Njolla të kuqe në bark


Çdo skuqje të lëkurës, duke përfshirë edhe njolla të kuqe në bark, është një sinjal se trupi është duke pasur probleme. Arsyet për lezione të tilla mund të vendosen: alergji, përçarje e traktit gastrointestinal, nervor apo endokrine sistemeve, lezione fungale të lëkurës, sëmundje infektive. Prandaj, për të përcaktuar saktësisht se pse barku i mbuluar me njolla të kuqe, nganjëherë mjaft të vështira.

Kryesore shkakton njolla të kuqe në barkKonsideroni rastet më të zakonshme në të cilat kjo mund të ndodhë.
Urtikaria

Shkaku më i zakonshëm i skuqje të lëkurës. Ajo karakterizohet nga pamja në stomak dhe në të gjithë trupin e tij shumë pika të vogla të kuqe të ngjashme për të djegur acaroj, kështu emrin. Urtikaria mund të jetë akute ose kronike. Forma akute zakonisht provokon ndikimin e ndonjë alergjen, pickimin e insekteve, disa faktorëve fizikë (ekspozimit të zgjatur në temperatura të larta ose të ulëta). Urtikaria kronike mund të shkaktohet nga mosfunksionim të sistemit endokrin, infektimi parazitare, toksemisë e shtatzanise.
Urdhje

Shpesh në këtë fushë mund të shihet pityriasis Rosea (Gilbert), por edhe ndodh qere. Për këto kushte në bark të shfaqen njolla të shumta të kuqe me konturet e parregullta që kruar dhe zhvishem. Për trajtimin e përdorur pomade antifungal, në mungesë të një efekt të mund të jenë të menduar metodën e barnave antifungal brenda.
Eritemë
Kjo është një sëmundje infektive iyazytsirno natyra e të cilit nuk është e përcaktuar qartë. Manifestuar në formën e papules banesë konveks, e cila rritet në madhësi dhe të shkrihen në garlands dhe unaza dhe mund të arrijnë madhësi shumë të mëdha.

Psoriasis
Sëmundjet kronike jo-ngjitëse, autoimune karakter iyazytsirno. Shërben si shkakun e trupit, zakonisht mbi bërryla, duart, gjunjë, rrallë në spotet barkut shelushaschyhsya kuqe-rozë.
Miliaria
Acarim të lëkurës të shkaktuar nga rritja e djersitjes në mot të nxehtë. Në të rriturit nuk është mjaft e rrallë, por mund të shkaktojë shfaqjen e spoteve të vogla të kuqe në bark dhe ijë.

Shkaqe të tjera të njolla të kuqe në bark


Përveç arsyeve të mësipërme, paraqitja e njolla të kuqe në bark mund të jetë një shenjë e sëmundjeve infektive si fruthi apo fruth i keq. Të dy sëmundje janë mjaft të rrezikshme dhe janë të shoqëruar me skuqje të vogla të kuqe.

Gjithashtu, njolla të kuqe në abdomen shpesh lindin gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes së fëmijës, që mund të shkaktohet nga abuzimi cirk. Në këto raste, ata nuk përbëjnë ndonjë rrezik dhe pas një kohë jeni vetëm dhe pa pasoja.