A mund të marr një infeksion të gjakut nga një tatuazh


Dekorimi në lëkurën e njeriut duke u mbështetur në tatuazhet e saj të njohura për njerëzimin që nga kohët e lashta. Magjistarët dhe Shamans e komuniteteve të lashta njerëzore, anëtarët e fiseve amtare amerikane dhe afrikane dhe anëtarëve të tjerë të botës primitive aplikuar për trupat e tyre modele delikate që zakonisht janë kryer një kuptim të caktuar rituale, për të mbrojtur të zotin e tij nga frymërat e liga, gjithsesi, ishte e izoluar mbi të tjerët. Në kohët më të fundit, tatuazhet apo tatuazhet evoluar disi, të gjejnë vlerat e reja të fituar një kuptim tjetër, duke ndryshuar teknikën e aplikimit, por ka pasur një konstante: një herë e gjeti, ajo mbetet një shok i përjetshëm i automjetit të tij dhe të shpëtoj prej tij vetëm mund të bëjnë një gjymtim të rëndë.


Në vitet e fundit, si dekorim u bënë më të sofistikuara, mundësi të reja janë ndarë gjerësisht fushën e ngjyrave, harton janë bërë në mënyrë të sofistikuar që nganjëherë në disa individë mund të shihni veprat e artit. Megjithatë, duke tërhequr një model në lëkurë të shoqëruar nga një numër i rreziqeve që nuk mund të zbritur. Njëra është rreziku i infeksionit në trup, kështu që është e pyesin nëse një infeksion të gjakut nga një tatuazh.

Duke pasur parasysh faktin se tatuazhet në ditët e sotme aplikuar në lëkurë në sallonet e veçanta tatuazh mund të flasim për një organizimin e këtij lloj shërbimi. Nuk janë mjete të posaçme që janë në institucione të mirë sterilizuar detyrimisht, mjeshtër me një kualifikim. Një numër i madh i njerëzve duan të vënë një tatuazh, por shumë konsumatorë mund të kryejë disa simptoma të sëmundjes e cila nuk duhet të shfaqin jashtë. Në këtë drejtim, ekziston një rrezik i infektimit të klientëve të tjerë tatuazh sallon disa sëmundje të tillë me natyrën ndonjëherë shumë serioze, për shkak të pajisjeve të përdorura. Transmisioni nga një subjekt njerëzor të infektuar, dhe pastaj subjekt i një personi të infektuar në një tjetër quhet "ndotje ndër-", kështu, rreziku mund të ndjekin çdo klient.


Duke iu përgjigjur një pyetje në lidhje me nëse ju mund të merrni helmim të gjakut ose sëmundje tjetër tatuazhe, mund të themi se sëmundja nuk është transferuar në më të "tatuazh", dhe instrument jo-steril përdorur. Duke folur nga të cilat, duhet të kujtojmë se virusi i hepatitit B, në varësi të mjedisit, është në gjendje të mbetet aktiv për disa javë në sipërfaqen e një objekti të infektuar. Megjithatë, në qoftë se sallon tatuazh ndjek rreptësisht disa rregulla, rreziku i infeksionit është minimizuar. Ndërsa në qoftë se nuk ishin të duhet të kuptojnë për veten e tyre një të vërtetë të thjeshtë: rrezikun e kontraktimit të një infeksion serioz me tatuazh gjilpërë në mënyrë të qartë e sotme, sepse të gjithë një e dhënë shkaku zinxhirët e lëkurës duhet të mendojnë për atë që ata janë të rëndësishme - bukuria apo shëndetin. Megjithatë, ne duhet të shtoj se rreziku i infeksionit në sallon tatuazh pak më shumë se fitojnë atë, për shembull, dentisti, sallon dhe pse jo të lidhura me krijimin mjekësore.


Hepatiti C - një sëmundje e rëndë nuk e ka studiuar mjekësi përmes. Shumica dërrmuese e pacientëve nuk mund të shërohet dhe në fund rezultatet e infeksionit në shkatërrimin e cerozë mëlçisë apo kanceri. Sëmundja vështirë se mund të manifestuar veten jashtë, nuk ka dhimbje për vite, por sëmundja nuk fle dhe ngadalë bën vepër të pista. Një burim i infeksionit të hepatitit mund të shërbejë si tattooing, në të cilën një virus mjet i infektuar hyn klientin gjak. Faktorë të tillë të rrezikut si transfuzioni i gjakut, përdorimin e drogës, seksit të pambrojtur shthurur, i cili, në thelb, mund të çojë në sëmundje, janë të njohura për mjekësi. Por kohët e fundit, pasi Shtetet e Bashkuara ka kryer një hulumtim, u zbulua se një numër i konsiderueshëm i njerëzve me hepatit C nuk janë përfshirë në këtë grup të rrezikut, por kishte tatuazhe mbi trupin e tij. Kjo shkaktoi një përgjigje pozitive për pyetjen nëse një infeksion të gjakut nga tattooing.


AIDS deri më sot mbetet një nga sëmundjet më të rrezikshme se pa ndryshim të çojë në vdekje. Shumë kushtohet masave parandaluese, parandalon sëmundje. Përkundër faktit se AIDS nuk është një sëmundje e gjakut, ai ende kaloi nëpërmjet saj, dhe ne nuk mund të paguajnë këtë. Së bashku me një droguar gjilpërë "murtaja e hijes XX", mund të transmetohet tek njeriu nëpërmjet gjilpërës dhe tatuazh artist. Natyrisht, një kërkesë për procedurat sanitization për të minimizuar rrezikun e transmetimit, por ajo ende ka një vend të jetë dhe kjo duhet të mbahet mend kur ju vizitoni një sallon tatuazh.


Sot, tatuazhet humbur kuptimin e saj origjinal, i cili qëndronte në faktin për të përcjellë informata të caktuara në lidhje me mediat tuaja rreth. Tani Tattoos - në vend, dekoratë se një simbol. Tattoos janë aplikuar për bukurinë, por kjo dëshirë mund të kthehet shumë fat. Me kujdes të zgjidhni të brendshme, të cilat do të bëjnë një model në një trup, mos harroni se ju mund të merrni helmim të gjakut nga "tatuazh".