Gërhitës - Shkaqet


Gërhitës është një çrregullime të gjumit dhe ndodh në një të pestën e popullsisë së botës pas moshës 30 vjeç. Dhe kjo listë është e dominuar nga meshkujt, gërhitës prek më shumë se 70% të tyre. Ky fenomen zë që është shkaktuar nga ngushtimi i rrugëve të frymëmarrjes dhe dridhje të indeve të buta të faring.

Pse njerëzit gërhij?Shkaqet kryesore të gërhitës mund të ndahen në tri kategori:

 • Anatomike lidhet me strukturën ose anomalive te nasopharynx.

 • Karakteristikat që zvogëlojnë ton muskujve nasopharynx.

 • Apnea gjumë pengues.


 • Gërhitës gjatë gjumit në meshkuj - Shkaqet


  Interesante, shkaqet e gërhitës në burrave dhe grave të njëjtë, edhe pse dysheme të fortë më të prirur për këtë fenomen. Kjo është për shkak të disa faktorëve:

 • burrat janë më fizikisht;

 • ata kanë qiellin më shumë mish;

 • Burrat pini shumë alkool;

 • pas 30 vitesh pjesa më e meshkujve fituar peshë;

 • në mesin e duhanpirësve se meshkujt.


 • Pse njerëzit gërhij gjatë gjumit: një listë të sëmundjeve


  Konsideroni më në detaje pse njerëzit gërhij në aspektin e anomalive anatomike dhe funksionale të trupit.
  Sëmundje anatomike:

 • Polyps në hundë.

 • Adenoids.

 • Lakim e mur ndarës hundës.

 • Bajame zgjeruar.

 • Malocclusion.

 • Moszhvillimi dhe zhvendosja e mandibulat.

 • Nasopharynx kongjenitale ngushtë apo pasazhe hundës.

 • Mbipeshë.

 • Shije zgjatur gjuha.

 • Sëmundjet kronike e rrugëve të sipërme të frymëmarrjes.

 • Pasojat e thyerje të hundës.


 • Çrregullime funksionale:


 • Gjumë deficitit.

 • Lodhje kronike.

 • Alkooli.

 • Menopauza.

 • Marrja e ilaçeve hipnozës.

 • Pirja e duhanit.

 • Shkelja e funksionimit të gjëndrës tiroide.

 • Të lidhura me moshën ndryshime.

 • Gjumë të tepërt.


 • Testet për vetëvendosje e shkakut të gërhitës:

 • Breathe një flegër, mbylljen e dytë. Nëse keni vështirësi me frymëmarrje hundës, gërhitës mund të jetë për shkak të strukturës anatomike të hundës pasazhe.

 • Hape gojën tuaj dhe simulojnë gërhitës. Pastaj ju duhet të shtyjë gjuhën përpara, vendin e saj në mes të dhëmbëve dhe pastaj të simulojnë gërhitës. Nëse rasti i dytë është gërhitës dobët imitim, atëherë ndoshta ai lind nga tërheqjen e gjuhës në të nasopharynx.

 • Identifikimi peshën tuaj ideale dhe të krahasojnë atë me vlerën aktuale. Nëse ka furnizim të tepërt, kjo mund të shkaktojë gërhitës.

 • Simulojnë gërhitës me gojën mbyllur. Ju duhet të emërojë nofulla një maksimum të ulët përpara dhe të provoni përsëri zahrapet. Nëse rasti i dytë, intensiteti i shëndoshë ka rënë, gërhitës mund të ndodhë për shkak të ndryshim për shkak të nofullës më të ulët (retrohnatiya).

 • Pyetni njerëzit që jetojnë në afërsi rekord gërhitës në kasetë. Në qoftë se ju të ndaluar duke dëgjuar një frymëmarrje audible ose shenjat e mbytjes, kështu që në këtë rast, gërhitës është një simptomë e apnea e gjumit.

 • Në mungesë të rezultateve pas çdo testi i mësipërm ka kuptim të marrin në konsideratë gërhitës shkaktojë dridhje të tepërt të qiellëz e butë. • Pse njerëzit fillojnë të gërhij - sindromi apnea gjumë


  Pengues gjumë apnea - një sëmundje serioze, një simptomë e cila është gërhitës. Ajrore e sipërme e pacientit janë të mbyllura në mënyrë periodike gjatë gjumit në fyt dhe ventilim të mbyllura. Si rezultat, niveli i oksigjenit në gjak bie me shpejtësi. Gjumi gjithashtu ka karakteristikat e mëposhtme:


 • gjumë të përgjegjshëm;

 • Gjumë fragmentuar me awakenings shpeshta;

 • sleepiness tepruar ditën;

 • lodhje konstante;

 • mungesa e oreksit;

 • lëkurës zbehtë;

 • presion shkelje dhe qarkullimi;

 • pagjumësi;

 • lodhje;

 • mbytje gjatë gjumit.