A është e vërtetë se plotësia e ngjitëse


Është e mundur që pesha e tepërt është rezultat i "kontaminimi" prej miqve të vuajnë plotësinë? Yyazytsirno. Të paktën, supozimi se plotësia është shoqërisht sëmundje ngjitëse, është bërë disa vite më parë në rrjedhën e eksperimentit. Megjithatë, studimi i ri ka gjetur se të tilla njerëzit ndikim shoqëror kanë më shumë më pak ndikim se sa familja propahandyrovavshyesya hahet zakonet dhe qëndrimet për mbipeshë.
Përkundër faktit se çështja ka nevojë për studime të mëtejshme, studiuesi Heather Art. Brown - PhD Universiteti i Newcastle, në Mbretërinë e Bashkuar - sugjeron se, madje edhe duke marrë parasysh trashëgiminë gjenetike, ne mund të supozojmë se pesha ardhmja e personit të prekur qëndrimet ndaj ushqimit në familjen e tij. Në të njëjtën kohë, në qoftë se familja është duke jetuar me një burrë në një shtëpi ndikimi i ngjashëm ndodh. Me fjalë të tjera, asnjë përpjekje për të parandaluar trashje në mesin e popullatës do të ketë efekt nëse ato nuk janë marrë në konsideratë gjëra të tilla si fondacionet familjare çdo person individualisht.


Supozimet se obeziteti, si një virus, i cili është transmetuar nga personi në person përmes ndërveprimit të tyre është bërë duke analizuar studimin përfundoi në vitin 2007. Studimi i përfshirë 12,000 njerëz, monitorimin e cila u zhvillua 32 vjet. Harvardit dhe Kaliforni shkencëtarët i cili udhëhoqi studimin, arriti në përfundimin se normat e ngjashme të trashje mund të takohen si miq, dhe miqtë. Në të njëjtën kohë me njerëzit me të cilët i lidhjeve shoqërore zakonisht nuk janë aq të forta, për shembull, me fqinjët marrëdhëniet e tilla janë vërejtur.

Në studimin e ri, të iniciuar nga Dr Roberts dhe Jennifer Brown nga Universiteti i Sheffield, zhvilluar një model matematik të bazuar në të rriturve dhe të rinjve normat e peshës në mesin e të afërmve. Hulumtuesit janë përpjekur për të përcaktuar rolin e luajtur nga predispozicion gjenetik dhe familja janë themelet për një vakt të formës së prerë, transformuar me zakonet e fëmijëve në peshë në të ardhmen.
Hulumtuesit në përfundimin se ndikimi i themeleve të familjes luajnë një rol shumë më të madh në përcaktimin e peshës të ardhmen e trupit se faktorë të tillë të ndryshueshëm si rrethit të miqve.

Interesante, dy studime janë kritikuar ashpër nga Russell Lyonsom - Ph.D., profesor i matematikës në Universitetin e Indianës. Sipas tij, as shkencëtarët në Harvard dhe Kaliforni, apo pasuesit e tyre - Dr. Brown dhe Roberts - nuk e përmendin një provë të vetme serioze e pafajësisë së tij. Me fjalë të tjera, të supozojmë se personi mbipeshë kontribuar zakonet familjare apo lidhjet sociale, thjesht e pasaktë.