A është e vërtetë se të pijshëm mund të çojë në pancreatitis


Ka qenë prej kohësh i njohur efektet e dëmshme të alkoolit në trupin e njeriut. Nuk ka megjithatë ende një ide e gabuar në lidhje me "i favorshëm" Efektet e alkoolit në proceset e absorbimin dhe tretje të ushqimit dhe të saj "shërim" Pronat, të tilla si ulcerat. Ndërkohë, njerëzit që abuzojnë alkool, shpesh të zhvilluar sëmundjet e sistemit të tretjes, ndodhin zakonisht të vështira, duke çuar në komplikacione të rënda.
Në 65% të rasteve të menaxhuar për të gjetur një lidhje të drejtpërdrejtë në mes të marrjes zgjatur alkoolit dhe kanceri pankreatik. Se alkooli është konsideruar si një nga më të zakonshme (80%) shkakton që çojnë në zhvillimin e sëmundjeve inflamatore të pankreasit - pancreatitis.


Çfarë është pancreatitis? Ky inflamacion i pankreasit për shkak të ndikimit të para kohe aktivizuar enzimat pankreasit në gjëndër shumë që të çon në atë "samoperevaryvanyyu" dhe nekrozë të mëvonshëm.
Pankreatitit është një akute dhe kronike
Për të zhvilluar një sulm të pancreatitis shuma absolute akute të alkoolit të marra nuk është e rëndësishme, dhe në të vërtetë lloji i pije. Xhami i parë mund të jetë e fundit, sepse në dritën e përparimit të rëndësishëm të arritur nga mjekësia, prognoza është gjithmonë serioze, trajtim konservativ është i paefektshëm, dhe vdekshmërisë nga pancreatitis akute dhe mbetet i lartë.


Për pancreatitis akute karakterizohet nga dhimbje në bark e sipërme shpesh zoster karakter. Dhimbja mund të përhapet në të gjithë barkun, i shoqëruar nga të përzier, të vjella. Dhimbja është aq e rëndë që pacientët të humbasin vetëdijen. Me gjithë larminë e formave të pancreatitis akute dhe manifestimet e saj klinike, nuk është një universale. Në mënyrë tipike, pacientët tregojnë se para se sulmet e dhimbje barku ndodhur pijeve alkoolike, të shoqëruar nga marrja e ushqimeve yndyrore (proshutë, rosto patë, rosë, Pilaf qengji, etj).

Pancreatitis kronike zhvillohet si pasojë e akute. Edhe pse vërehet se në 5-10 vjet nga fillimi i alkoolit abuzimit shenjat e para të pancreatitis kronike alkoolike. Për më tepër, gratë në këto raste gjatësia e alkoolizmit është pothuajse një herë e gjysmë më e shkurtër sesa tek burrat. Pancreatitis kronike alkoolike shkon vështirë. Kjo ka shkelur të gjitha funksionet gjëndër, vërejtur pacientët të rëndësishme humbje peshe, një e treta e diabetit zbuluar. Në të ardhmen, mund të bashkohet me verdhëz, ascites, mbyllje shpretkës venë zhvilluar shpejt paaftësisë ndodh.

Si parandalimin e pancreatitis mund të rekomandojë një dietë të ekuilibruar, duke marrë përjashtim të pijeve alkoolike, sidomos në kombinim me ushqim yndyror, ushqime të pasura, nuk ka pirja e duhanit. Është vënë re se vidyazytsi i alkoolit është shpesh një rënie të konsiderueshme në ndryshime patologjike e pankreasit, janë përmirësuar edhe restaurimin e pjesshëm të funksioneve. Prandaj, ndërprerja e alkoolit - çelësi i trajtimit të suksesshëm të pancreatitis.