Duhet Vaksinimi kundër tuberkulozit


Shumë njerëz gabimisht besojnë se TB është një relike e së kaluarës. Për fat të keq, vdekshmëria nga tuberkulozi është ende e lartë, pavarësisht nga fakti se mjekësia ka bërë një hap përpara dhe ka në arsenalin e tij mjete të besueshme për të luftuar këtë sëmundje tinëzare.
Sot, një nga vaksinat e para të marra nga të sapolindur janë të imunizuar me BCG kundër tuberkulozit. Megjithatë, disa prindër, veçanërisht ata që shohin në vaksinimin e fëmijëve më shumë se disavantazhet përfitime reale të interesuara për nevojën për t'u vaksinuar kundër tuberkulozit.


Vaksinimi me BCG zakonisht kryhet në ditën e 4-t në spital, por Rivaksinimi rekomandohet për fëmijët deri në 7-8 vjet. Kundërindikimet për vaksinim kundër tuberkulozit përfshijnë praninë e mungesës së imunitetit virus, sëmundje ose tuberkulozi e ditur se dikush nga anëtarët e familjes ishin komplikime pas vaksinimit.
Pse janë disa kundërshtarët e vaksinimit kundër tuberkulozit? Argumenti kryesor është se BCG nuk parandalon TBC dhe mund të çojë në pasoja të papritura për organizmin.

Fakti që fëmija ishte vaksinuar kundër tuberkulozit, me të vërtetë nuk do të thotë se fëmija nuk do të bëhet i sëmurë me TB. Në fakt, vaksina kundër tuberkulozit nuk ka për qëllim parandalimin e sëmundjes, dhe për të mbrojtur trupin e fëmijës nga forma të rënda të tuberkulozit. Nuk është sekret se fëmijët shpesh ndodh me komplikime të mëdha tuberkulozi. Për organizëm në rritje të shpejtë, tuberkulozi mund të kthehet pasoja të rënda, duke përfshirë dëmtimin e trurit, dhe kjo përfshin një vonesë e zhvillimit mendor dhe fizik. Në mënyrë tipike, fëmijët që schepyly tuberkulozi në qoftë se ata marrin të sëmurë, sëmundja është transferuar falë shumë më e lehtë për të imunitetit të prodhuar pas vaksinimit.

Ne gjithashtu e dimë se komplikime pas vaksinimit kundër tuberkulozit fenomen tepër të rrallë. Në qoftë se të gjithë ata janë, ajo është zakonisht për shkak të faktit se procedura është kryer në mënyrë korrekte.
Vendimi nëse të vaksinuar fëmijën kundër TB, ju duhet të vendosë se si fëmija pësoi vaksinimin e parë, dhe në qoftë se ka pasur ndonjë komplikime, diskutoni këtë me mjekun tuaj.