Çfarë është sjellje e rrezikshme


Është mirë që të shikojmë të pakta person, i zgjuar me sjellje të mirë, ecje të lehtë, straightened supet e tij, kreu mbajtur të lartë. Dhe krejt tjetër përshtypjen njerëzit me sjellje të dëmtuar - përkulur, me spikatur blades sup mbrapa dhe ndërprerje në stomak.
Por kjo nuk është vetëm në dukje. Shkelja e sjellje - kjo është një shkelje e sjellje natyrore shoqërohet me zhvendosjen e zemrës, mushkërive dhe organeve të tjera të brendshme, dhe për këtë arsye më keq ata të kryejnë funksionet e tyre. Më pak bëhet në përdorim dhe muskujt. E gjithë kjo, sidomos me moshën, një efekt të keq në shëndetin.


Për fat të keq, shumë njerëz nuk i kushtoj vëmendje për sjellje të tyre, nuk do të priren të jenë të pakta, dhe rri shtrembër kur ulur dhe kur ecin. Si rezultat i kësaj, ata të mësohen me të tillë një sjellje të gabuar, dhe për të rivendosur harmoninë çdo vit gjithnjë e më të vështirë.
Qëndrimi Neglizhimi transferuar në fëmijët e rritur. Sipas statistikave, çdo grader dhjeta dhe çdo shkollë katërt diplomuar janë sjellje të pasakta. Ndërkohë që ju mund të parandaluar, dhe në qoftë se shkeljet ishin të dukshme - të sakta. Filloni të bëni më të mirë të fëmijërisë, kur trupi është më plastik.

Mjetet kryesore të korrigjuar sjellje - Gjimnastikës (nëse është e nevojshme fizioterapi) dhe klasa të rregullta publikisht sportive.

Së pari ju imagjinoni se çfarë duhet të jetë e saktë, sjellje e natyrshme. Për ta bërë këtë, të dalë përsëri kundër murit dhe prytysnitsya mbrapa saj, supet, mollaqe, muskujt viç dhe këmbë, dhe për të mbajtur tuaj të drejtë kokë. Pastaj të lëvizin larg nga muri, duke e mbajtur pozitën e miratuar, dhe të përpiqen për të kujtuar atë. Për këtë qëllim të luajë një sjellje në çdo rast, jo vetëm në këmbë, por edhe duke ecur, gjatë ushtrimeve. Aftësi Pra rrënjosur sjellje korrekte.

Mos harrojmë për atë dhe për të punuar në një tavolinë. Kontrolloni nëse madhësinë dhe formën e trupit tuaj parametrat mobilje. Këtu janë disa udhëzime: karrige duhet të vendosen në mënyrë që sediljen e pasme nga 4 centimetra toka u vu nën mbulesën e tabelës. Njeriu rritje 170-180 centimetra nevojë desktop dhe lartësinë karrige 80-48 cm, thellësi vend - jo më pak se 36 centimetra.
Hygienists rekomandojnë ulur mbajtur trupin drejt, pak tilting kokën dhe të përkulur në trupin e tij lumbosacral karrige. Këmbët mund të jetë vendosur në gju dhe hip joints në një kënd dhe vendin e duhur parakrahët në tryezë. Zemrat nuk navalyuytesya në atë, ulur në buzë të tabelës në një distancë prej 3-4 centimetra.

Qëndrimi është shkelur shpesh kur të veshin një peshë të rëndë në njërën anë, për shembull, bllokim i mbushur qese. Ky zakon çon në uljen disqe intervertebral, si dhe asimetri e sup dhe brez legenit. Studentët paketë rekomanduar, të rriturit - shpinës; në raste ekstreme për të kryer gjëra të rënda duhet të alternuar njëra pastaj krahun tjetër.
Një dëshirë për të mbajtur qëndrim të mirë në kushte të ndryshme nuk është e mjaftueshme. Nevojë për muskujt më të fortë e trungut dhe të qafës, të gjatë në gjendje për të mbajtur trupin drejtë. Përndryshe zakon ju shpejt do të merrni të lodhur dhe të fillojnë të rri shtrembër përsëri, kokë poshtë.

Ne e dimë se të moshuarit për shkak të dobësimit të muskujve dhe disqe intervertebral hedh lëng ulur varg prej 5-7 centimetra. Edhe rritja e fortë fizikisht në moshën e mesme deri në fund të ditës është reduktuar me një mesatare prej 2 centimetra. Pra, së bashku me konsolidimin aftësitë e nevojshme për të zhvilluar të korrigjuar sjellje dhe forcën e muskujve lidhje tren, duke i kushtuar vëmendje të veçantë ushtrimeve për muskujt e barkut, prapa dhe qafën.
Në qoftë se ju doni të mbani sjellje korrekte apo e drejtë tashmë thyer, pastaj të bëjë ushtrime çdo ditë, dhe në rastin e dytë, madje edhe dy herë në ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje. Mundohuni të gjeni kohë për not, ecje dhe vrapim i ngadalshëm, ecje nordike. Ski jo vetëm trajnon muskujt e mbrapa dhe bark, por gjithashtu e bën shpinë fleksibël. Gjatë udhëtimit ngarkesës në të është e reduktuar, është straightened disi dhe disqe intervertebral rivendosjen lartësinë normale. Së fundi, njeriu që drejton, ndër të tjera, gradualisht mëson për të mbajtur trupin në pozicion më të saktë. Për të forcuar muskujt dhe ligaments që ndihmojnë për të ruajtur dhe për të ruajtur sjellje, ne mund të rekomandojë gamë e mëposhtme përafërt të ushtrimeve.Një grup i ushtrimeve për korrigjim sjellje

Pozicionin e fillimit - në këmbë, këmbët gjerësi shpatullave larg, thith para lëvizjes. 1-2 anim përpara deri sa ajo prek kat me gishtat tuaj, nxjerr; 3-4 - shpjegoj lart, fryma.
B. Seksioni. Same. Rrotullimi i kokës nga e majta në të djathtë dhe të djathta në të majtë, të marrë frymë arbitrare.
Z. V .. E njëjta gjë, por dorë për dore, para lëvizjes frymë. 1-2 - kthehet shell drejt duart sfidë prohybanyem mbrapa dhe gjoks, nxjerr; 3-4 në kthimin në. n., një frymë.
Z. V .. E njëjta gjë, por duart mbi kokën e tij, bërryla dhe kreu i qetë, bëj gjoks. Lëvizje 1-4-rrethor të trupit; kur ajo është e qetë - thith, përpara - nxjerr.
Ushtrimi kryer 1-4 6-8 herë në çdo drejtim.Seksioni VI -. Standing, width këmbët sup përveç, duke mbajtur duart prapa (në blades shpatullën) rrinë gjimnastikor. 1-2 - anim përpara, ndoshta më të ulët të kthehet në dhe. n, një frymë. 3-4 devijimet përsëri dhe të kthehen në dhe. n., nxjerr.Z. V .. E njëjta gjë; 1-2 - anim lënë si shumë të jetë e mundur, dhe të kthehen. n, një frymë. 3-4 anim në të djathtë dhe të kthehet në. n., nxjerr.
I. n -. Në gjunjë, mbështetur duart në dysheme. 1-2 - kthesë në gjoks, të ngritur kokën tuaj dhe të kërkoni në tavan, frymë; Kreu 3-4-drop ndërmjet krahëve dhe hark mbrapa ("mbrapa rrumbullakët"), nxjerr.

I. Z. Ulur në dysheme, duart të ligët mbrapa, frymë para - fillimit të lëvizjes. 1-2 për të ngritur duart e tyre në krah, këmbët deri në 45 gradë, arrestimin frymë; 3-4 - për t'u kthyer në. n., nxjerr.
Seksioni IV. Shtrirë në barkun e tij, këmbët e siguruar në duar të shtrira një peshë prej 2-3 kilogram (shtangë dore, top mjekësi, thasë me rërë) fryma para lëvizjes. 1-2-përkulem dhe të heqë një peshë, nxjerr; 3-4 - për t'u kthyer në. n., një frymë.
Seksioni VI -. Standing, duart mbi kokë shpalosësit. Duart 1-2-race përveç ndërsa fryma prognuvshis gjoks; 3-4 në kthimin në. n., nxjerr.
Ushtrimi 5-10 kryer 8-10 herë.Seksioni VI -. Standing, duart mbi kokën e tij. Akordojë një kokë mbrapa, tejkalimin e rezistencës mban duart dhe frymëmarrjen. Armëve të ulëta, thith dhe nxjerr frymë.
I. n -. Palm mbi ballin e tij. Ulët kokën tuaj, tejkalimin e rezistencës mban duart dhe frymëmarrjen. Shko në dhe jashtë. n., thith dhe nxjerr frymë.Ushtrimet 11-12 kryer 4 herë gjatësinë e tensionin e muskujve 3-5 sekonda, pauzë për pushim 5-10 sekonda.Seksioni VI -. Qëndrimi, këmbët gjerësi shpatullave larg, përkulem përpara. Potryahyvat poshtë dhe të relaksuar plotësisht duart, të marrë frymë të rastit, të përsëritur 4-6 herë.

I. n -. Gënjeshtra mbi kurrizin tuaj, krahët dhe këmbët shpërndajë në dorë, të pushojnë të gjithë muskujt. Frymarrja e qëndrueshme, të thellë. Ky ushtrim për 10-15 sekonda.Ky grup i ushtrimeve për sjellje të rekomanduara për të kryer herët në mëngjes, pas pirë një filxhan çaj apo lëng dhe (ose) në natën - jo më herët se një vit e gjysmë apo dy orë pas një vakt dhe një orë e gjysmë për të fjetur.