Në fazën e katërt ndërprerë shumica e agjencive, të cilat përfshin vdekjen. Aktualisht, kjo fazë është i kushtëzuar, pasi që sëmundja kronike rrezatimi është diagnostikuar manifestimet mëparshme.


  • Trajtimi i sëmundjes kronike rrezatimit


    Trajtimi i sëmundjes kronike rrezatimit fillon në përjashtimin e mundshëm të saj ndikimi jon, simptomat e tërheqjes dhe terapi mirëmbajtjes me përdorimin e fizioterapisë. Një person me këtë diagnozë mund të drejtohen për trajtim spa me 15 milion diete tryezë ose 11B (proteina rritur dhe vitamina). Në format më të rënda përdorimi mundur hormonosoderzhaschyh i antibiotikëve dhe barnave.