Otitis kronike


Në sezonin e ftohtë sëmundjeve inflamatore e traktin e sipërm respirator janë të zakonshme. Një prej tyre - media kronike otitis, e cila është përkeqësuar, zakonisht në dimër dhe gjatë epidemive të infeksioneve virale. Nëse ju nuk merren me trajtimin e sëmundjes, mund të zhvillojnë komplikime të rënda, humbje të pjesshme ose të plotë të rrezikshme të dëgjimit.

Simptomet e otitis kronikeSëmundje konsiderohet ndodh kur trajtim të keqe nga forma akute ose mungesa e saj. Otitis një shkatërrim gradual (vrimë) të daulle e veshit, duke çuar në përkeqësimin e dëmtime shikimi. Për shkak të përparimit të ngadaltë të sëmundjes, pacientët të mësohen që të kryejë nga veshët dhe mezi njoftim patologji, si dhe manifestime të tjera klinike e kjo nuk ka. Ankimi ndaj otolaringolog është tashmë në një fazë të vonë, kur dëgjoi pothuajse tërësisht zhduket.

Trajtimi i mediave kronike otitis


Para terapi studiuar shkarkimin e pacientit nga mbytet, inflamacion identifikuar patogjen dhe ndjeshmërinë e saj ndaj drogës antibiotik.
Kronike media qelbëzuese otitis mirë për të trajtuar mjete të tilla lokale:

 • Zgjidhja miramistin;

 • Otofa;

 • Dantsyl;

 • Zgjidhja dioksydynu;

 • Tsypromed;

 • Normaks;

 • Kombynyl Duo (a kombinim i kortikosteroidet dhe antibiotikët).


 • Në format e rënda të hormonale emëruar hydrocortisone ose dexamethasone zgjidhje për një inflamacion të shpejtë ndaluar.

  Duhet të theksohet se otitis kronike është e lidhur shpesh me sëmundje të tjera të traktin e sipërm respirator, sidomos infeksionet sinus - sinusit, sinusit, sinusit, lakim e mureve. Në prani të këtyre sëmundjeve duhet të kryejë një trajtim paralel të kësaj sëmundje dhe sëmundjet që lidhen me të shmangur ri-infeksioni ndërsjellë.
  Në raste të rralla kërkon kirurgji. Operacioni është treguar për dështimin e trajtimit konservativ mjekësor apo përparimin e shpejtë të sëmundjes (humbjen e dëgjimit). Mjekët moderne përdorin këto metoda kirurgjike:


 • эndauralnыy;

 • Kombinimet;

 • yntrameatalnыy;

 • BTE.


 • Funksionimin e duhur ju lejon për të ruajtur plotësisht strukturën e veshit të mesëm, duke shmangur dëmtimin tipike daulle e veshit dhe të mëvonshëm meatus indeve dhëmbëza deformimi dhe komplikime të tjera.