Bronkit obstruktive kronike


Kronike bronkit obstruktive - një sëmundje karakterizohet nga inflamacion kronik shpërndarë të natyrës bronke nealerhichnoho, duke çuar në shkeljet progresive e ventilimit të mushkërive. Në procesin inflamator përfshin të gjithë strukturën e morfologjike e perybronhyalnaya bronke dhe alveole dhe indeve. Mbi shkaqet, simptomat dhe si për të kuruar bronkit kronike obstruktive, flasim për.

Shkaqet e bronkit kronike obstruktiveKa një numër i faktorëve të rrezikut që shkaktojnë sëmundje, të cilat përfshijnë:


 • pirja e duhanit;

 • predispozicion gjenetik (mungesa e 1 - antitrypsin?);

 • ndotja e ajrit nga pluhuri dhe ndotesve kimike;

 • rrezik në punë.


 • Profesionet me rritjen e rrezikut të bronkit kronike obstruktive janë:

 • Minatorët;

 • ndërtuesit lidhur me cimentos;

 • punon industria e çelikut;

 • hekurudhor;

 • Punëtorët që lidhen me përpunimin e pambukut, grurit dhe prodhimin e letrës;

 • punëtorët e zyrës të lidhur me shtypjen në një printer lazer.


 • Nën ndikimin e faktorëve të rrezikut është ndryshimi i parregullt në mukozën bronkial, ndryshon përbërjen e sekrecioneve bronkiale. Ajo promovon zhvillimin e mikroorganizmave të ndryshme (bakteret, viruset, kërpudhave).

  Simptomet e bronkit kronike obstruktive


  Ankesa e parë, e cila pacientët me bronkit kronik obstruktive shkoni te mjeku, është kollitjes dhe gulçim, në disa raste të kombinuara me wheezing. Këto simptoma janë më të theksuara në mëngjes pas zgjimit. Gulçim në fillim ndihet vetëm gjatë ushtrimit. Në episodet e sezonit të ftohtë të shpeshta të infeksioneve të frymëmarrjes, të cilat fillimisht nuk lidhen me një sëmundje.
  Bronkit pështymë obstruktive kronike zakonisht lëshuar në sasi të vogla, është karakter baltak. Karakteri purulent pështymë merr vetëm gjatë episodeve infektive që janë konsideruar në përgjithësi si një përkeqësimi (kronike purulent penguese bronkit).

  Si sëmundja përparon për të kollitjes wheezing bashkohet më e dukshme në exhaling përshpejtuar dhe wheezing. Gulçim, fillimisht perceptohet si një mungesë të ajrit, duke përparuar më tej dështim të frymëmarrjes.

  Rëndim i bronkit kronike obstruktive


  Ashtu si sëmundje të tjera kronike, periudhat e faljen e kronike obstruktive zëvendësi bronkit me periudhat e acarimit. Kontribuoni rëndojnë hipotermi, ul imunitetin, infeksionet respiratore virale.
  Simptomat acarim i bronkit obstruktive kronike;


 • kollë rritet;

 • pështymë me bollëk;

 • ndryshimi në ngjyrë pështymë (të verdhë, jeshile, kafe);

 • ethe;

 • dhimbje koke;

 • dobësi, dhimbje të trupit.


 • Komplikimet e bronkit kronike obstruktive:

 • dështim të frymëmarrjes;

 • hipertension pulmonar;

 • zemra pulmonar;

 • Dështimi i qarkullimit të gjakut.


 • Si për të trajtuar bronkit kronike obstruktive?


  Trajtimi i bronkit kronike obstruktive, veçanërisht duke përfshirë pezullimin e efekteve negative në sistemin e frymëmarrjes (ndalohet pirja e duhanit, ndryshimin e punëve, duke shkuar për të pastruar fushat). Këto masa janë gjithashtu metoda kryesore e parandalimit të bronkit kronike obstruktive.

  Terapia e bronkitit kronike obstruktive përfshin:

 • fizioterapi;

 • Aplikimi bronhodylatatorov;

 • terapi anti-inflamator;

 • Terapia mukorehulyatornoy destinacion;

 • korrigjimi i dështimit të frymëmarrjes;

 • Antagonistët terapi (me acarimin);

 • vitaminë terapi.