Për shkak se ajo dhemb kokë qafëKa shumë arsye që një qafë të lënduar në kokë. Shpesh njerëzit ngatërrojnë dhimbje në pjesën e prapme të kokës dhimbje në qafë për shkak të dhimbjeve të kombinuar dhe i jep një zonë në një tjetër. Dhimbja mund të ndodhë si të djathtë dhe të majtë, ka një karakter të ndryshëm - përhershëm, të ndodhë kur shoferi - radha, prekje, etj Cilat janë arsyet e shpeshtë se ka dhimbje në qafë?
1. Në arterial hipertensionit - është një nga shkaqet më të zakonshme të dhimbjes, ajo shpesh mund të duket në mëngjes. Për të dini me siguri, ka pasur dhimbje në qafë për shkak të presionit është e nevojshme për të matur, normë - 120/80. Nëse lartë apo të ulët tashmë duhet të marrë masa të caktuara.2. Një dhimbje stresi në qafë mund të duket shumë shpesh, personi është pezull, ai fillon çrregullime psikiatrike. Atëherë të gjitha rezultatet në një dhimbje koke që ndodh në pjesën e prapme. Shpesh dhimbja e tillë prek gratë pas 30 për të shpëtoj prej tij, që ju të kapërcyer stresin, së pari të gjetur se çfarë ju pengon më dhe të përpiqen për të qetësuar.


3. dhimbjen e tendosje fizike dhe mendore. Nëse ju keni qenë në një pozicion të gjatë të pakëndshme, ju mund të përjetojnë siklet. Shpesh ky problem shoferët dhe punëtorët e zyrës. Nga kjo dhimbje është shumë e lehtë për të humbur, ju duhet të ulen, duke shikuar shpinën, mos harroni të merrni pushimet midis vend dhe në këmbë. Nuk është një zgjidhje e shkëlqyer - ushtrim, të tilla si yoga, ajo tërësisht do të shpëtoj i stresit, të dyja të jashtëm dhe të brendshëm.


4. Dhimbje në qafë nga ana e sëmundjes në rruaza të qafës së mitrës. Dhimbje e tillë është shumë e lehtë për të identifikuar, ajo rrit nëse kthejnë kokën apo dremitje e saj. Çfarë sëmundje mund të shkaktojë dhimbje të qafës së mitrës rruazë? Shtrihen, spondylitis, dhimbje të ulët mbrapa, etj Një asistent i shkëlqyer është masazh pjesën e prapme të, por ajo është e mirë për të apeluar tek mjeku.


5. osteophytes Dukje - shpesh një dhimbje në qafë mund të duket, për shkak se rritet indeve kockëmadh në marrëdhënie dhe të fillojnë të formojnë spines lateral rruaza. Shumica vuajnë nga të moshuarit. Për të shmangur problemet duhet të lëvizë sa më shumë të jetë e mundur dhe të mos harroni për stërvitje.


6. Pain shkak të muskujve të kufizuara (Mioheloz) - problemi shpesh ndodh kur një person nuk vberihsya nga draftet kohë që janë në pozitë të gabuar. Ajo gjithashtu mund të jetë për shkak të problemeve me sjellje, në situata të vështira. Ju vetëm duhet të presë për ndihmë për të reduktuar dhimbjen e masazh qafës së mitrës.


7. Dhimbje në qafë me nevralgji. Dhimbja e rënduar nga kollitjes, kthehet mprehta të kokës, teshtitjes, kollitjes. Njeriu e mban kokën e tij në një pozicion, lëvizin frikën time të saj. Ajo duhet të trajtohen urgjentisht, për të shmangur pasojat katastrofike.


8. Dhimbje në qafë me një migrenë qafës së mitrës ndodh më dhe tempuj, një njeri i ulur sytë, vizion zatumanyuyetsya. Mund të ndihmojë një mjek.


Çfarë mjekët zbatohen edhe në qoftë se një kokat lënduar në kokë?

1. neurolog.


2. Para se të kardiolog.


3. gjimnastikë mjekësore.


4. masazhator.


5. Për të traumave.


Në rast të një dhimbje në kokë qafës duhet gjithmonë të konsultoheni me një specialist, që ai do të emërojë trajtim efektiv dhe për të ndihmuar të përballen me dhimbje.